Alegerile locale, într-un singur tur. CCR a respins toate sesizările

11 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Alegerile locale, într-un singur tur. CCR a respins toate sesizările

Surse oficiale din CCR, citate de agerpres.ro, spun că au fost respinse toate cele 51 de sesizări referitoare la Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale. Judecătorii au respins atât excepțiile de neconstituționalitate privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, cât și pe cele referitoare la numărul minim de semnături pentru depunerea candidaturilor.

Săptămâna trecută, CCR a respins o altă excepţie care viza chiar legea alegerilor locale şi articolul privind desfăşurarea acestora într-un singur tur de scrutin. Președintele CCR, Augustin Zegrean (foto), declara încă de miercuri că, din punctul de vedere al Curții, alegerile locale se vor desfășura într-un singur tur și a arătat că, deși mai sunt înregistrate încă 30 de dosare pe aceeași temă, practica nu se va schimba de la o zi la alta.

"Din punctul nostru de vedere, da (n.r. — alegerile locale vor fi organizate într-un singur tur pe 5 iunie). CCR tocmai s-a pronunțat astăzi. Nu cred că mâine vom schimba. Mai avem încă 30 de dosare până astăzi, venite cam cu același obiect, dar sigur nu vom schimba practica de azi până mâine", a explicat președintele CCR, după anunțarea deciziei.

El a spus că decizia judecătorilor este "foarte clară pentru toată lumea".

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră