Lui Iohannis îi surâde ideea de alegeri pentru funcţia de primar în două tururi

24 Ian 2016 | scris de Istvan Deak
Lui Iohannis îi surâde ideea de alegeri pentru funcţia de primar în două tururi


Premierul Dacian Cioloș a declarat, la rândul său, că va discuta cu partidele politice despre ideea unei ordonanțe de urgență referitoare la desfășurarea alegerilor locale în două tururi de scrutin, el arătând că studiază toate posibilitățile cu privire la implementarea acestei măsuri, printre care ar fi inclusiv cea a asumării răspunderii în Parlament.
Totodată, șeful Guvernului a fost întrebat dacă va fi de acord cu varianta unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului care să modifice legea alegerilor locale în acest sens, dacă partidele ar fi de acord. "O să discut cu partidele politice întâi", a răspuns Cioloș, potrivit agerpres.ro.
Într-o declarație acordată site-ului EurActiv în timpul vizitei efectuate la Paris miercuri și joi, publicată duminică în secțiunea de limba română a site-ului, premierul Ciolos a menționat că nu a adăugat în programul său de guvernare modificarea legii electorale în vederea revenirii la alegerea primarilor în doua tururi, deoarece, după discuțiile cu partidele, a înțeles că nu există majoritate pentru acest demers.

Alte stiri din Politic

Ultima oră