Leacuri magice: ALIFIA DE DRĂGAICĂ. Cum se pregătește și cum se folosește

23 Iun 2015
Leacuri magice: ALIFIA DE DRĂGAICĂ. Cum se pregătește și cum se folosește
Putine sunt plantele tamaduitoare care sa fi adunat in jurul lor atata pulbere de legenda! Inainte de a afla cat si cum planta asta cu inflorescenta bogata, galbena, puternic mirositoare poate sa vindece boli ale ficatului, glandei tiroide sau ale rinichilor, fiecare dintre noi a auzit macar o data despre dragaici, iele si sanziene, fapturi miraculoase care apar pe pamant la putina vreme dupa solstitiu, in Noaptea de Sfantul Ion, Noaptea de Sanziene.
Credintele populare incarca foarte mult capacitatile tamaduitoare ale sanzienelor. Se spune, de exemplu, ca daca le asezi in patul femeilor care trebuie sa nasca, atunci nasterea va fi usoara, caci ieslea in care Fecioara Maria l-a nascut pe Iisus avea fan usor, din flori de sanziene.

Citește și Tot ce trebuie să știi despre DEOCHI! Cum se ia? Cum se vindecă? DESCÂNTECE!
 
Legenda nu este confirmata. Se stie insa ca ceaiul de sanziene echilibreaza functia glandei tiroide, ca are caqlitati antispastice, sedative, laxative – unii ii asociaza si proprietati afrodiziace – iar cele mai importante efecte sunt de stimulare a eliminarii bilei din vezica biliara si de stimulare a secretiei hepatice din bila. In asociere cu flori de filimica, coada soricelului si urzica, din planta se prepara un ceai care se bea in tratamentul tumorii canceroase de pe laringe.
Alifia de dragaica
....................................

Află cum se prepară și cum se folosește de pe ANTENA SATELOR

 

Alte stiri din Obiceiuri si Traditii

Ultima oră