Zelensky: „Muzica noastră cucerește Europa, curajul nostru impresionează lumea”

15 Mai 2022
Zelensky: „Muzica noastră cucerește Europa, curajul nostru impresionează lumea”

Președintele ucrainean, guvernul Ucrainei dar si Președintele Consiliului European, Charles Michel au felicitat Ucraina pentru victoria la Eurovision, scrie AFP citata de Le Monde.

Curajul nostru impresionează lumea

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a salutat sâmbătă victoria țării sale la Eurovision legând-o de invazia rusă, cu această propoziție scrisă pe pagina sa de Facebook: „Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa”,

Guvernul ucrainean felicită Orchestra Kalush după victorie
„Ne-ați topit inimile, prietenii (…) și asta înseamnă mult pentru noi în acest moment. Transmitem toată dragostea și sprijinul dumneavoastră curajoșilor noștri apărători ai libertății din Azovstal și de-a lungul liniei întâi. Felicitări, Kalush Orchestra”, a spus guvernul ucrainean prin contul său de Twitter.

Charles Michel speră că Eurovision Song Contest 2023 poate avea loc „într-o Ucraina liberă și unită”
Președintele Consiliului European, Charles Michel, a felicitat și Ucraina pentru victoria sa. „Sperând că anul viitor Eurovision poate avea loc la Kiev, într-o Ucraina liberă și unită”, a spus el pe Twitter. 

Grupul ucrainean Kalush Orchestra, a cărui melodie „Stefania” amestecă hip-hop și muzică tradițională, a adunat 631 de puncte, în fața britanicului Sam Ryder și titlul său „Space Man” (466 de puncte) și a cântărețului spaniol Chanel cu „Slo Mo” (459 puncte), în cadrul serii organizate la Torino, Italia. 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră