Zeci de mii de oameni l-au omagiat pe Jimi Hendrix la festivalul Isle of Wight

15 Iun 2015
Zeci de mii de oameni l-au omagiat pe Jimi Hendrix la festivalul Isle of Wight
Despre festivalul din 1970 se spune ca a fost “cel mai mai mare desfasurat vreodata pe pamant britanic”. Atunci, peste 600.000 de oameni au venit sa-l vada 'la lucru' pe cel mai mare chitarist din lume. Jimi Hendrix (care urma sa se stinga din viata cateva saptamani mai tarziu) a cantat atunci intr-o formula inedita, cu Mitch Mitchell - tobe si Billy Cox la bass.

Dupa 45 de ani, cei prezenti la Isle of Wight 2015 au tinut sa-i aduca un omagiu celui mai mare chitarist din toate timpurile. Ieri, 14 iunie, la ora 15.30 fix, zeci de mii de spectatori si-au pus, simultan, masti cu chipul lui Hendrix. In acel moment, pe un ecran urias al scenei principale a inceput sa cante Jimi Hendrix, “All Along the Watchtower”, secventa din concertul din 1970.

Pe afisul festivalului din 1970 au mai fost: The Who, The Doors, Emerson, Lake and Palmer, Ten Years After, Leonard Cohen, Jethro Tull si multi altii.In 2015, la Isle of Wight au cantat, Blur, Fleetwood Mac, The Black Keys, The Prodigy, Paolo Nutini, Jethro Tull's Ian Anderson etc. 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră