White Walls din nou pe scenă !

23 Aug 2016 | scris de Alex Revenco
White Walls din nou pe scenă !

După o „pauză conjuncturală”, grupul constănțean White Walls revine în actualitate.

Start fulminant și două albume
Înființată în 2009, formația a avut un start fulminant, albumul de debut, „Mad Man Circus”, fiind extrem de apreciat atât de critica de specialitate cât și de public. Eugen, Dasu, Șerban & Marian au câștigat o serie întreagă de concursuri, practicând un progressive metal ce nu s-a mai auzit până la ei. Momentul culminant a fost finala națională GBOB, după care White Walls a reprezentat România în Finala Mondială de la Kuala Lumpur.

Diferite activități solo
A urmat un al doilea (excelent!) album, “Escape Artist”. Urmează o perioadă de pauză, provocată mai întâi de Eugen (probleme cu vocea) apoi de Marian (plecat cu familia în Marea Britanie). Între timp Eugen și-a revenit total, a început să cânte/ concerteze cu Lupul cel Rău, înregistrând și un album cu acest side project. Dasu a început să-și exercite profesia de doctor stomatolog, având cabinet propriu în Constanța. Șerban s-a mutat în București, e profesor de chitară bass la Artskul, merge la sală și cântă cu diferite trupe The Boy Who Cried Wolf, Fameless, Asha.

Prima înregistrare White Walls, din 2013 încoace
Lăsând deoparte alte proiecte/ preocupări, Eugen, Șerban și Dasu l-au cooptat pe Andrei Ilie (ex-Days Of Confusion) la tobe și au reactivat proiectul de suflet, White Walls. Împreună au înregistrat o nouă piesă, “Death Follows Me”, ce reprezintă primul produs de studio realizat din 2013 încoace. „Death Follows Me” va fi lansată, alături de videoclip, pe 15 octombrie în cadrul Maximum Rock Festival.

Ce spun Eugen & Dasu despre noua piesă
Eugen (voce): „Death Follows Me este o piesă a cărei geneză a avut loc acum câțiva ani și a constat inițial într-un demo al lui Dasu (chitară), peste care am înregistrat niște linii de voce. După tragedia de la Colectiv, care l-a smuls dintre noi, printre prea mulți alții, pe Tudor Golu, chitaristul Axial Lead, alături de care urma să cântăm în turneu, am avut câteva întâlniri “heart to heart” și am decis că este foarte important pentru noi, ca dacă ieșim din nou la suprafață, atunci să o facem cu un material nou”. Dasu (chitară): „Melodia aduce niște sunete noi pentru White Walls și suntem foarte fericiți că avem ocazia să le cântăm. Death Follows Me este o piesă despre entropie și sună ca atare. La ultimul riff scade temperatura în “venue” cu 7-8 grade. E binesss. ”

Preț promoțional la două abonamente
Maximum Rock Festival 2016 se va desfășura în perioada 14-15 octombrie la Arenele Romane, pe afiș fiind nume precum Kamelot, Moonspell, Serenity și multe altele. Organizatorii anunță că mai este disponibilă o nouă ofertă pentru cei care vor să vină la festival însoțiți, două abonamente având prețul de 215 lei. Restul abonamentelor se pot cumpăra online pe www.AmBilet.ro,www.IaBilet.ro, Eventim.ro și magazinele partenere la prețul de 115 lei, urmând ca în curând să coste 125, respectiv 135 lei în timpul festivalului.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră