Unde mergem? Concertele din acest weekend

21 Ian 2016 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concertele din acest weekend

byron susține primul concert din 2016 la Clubul Țăranului , vineri, 22 ianuarie, Pentru grupul, care a lansat toamna trecută noul album – „Eternal Return”, unplugged-ul e o a doua natură, byron acustic înseamnănd mult mai mult decât byron „scos din priză”. Pe lângă orchestrațiile deosebite și instrumentația diversă, este un mod distinct de a privi muzica, cu această ocazie grupul reuşeşte să-şi pună compozițiile într-o cu totul altă lumină.


Un nou concert din cadrul Chamber Music Series va avea loc pe 22 ianuarie , la Sala Mare din ARCUB, Hanul Gabroveni. Acesta va fi susținut de Cvartetul Casal, format din Felix Froschhammer (vioară), Rachel Späth (vioară), Markus Fleck (violă) și Andreas Fleck (violoncel). Grupul a fost înființat în anul 1996 și este unul dintre cele mai de succes ansambluri elvețiene la nivel internațional. Cvartetul, care a susţinut mai mult de 1400 de concerte în întreaga lume, impresionează mai ales prin diversitatea stilistică pe care o abordează și prin interpretarea plină de emoție a muzicii.


Vineri, 22 ianuarie, la Green Hours are loc concertul The StoryTellers, intitulat The Real acoustic harmonica & guitar Blues Experience cu: Marcian Petrescu - muzicuță, vocal şi Florin Giuglea - chitară, vocal


Popas Band vine la Hard Rock Cafe pe 22 ianuarie, pentru o seară rock’n’roll, în care trupa de coveruri va interpreta, atât hituri ale anilor ’60–’70, cât şi piese mai noi sau compoziţii proprii. Grupul Popas s-a înfiinţat în 2006 la iniţiativa lui Marius Popa (Spin, Latin Expres, Jukebox, Foişorul de Foc), şi are următoarea componenţă: Marius Popa - voce, Medea Bălănică - voce, Bogdan Giurea - chitară, Florin Şerban - chitară, Gabor Pal - tobe, Nelu Niculae - bass şi Gabi Pindici - claviaturi.


În aceeasi seară, la H, cântă Mircea Baniciu & Band. Baniciu este un nume de referință în muzica românească, care și-a început cariera ca solist vocal al grupului Phoenix lansând hituri nemuritoare. Ulterior și-a continuat activitatea solo și a lansat 4 albume, iar dupa ’90 a fondat trupa Pasărea Colibri, alături de care a scris o nouă poveste de succes. Are la activ 6 albume cu Phoenix și 5 albume cu Pasărea Colibri. Alaturi de Ioji Kappl şi Ovidiu Lipan Ţăndărică, Baniciu face parte din nucleul de baza al grupului Pasarea Rock lansat official în martie 2014.


Cristi Minculescu și Iris vor sărbători 8 ani de Hard Rock Cafe cu un concert pe 23 ianuarie, începând cu ora 22:30. Se anunță un spectacol rock electrizant, plin de melodii fără vârstă precum “Cine mă strigă în noapte?” ,”Trenul fără naş”, “Pe ape”, “Strada Ta”, „Lady in Black, „Să nu crezi nimic”, „Ultimul mic dejun al lui Bon”, „Baby” sau „De vei pleca”, totul în cadrul unui eveniment pentru spectatori de toate vârstele.


Sîmbătă, 23 ianuarie, la Green Hours este o seară de jazz, ce poartă titlul Beeing Green, o reîntorcere la sonoritatea "desuetă" a cîntecelor de dragoste din deja "uitatul" secol XX. Pe scena clubului din Calea Victoriei vor urca Ruxandra Zamfir – voce, Mihai Iordache – sax şi Sorin Romanescu – chitară.


Lura va cânta în premieră în România, duminica, 24 ianuarie la Hard Rock Cafe . Născută în Portugalia, dar cu parinţi din insulele Capului Verde, Lura are 5 albume la activ, primul lansat în 1996 iar cel mai recent acum câțiva ani. Ea s-a consacrat la nivel internaţional după ce a cântat alături de Cesaria Evora, piesa Moda Bo, abordând același stil inconfundabil și unic în lume, “morna”. Al șaselea album al artistei, "Herança", va fi lansat în 2016. Concertul Lurei de pe 24 ianuarie face parte din seria de evenimente ce marchează aniversarea de 8 ani de la deschiderea Hard Rock Cafe în România.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră