Unde mergem, concerte în weekend

27 Feb 2019 | scris de Alex Revenco
Unde mergem, concerte în weekend

Vineri, 1 martie

Pistol cu Capse (foto) cântă de la ora 21.00 în Club Fabrica. Trupa vine cu două single-uri noi iar în deschidere vor cânta Nuanțe și Zero Fox Given. Biletele sunt Presale - 30 lei, La intrare - 35 lei. Pistol cu Capse este o formație românească punk-rock cu influențe ska și reggae înființată în 2003 în București. Încă de la început, trupa a susținut sute de concerte atât în țară, cât și în străinătate și a fost prezentă la festivaluri mari: Bergenbier, Peninsula, B’Estfest. Se mândrește cu faptul că a avut ocazia de a cânta pe aceeași scenă cu nume sonore ale genului precum: Mad Caddies, NOFX, No Use for a Name, Strike Anywhere, 3 Feet Smaller, Marky Ramone (de la The Ramones), Jaya The Cat, La Plebe și alții. Pistol cu Capse înseamnă Vlad Staricu (voce, chitară), Adi Kapnobatai (bass), Bogdan Iureș (chitară) și Alexandru SuperEroul (tobe).

Green Hours prezintă: Trei de jazz, cu Ana Dubyk – voce, Teodora Spînu – voce, Lucas Contreras – chitară. Formula a luat naștere în vara anului 2018, cu ocazia festivalului Filmul de Piatra (Piatra Neamț). Background-ul muzical și cultural diferit al fiecărui component al trupei creează o lume eclectică, plină de spontaneitate. Cei trei ne vor încînta cu o parte din compozițiile Anei Dubyk și cîteva aranjamente ale unor standarde preferate ale muzicienilor. Intrarea e 25 de lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, la sediul Green Hours, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485 si 30 de lei – achitat în ziua evenimentului, redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică  – în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului … și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

Emeric Imre & Jimi Laco live for the ladies @Mojo. Este 2019 si suntem gata sa te surprindem cu evenimente geniale in fiecare saptamana. Iar acesta este pentru acele persoane speciale din vietile noastre. Dragi femei, doamne si domnisoare, mame sau iubite, de 1 martie Club Mojo va ofera un recital de exceptie ce speram sa fie cel mai frumos cadou de Martisor. Rezervari: 0737 220 220 (zilnic intre 12:00 si 20:00) si online http://mojomusic.ro/booking. Presale: 20 lei, la intrare 30. Concertul incepe la ora  22:30 după care afterparty alaturi de DJ Bogdan Nicolescu

În clubul The Ace, de la ora 20.00, Storytellers Acoustic Blues Project cu Muzici si povesti din Istoria blues-ului, mărțișoare muzicale pe coordonate de blues, folk si gospel. Marcian Petrescu - muzicuta, voce, textier, povestitor & Mihai Tacoi - chitara acustica, voce. Marcian Petrescu este cotat in prezent drept cel mai bun cantaret la muzicuta din blues-ul romanesc. Are la activ 4 albume de studio, cel mai recent fiind "Drifting Blues" (2018). Este unicul muzician de din blues-ul romanesc care a reusit performanta de a avea ca invitati speciali pe albumele sale, trei dintre cei mai importanti si renumiti muzicutisti din SUA: Sugar Blue si Charlie Musselwhite (ambii laureati cu Grammy) si Rick Estrin (multiplu nominalizat la Grammy si castigator a numeroase premii Blues Music Awards). Mihai Tacoi  este unul dintre cei mai buni chitaristi din tanara generatie, fluent atat in blues cat si in muzica de tip rock si rock alternativ. Este profesor de chitara la Rock School si pe langa activitatea alaturi de mine in proiectele "Trenul de noapte" si Storytellers, conduce propria formatia numita ":Umbra", cu care abordeaza un rock alternativ melodic. In trecut a cantat timp de aproape 4 ani in trupa Blue Spirit a lui Mike Godoroja. Cu proiectul acustic Storytellers, sunt readuse pe scena o serie de piese legendare de la Sonny Boy Williamson, Leadbelly, Animals, Sonny Terry & Brownie McGhee, Big Bill Broonzy, Little Walter, Muddy Waters, etc.. , dar si cateva piese de-ale lui Marcian, in limba romana, dar intr-o haina orchestrala inedita.  Presale:25 de lei, la intrare 35 de lei. Rezervari: 0744 843 223 (zilnic intre 12:00 si 20:00) si online https://theace.ro/rezerva, Lipscani 78 - Centrul vechi.

Concert Fly the Flag in Londophone, str. Zalomit 2. Good but not the best Collective vă invită la primul concert DIY din acest an, în prima zi de primăvară, cu veciniii noștri din Sofia, Fly the Flag care vin să iși promoveze următorul album ce va apărea anul acesta. În deschiderea acestora, vor găzdui scena din Londophone cei din TBA (punk-rock, good but not the best local support). Intrarea este pe bază de donații, toți banii ducându-se către artiștii aflați în turneu (recomandare 15 lei). Program 20:30 - 21:10 – TBA, 21:20 - 22:00 - FLY THE FLAG

Concert Mes Quins @Londohome, str. David Praporgescu 31, ora 21.00. Ovidiu Chihaia și Silviu Gherman propun un manifest artistic cu versuri de o autoironie delicioasă în care infatuarea, autosuficiența și parvenitismul se iau la puricat. Dacă vicisitudinile vieții ne aruncă pe valurile disperării, arta și filosofia oferă consolare. Așa își prezintă ei momentul lansării albumului de debut. Ovidiu, chitarist precoce, are la activ mai multe trupe underground din București: Pure, Guillotines și Hotel Fetish. Astfel, vine la pachet cu know-how de showbiz. Dincolo de pasiunea pentru sunetul electronic, Silviu aduce experiența reclamelor TV și a celor trei cărți scrise: Hârtiile Masculului, Scurta și plictisitoarea viață și Cele mai frumoase creiere. Împreună au două albume, Electro German (debut) și Vive la Promiscuitate și au cântat în deschiderea mai multor trupe: Namosh, Handsome Furs, Noblesse Oblige și Kissogram. Jucându-se cu clișeele și provocând kitschul, soundul lor este o combinație eclectică de synth-pop, disco-punk, electro-clash cu pastișe euro-pop. O “înjurătură ieșită din gura unui bătrân înțelept care ascultă Kraftwerk”, după cum spun chiar ei. Silviu Gherman (voce, versuri), Ovidiu Chihaia (chitară, voce). Intrarea este 15 lei.

De la ora 21.00, Alma-Nicole, Live Acoustic Session la unteatru, str. Sfinții Apostoli 44. Întâmpinăm primăvara cu un concert acustic alături de Alma-Nicole, finalista lui Tudor Chirilă la Vocea României 2018. Pe 1 martie o poți reasculta pe scena de la unteatru cu piese din concurs, compoziții proprii și nu numai, toate interpretate în stilul ei propriu. Preț bilet: 35 de lei. Rezervări rezervari@unteatru.ro sau sms la numărul 0721 268 516 (nume, data, spectacol, număr de locuri). Bilete online: https://www.tomtix.ro/evenimente/7772-alma-nicole-concert si https://www.mystage.ro/spectacole/concert-alma-nicole-1494

În club Control, colectivul Groove și Portocale împlinește doi ani, alături de Lauren Lo Sung, senzație britanică a cărei serie de petreceri LOLiFE a cucerit cluburi din Manchester, Liverpool sau Londra, Miss I, Ludica, Marinov, Sebastian Steer și Tode.

Sâmbătă, 2 martie

În clubul Țăranului, concert Nightlosers, de la ora 20.00. Formația, înființată în 1994, cîntă blues ardelenesc, un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sunt piperate cu intervenții etno române, maghiare și țigănești, montate în conformitate cu o imagine (a formației) desprinsă dintr-un film autoironic, în care un grup de țărănoi bețivi au ajuns întâmplător pe o scenă. În cei peste 20 de ani de existență au concertat la festivaluri din mai toate țările din Europa, dar și în orașe din SUA și Canada. Sunt cunoscuți de publicul larg datorită pieselor „Bețivan Ratat” și „Dragostea-i ca și o râie”, piese ce reflectă mai degrabă spiritul umoristic specific trupei prezent și el în concertele live, unde pasajele de blues se îmbină natural cu muzica tradițională autentică ardelenească (țigănească, ungurească și românească). Bilet: 40 lei, rezervari la tel. 0770 165 419

Cea de-a cincea ediție Psychosounds Metal Ladies Night are loc, de la ora 20.30, în Club Fabrica. Psychosounds Metal Ladies Night IV este o seară specială dedicată doamnelor și domnișoarelor, trupele participante având cel putin o prezență feminină în componență. Ca la fiecare ediție, evenimentul va avea câte o surpriză plăcută la intrare pentru doamne și domnișoare. Vor urca pe scenă: SYN ZE SASE TRI (Timișoara) - Bloodstained Black Metal, KRATOS (București) - Symphonic Dark Metal, BENDIDA (Sofia) - Fantasy Metal, SIMBOLIC (Câmpulung Muscel) - Heavy Metal, DARK ÆCLIPSE (București) - Symphonic Black / Doom Metal. Biletul este 25 de lei- presale.

Astăzi, începe seria Concertelor Aniversare 15 ani de Underworld cu vechii nostri amici din Budapesta Barackca (Punk Rock Ungaria) si mai noii nostri amici Slicer (Thrash/Black Punx, București). Shoturi din partea casei si Afterparty dupa concert cu DJ CEAUȘESCU. Acces public- 21.00, suport artiști- 20 de lei.

Brazda lui Novac în club Control. Brazda lui Novac aka BLN, proiectul lui Victor Popescu început în 1997, care a devenit în scurt timp unul dintre cele mai importante în muzica electronică de la noi, lansează aș patrulea album din discografie, Multiverse. Urmează indubitabilul & inegalabilul party alternative cu Leo, iar în Sala Berlin încă o aniversare: 10 ani de Giegling, una dintre cele mai respectabile și intrigante case de discuri ale scenei techno și mai departe, alături de Leafar Legov, Ateq, DJ Dustin și Konstantin. În același timp, în ambele zile de weekend, se întâmplă un nou târg de viniluri Paradis Paradis.

Duminică, 3 martie

De la ora 20.30, al doile concert din seria Concertelor Aniversare, 15 ani de Underworld, cu: Lukewarm Ocean (Psychedelic Stoner Rock'n'Roll, Olanda) si Keeng Ra’at (Jam/Improv/ Stoner/Intuitiv freeMetal, Romania)

La Catedrala Sfântul Iosif, de la ora 19.30, concert de orgă și expoziție cu imagini tactile. Intrarea este liberă. Organistul Eduard Antal va interpreta lucrări de Johann Sebastian Bach: Toccata, Adagio și Fuga în do major,  Wachet auf, ruft uns die Stimme, Passacaglia și Fuga în do minor, Wir glauben all' an einen Gott, Preludiul și Fuga în mib major. Proiectul IMAGINI TACTILE de la Asociatia pentru Dezvoltare Urbana dă lumii înconjurătoare o formă accesibilă persoanelor cu deficienţe de vedere. Un concept de expoziţie itinerantă expus deja în 7 oraşe din România va poposi pentru o seară la concertul din muzică de Bach. Veţi putea atinge 10 planşe tactile în relief, cu imagini simplificate (prin păstrarea elementelor vizuale definitorii) reprezentând portretele lui Bach şi al lui Eduard Antal, harta cartierului, faţada și planul Catedralei Sf. Iosif, orga Wegenstein, ce a fost instalată la 3 noiembrie 1930. Acestea sunt imagini cu care poate sunteţi familiarizaţi, dar pe care puteţi să le redescoperiţi folosindu-vă de simţul tactil şi făcând un exerciţiu de imaginaţie sau empatie. Aceste imagini vin în completarea muzicii pentru a îmbogăţi experienţa pentru persoanele nevăzătoare. https://www.patreon.com/Tactile

 

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră