Unde mergem, concerte în weekend

07 Feb 2019 | scris de Alex Revenco
Unde mergem, concerte în weekend

Vineri, 8 februarie

byron live@ Hard Rock Cafe, de la ora 22.30. Grupul byron a luat naștere în 2006 și are la activ albume de studio, proiecte mărețe pe care le-au și finalizat (DVD-ul unplugged, DVD-ul de la Salina Turda, concursul byron – Rock Your High School, musical-ul Nevestele Vesele din Windsor), nemaivorbind de numărul mare de concerte susținute la festivaluri de renume sau în cluburi. În 2016, byron a susținut un turneu în țară pentru a aniversa cei 10 ani pe scenă. byron înseamnă: Dan Byron (voce, chitară, flaut), Sergiu "6fingers" Mitrofan (voce, clape, chitară), László Demeter (bass), Dan Georgescu (chitară) și Ovidiu Cristian (tobe).Biletele sunt- VIP (loc la masă în fața scenei) - 69 lei, Acces General (loc la masă, în sală) - 49 lei, Fără loc (în picioare) - 49 lei

Concert Four of a Kind la Clubul Țăranului, de la ora 21:00. Grupul Four of a Kind a apărut la sfârșitul anului 2015, un proiect muzical alternativ, format din Cosmin Hamza (voce), Sorin Șega (chitară), Edi Nicolaescu (tobe) și Roland Kunst (bass). Cu un show care cuprinde exclusiv piese originale, trupa își propune să aducă un sound profesionist în rock-ul autohton. Stilul abordat poate fi încadrat în mai multe categorii: de la indie rock la post-punk și alternativ, un rol important avându-l influențele variate pe care membrii formației le integrează conștient în orice piesă pe care o creează. Fac muzică pentru starea de bucurie, energizare, vor să aducă în peisajul local curajul și extravaganța hiturilor englezești.

Spectrum Live la Gradina EDEN (Calea Victoriei, 107), ora 20.00. In acest concert cei de la Spectrum se vor juca atat cu instrumente acoustice cat si electrice, genul abordat de ei fiind descris ca “a lot of shades of soul, fuzionate cu soft rock si cu un touch de jazz si pop”.Anca (guitar, lead vocals), Lucas (guitar, bass) Eduard( guitar, backing vocals) si Miruna (lead vocals, percussion) sunt cei 4 Spectrum care spera la cat mai mute inimi deschise si timpane calde. Pretul unui bilet este de 20 de lei.

Sâmbătă, 9 februarie

Z.O.B. concertează în Club Fabrica. Formația de punk-rock a debutat în anul 1993 printr-un concert organizat de fundația “Corupted Morals”. Anul 1996 marchează apariția primului album intitulat “Parodisiac”, reprezentând un mix de parodii după niște piese celebre. În decembrie 2000 lansează albumul „III” care a fost declarat cel mai bun album de rock alternativ. Trupa a fost nominalizată la categoria „cel mai bun rock” la Premiile Muzicale MTV România 2006. În mod cert, vă mai aduceţi aminte piese celebre precum “Printre nori”, “Cântec de dragoste” sau “Arată-mi…”. Alături de Z.O.B. vor concerta și trupele: Recycle Bin, Valak, MOV și Why Cat, Why?! Recitalurile încep la ora 18.30 si se termină la 02.00. Bilete la https://ambilet.ro/tc-events/zob-recycle-bin-why-cat-why-valak-mov/

KRiSPER live@Green Hours, ora 20.00. Alexandru Arcuș – saxofon, efecte, Harvis Cuni Padron – trompetă, efecte, Adi Stoenescu – fender rhodes, efecte, Michael Acker – bass electric, Alex Badea – tobe. Inițiat de Adi Stoenescu, proiectul KRiSPER combină straturi de jazz electric, rock agresiv și sensibilitate pop pentru a genera o explozie controlată de sunet. Cu un interes pentru haos, instabilitate, improvizație dar și pentru structura formelor muzicale, trupa este la fel de atentă cu procesul ce dă naștere muzicii lor cît și cu produsul final. Cei cinci membri KRiSPER s-au cunoscut în București, fiecare făcînd parte din diverse proiecte ale scenei locale. Ceea i-a unit a fost nevoia pentru experiment, pentru găsirea de noi căi de expresie și de structurare a pieselor. Inspirați de sistemul unic de ‘cue-uri’ (scurte motive muzicale) al celor de la Kneebody, folosit pentru a schimba parametrii muzicali în timp real, KRiSPER a preluat acest sistem și l-a adaptat nevoilor proprii. Asta le permite să amestece sau să realizeze colaje folosind părțile propriilor piese, să altereze tempoul, tonalitatea, ritmul pe durata concertelor live. KRiSPER a lansat primul lor album, Landing on the comet, în decembrie 2017. “O trupă care a început să producă agitație în undergroundul jazz românesc, (…) Krisper e dispusă să-și riște subzistența testînd nebunii mai rar încercate la noi.” – Aron Biro, Dilema Veche. Biletele sunt: 30 de lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, la sediul Green Hours, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485, 40 de lei – achitat în ziua evenimentului.

Concert Adrian Naidin Quartet la Clubul Țăranului, ora 20.00. Amestec de tradițional și avangardă, tehnic și non-conformist, violoncelistul Adrian Naidin își testează imaginația într-un incredibil experiment acustic, alături de alți trei muzicieni cu personalități și cariere excepționale. Printre aceștia, pianistul Sorin Zlat, singurul român premiat în cei 30 de ani de prestigioasă istorie a celui mai important concurs de jazz din Statele Unite, The Great American Jazz Piano Competition. Li se alătură Eugen Amarandei – unul dintre cei mai tehnici și mai inspirați dintre contrabassiștii României, și excepționalul percuționist Gabriel Bălașa, un muzician inventiv și imprevizibil, testat în formule avangardiste și în proiecte acustice insolite. Violoncelul lui Adrian Naidin spune povești, pictează sau recită versuri, tremură pentru a ridica sufletul spre ceruri sau se înverșunează, coborându-l în abisuri de iad. Sună ca o întreagă orchestră uneori, alteori doar șoptește sau îngână rugăciuni. Carismatic și pasional, Adrian Naidin și-a sedus publicul cu o voce incredibilă: un ambitus excepţional, un timbru de baladă românească din aceea care-ţi smulge sufletul din piept, îmbogățite de o gradare şi un control pe care le auzi numai la marii cântăreţi de operă. Biletele se gasesc in avans la bar la pretul de 50 lei. In limita disponibilitatii, in seara evenimentului se vor gasi la intrare la pretul de 60 lei. La acest concert Nu se fac rezervari, achizitionarea biletului asigurand locul la masa.

Concert Whiskey Marmelade in clubul Yellow, de la ora 20.00. Whiskey Marmelade este o trupa care re-interpreteaza in cel mai pur stil "funny-country-rock'n roll", hit-uri celebre, atat din zona retro cat si contemporane. Cu un setlist extrem de variat si dinamic, de la Old Hank Williams pana la Billy Idol sau Judas Priest, trecand prin AC/DC, Steppenwolf sau Creedence, Whiskey Marmelade creeaza o atmosfera unica si electrizanta. Componenta este una de exceptie, solistul Vichi Stephanovici (ex-Bosquito, Bandidos) fiind un showman consacrat, chitaristul Alex Iuga (Trupa Veche) avand un "touch" versatil si rafinat iar bassistul Steli Cristez (Folkusor) fiind unul din veteranii scenei romanesti. Fiind und proiect (inca) experimental si inovativ, tobosarul trupei este momentan substituit de loop-uri si samplere, atent orchestrate si aranjate in studioul propriu. Pentru fanii genului si o seara muzicala speciala, nu putem decat sa va invitam la o portie sanatoasa de... Whiskey Marmelade la club Yellow, str. Lucretiu Patrascanu, nr. 1, Sector 3. Intrarea este 20 de lei.

Duminică, 10 februarie

Green Hours prezintă: Ana Dubyk - Albert Tajti în concertul Crystal Silence, ora 20.00. Ana Dubyk – voce și Albert Tajti – pian au început să cînte în duo în iarna anului 2015. Cei doi aduc pe scena de la Green Hours atît piese originale ale Anei, cît și cîteva standarde de jazz, în aranjamentele lui Albert. În repertoriu vom regăsi și ”Silence in Petrila”, cîntec apărut în documentarul semnat Andrei Dăscălescu, ”Planeta Petrila”. Biletele sunt 25 de lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, la sediul Green Hours, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485 și 30 de lei – achitat în ziua evenimentului, redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după teatru – în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului.

SOLD OUT. "Every Third Thought Tour", concert David Duchovny la Sala Radio, ora 20.00. Cunoscut pentru rolurile sale din serialele de televiziune "Dosarele X" și "Californication", David Duchovny (foto) este și un muzician pasionat de rock. Starul de televiziune a înfiinţat alături de doi prieteni, în 2014, grupul Weather și a lansat albumul de debut, "Hell or Highwater" în 2015. Acesta a venit cu un sound ce oscilează între indie-rock, folk-rock și alternative rock. Cel de-al doilea album, ce dă și numele turneului european, a fost lansat pe 9 februarie 2018. Ambele albume conțin 12 piese, iar genurile muzicale abordate sunt rock și folk rock. Toate biletele (Meet & Greet - 642,60 lei, Categoria VIP - 350 lei, Categoria 1 - 250 lei, Categoria 2 - 150 lei, Categoria 3 - 120 lei, Categoria 4 - 90 lei) sunt epuizate. 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră