Unde mergem, concerte în weekend

11 Ian 2019 | scris de Alex Revenco
Unde mergem, concerte în weekend

Vineri, 11 ianuarie

În Club 16, str. Ion Câmpineanu 16, la întâlnirile culturale Florin-Silviu Ursulescu, o ediție specială în omagiul lui Aurel Gherghel. "Un om de înaltă ținută morala, ținută care l-a ajutat în lucrul cu oamenii. Numai niște oameni rău-voitori nu s-ar fi putut înțelege cu el. A promovat tineri muzicieni, susținându-i pana au ajuns vedete. Acești oameni sunt astăzi mari artiști ai României. Pana în ultima clipa a vieții lui a fost cu gândul la artiști și în loc să-și poarte sieși de grija, le purta de grija lor." - Bebe Astur. În aceeași seară vor mai avea loc momente culturale inedite: Viorel Covaci - Istorii secrete, Liviu Zamora - Discuri rare, Ion Lupișor - Un minut de poezie, Mihai Croco Manea - Serial Adrian Ordean, Dan Ţăpligă - Știați că ?, Sorin Şontea - Covers (LIVE), Editura Casa de Pariuri Literare, Fan Club Cornel Chiriac. Intrare liberă.

Green Hours prezintă: Maria Răducanu-  În grădină la Ion, de la ora 20.00 cu Maria Răducanu – voce, chitară, magie. Intrarea – 50 lei. (redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică – în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă la rezervlagreen@gmail.com) și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului.

Bosquito revine la Hard Rock Cafe cu un concert ce va avea loc de la ora 22:30. Bilete VIP (loc la masă în fața scenei) - 79 lei, Acces General (loc la masă în sală) - 54 lei, Fără loc (în picioare) - 54 lei. Fondată de Radu Almășan în Brașov, la începutul anilor 2000, Bosquito a abordat un fusion de rock latin cu o gamă largă de influențe de la muzică țigănească, balcanică până la elemente simfonice și de hard rock. În perioada 2002 – 2006 a avut o serie lungă de piese care au ajuns pe prima poziție în topurile de specialitate din România. Trupa a lansat până acum cinci albume, Bosquito (2000), Sar scântei (2001), Cocktail Molotov (2003), Fărâme de soare (2004) și Babylon (2014).

Săftița (balkanic project) by Marius Mihalache la TNB. Concert susținut de cunoscutul virtuoz al țambalului, împreună cu echipa sa de muzicieni Marius Mihalache Band. Marius Mihalache, muzicianul care a reuşit să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice, va fi acompaniat pe scenă de : Arabela Nicolau (voce), Lorin M. Mihalache (tobe), Marius Gagiu (flaut, caval). Titlul concertului este Săftița și este inspirat din folclorul românesc adus pe ritmurile balkanice. Este un mix de sintetizatoare psihedelice peste un țambal, caval și flaut, și alte instrumente clasice din folclorul românesc. Muzica tradițională românească combinată cu sonorități moderne face ca mesajul și esența folclorului nostru să fie transpuse într-un limbaj universal. Marius Mihalache, un excepțional artist al țambalului, a început să cânte la vârsta de 6 ani, iar la 17 ani interpreta pe scena operei SCALA din Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert sau Mozart. Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost întâlnirea cu Chick Corea, alături de care a susţinut o serie de concerte. Cântă și Înregistrează alături de Gloria Gaynor, Nina Simone, Steve Vai, Kitaro şi de alţi muzicieni, cunoscuţi pe plan mondial.

La Stuf Vama Veche avem Friday I'm in Love with Compania 7, de la ora 22.00. E show. E muzică. E live. E party.Lasă-ne să ne imaginăm cum o s-arate noaptea ta de vineri. O s-ajungi la concert și o să știi că nu mai ai nicio șansă să pleci înainte de răsărit. Sună ca un plan diabolic, dar n-au niciun fel de rea intenție. Nu vor decât să îți aducă Vama înapoi, cu muzică bună și chef de dans. Până dimineață. A fost dragoste la prima vedere. Nu ți i-ai fi imaginat c-o să-ți rămână-n cap după primul play și nici prin minte nu-ți trecea că o să vrei să-i mai vezi. Din nou și din nou, pentru că nebunia lor creează dependență. Sunt Compania 7 și se pricep de minune la asta. Intrarea este liberă. Toți prietenii tăi sunt invitați. Rezervari la: 0724788388

Sâmbătă, 12 ianuarie

Cea de-a patra ediție Winter Night are loc în Club Fabrica, de la ora 20:00. Biletele sunt presale - 20 lei, la intrare - 30 lei. La această ediție vor urca pe scenă trupele DINUMBRA (București), W3 4R3 NUM83R5 (Brașov) și ETHERIC (București)

La Green Hours avem Bridge (Under Contruction) Over Troubled Water prerecording session, cu Ruxandra Zamfir – voce și Sorin Romanescu – chitară. Bridge over Troubled Water este titlul unui cîntec celebru, lansat de Simon & Garfunkel cu aproape o jumătate de secol în urmă și devenit în timp un simbol al ideii de prietenie. Vechi prieteni și colaboratori, artiștii Ruxandra Zamfir și Sorin Romanescu, pleacă, la rîndul lor, în căutarea unui refugiu din calea “apelor”, a vremurilor tulburi ce ne macină pe toți. Intrare – 25 de lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, la sediul Green Hours, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485, 30 de lei – achitat în ziua evenimentului,  redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică  – în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

Concert George Baicea Electric Blues Band (foto), de la ora 20:00, în Louisiana Bistro. George Baicea Electric Blues Band promoveaza o muzica de inalta clasa, avand deja o istorie si, s-ar putea spune, o estetica bine definita. Desi s-au impus pe scena muzicala prin soundul blues-rock, Baicea & Band nu se inscriu in totalitate pe linia traditionala, a inaintasilor genului, aducand in concerte elmente moderne de funk, jazz, rock, lasand loc unor improvizatii spectaculoase, susținute magistral de interplay-ul dintre muzicieni. Ascultatorii de ocazie pot fi surprinsi de puritatea muzicala si de maniera extrem de actuala de abordare a repertoriului, fapt care face ca fiecare spectacol sa fie unic. Intrare 25 lei, rezervari: 0731 497 007 / contact@louisianabistro.ro

Revelionul Artiștilor 2019 la H. Ca în fiecare an, artiști și trupe din toată țara se reunesc la H ca să recupereze noaptea dintre ani alături de colegi, prieteni și fani. Vor urca pe scenă: Bodo (Proconsul), Marius Batu, Ovidiu Anton, Luminița Bădună, Cristi Luca, Tudor Turcu, Marioara Man Gheorghe, Super Chill & Elena Ionescu, Schimbul 3 by Adi Ordean, Radu Captari, Simona Florescu, Trupa Cazino, Johnny Sandulescu, Enrico di Calabria, Giorgio Ciabattoni, Marian Haiducul, Olga Balan, Olly de Queen, Roxana (ex Etnic), Baletul Happy Dance, Ioana Popescu, Claudiu Dumitrache și alți invitați surpriză. Prezentatorii serii vor fi: Laura Stone și Dragos Silivestru. Acces: 19:00, show: 20:45. Organizatori: Amici della Musica. Bilete: 35 lei- Cat. A - în faţa scenei cu loc la masă, 20 lei - Cat. B - acces general cu loc la masă

Duminică, 13 ianuarie

De la ora 11.00, la Templul Coral (Str. Sf. Vineri 9-11) are loc un concert de Anul Nou. Evenimentul este organizat de Comunitatea Evreilor București (CEB), Federația Comunităților Evreiești din România (FCER), împreună cu JDC România și Fundația Caritatea. În program figurează valsuri, polci și arii celebre, interpretate de soprană Daniela Bucșan și tenorul Andrei Mihalcea, acompaniați de Ambiental String Quartet (Tatiana Vâlvoi, Ștefan Vîlvoi, Claudia Mihalache și Sergiu Marin).

Și-au anunțat participarea membri și lideri ai CEB și FCER, precum și personalități ale vieții culturale și politice românești, membri ai Corpului Diplomatic. Reprezentanții presei sunt așteptați cu prietenie să ia parte la acest regal muzical.

La Beluga Music & Cocktails (Lipscani 30 – 34) este Revelion pe stil vechi, cu Lipscani Band și Dorina Vasilashko. Anul nou e despre împliniri, planuri și gânduri pentru viitor, dar este și despre tradiții ancestrale de care n-ar trebui să uităm. Dacă sărbătorești anul nou pe rit vechi, sau dacă doar ai rămas cu energie pe stoc de pe 31 decembrie, te invităm să petreci în Submarin partea a doua a Revelionului. Un lucru e sigur, te vei distra mai bine la acest revelion, la care nu se fac planuri cu trei luni înainte și nici nu trebuie să cauți timp de două ore un taxi. Lipscani Band si Dorina Vasilashko ne vor bucura cu un live autentic special construit pentru aceasta seara fantastica. Pentru toate rezervarile in avans vom oferi o sticla de sampanie din partea capitanului. Informatii si rezervari: 0752 52 53 53 | Lipscani 30-34. 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră