Unde mergem? Concerte din weekend

14 Feb 2020 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend Galerie foto (2)

Vineri, 14 februarie

Sear Bliss, Downfall și Kroppen live în club Quantic. Program eveniment: Acces public -> 20:00, 21:10 - 21:45  -> Kroppen [RO]- http://bit.ly/2tWpTtB  22:00 - 22:45  -> Downfall BAND [RO] -> https://www.facebook.com/Downfall.ro/, http://bit.ly/2uGBJIc  23:10 - 00:25  -> Sear Bliss [HU] -foto 2-  http://bit.ly/30ZaGny,  00:30 -> Din Întunerec #AfterParty. Bilete: 35 lei - acces general – presale, AmBilet.ro: http://bit.ly/38KOz71, iaBilet.ro: http://bit.ly/3129z6T, 50 lei - acces general -  doar în ziua evenimentului.

Sf. Valentin cu Marius Bațu la Casa Caragiale, 21:30. După piesa de teatru de la ora 19.30, Statia 13, va așteptăm la o degustare de sushi cu maestrul Irinel Birjaru pe notele de muzica ale marelui folkist Marius Bațu... Marius Batu este un interpret roman de muzica folk care s-a remarcat in lumea muzicii romanesti in 1977, anul in care a infiintat, alaturi de Eugen Baboi, grupul Poesis. In perioada 1982-1985 activitatea sa s-a invartit in jurul Cenaclului Flacara" iar in 1994, dupa o perioada de 8 ani petrecuta in Germania, a revenit in tara si a reluat activitatea grupului Poesis lansand in 1996 albumul Cantec soptit. A urmat o colaborare cu formatia Holograf la spectacole si albume precum: 69% Unpluged, Supersonic, Undeva departe si Holografica, sustinand partitura de chitara acustica si backing vocal. In aceeasi perioada, il regasim alaturi de nume mari ale muzicii romanesti precum Ducu Bertzi pe albumele Dor de duca", Sufletul meu" si Poveste de iarna"; Mircea Vintila - albumul Madama de pica", Ovidiu Lipan Tandarica - Renasterea", Dinu Olarasu - Vis-a-vis", Stepan Project - Sensul vietii". In luna iunie a anului 2001 Marius Batu este cooptat in grupul Pasarea Colibri, formatie alaturi de care lanseaza albumul Inca 2000 de ani" si se remarca prin melodii ca si Elegie", 2000 de ani" si Cantec Soptit". Dupa perioada Pasarea Colibri, a participat la diverse spectacole alaturi de Ducu Bertzi, Florian Pitis dar si alti artisti. La sfarsitul anului 2007, dupa o pauza de mai bine de 10 ani si la 30 de ani de la infiintarea grupului, Marius Batu si Eugen Baboi s-au reunit in fata publicului romanesc si au lansat un nou produs marca Poesis, albumul Babilon.

Green Hours prezintă: Corina Sîrghi și Cătălin Răducanu-„Să nu te superi dacă plîng”, 20.00. Corina Sîrghi – voce și Cătălin Răducanu – pian. E tînără, e frumoasă, e devreme acasă (?), cîntă muzică lăutărească la fel de natural cum cîntă muzică ușoară românească. O cheamă Corina. Corina Sîrghi. Și e una dintre cele mai adevărate prezențe de pe scena muzicală din RO. “Așa-mi bate inima”, “De ce te uiți la mine cu ochi străini și goi”, “Iubite”, “Plimbare prin București”. Cîteva dintre cîntecele pe care Corina Sîrghi și Cătălin Răducanu [înzestrat și versatil pianist de jazz și muzică clasică] le aduc pentru îndrăgostiți, și nu numai, în Green Hours pe 14 Februarie. Lui 14 Februarie i se mai spune și Ziua Îndrăgostiților sau Valentine’s Day! Așa că să nu vă supărați dacă vărsați o lacrimă. Ca-n amor. Intrare: 35 de lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, online, pe Bilet.ro [achiziționarea online a biletelor presupune și rezervarea automată a locurilor], 40 de lei – achitat în ziua evenimentului, redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică  – în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

Gabriel Cotabiță live [on] Valentine's day@ Karta. Show la 21.00, extra show la 19.00. Așa cum v-am obișnuit, la Karta avem o predilecție pentru răsfăț. Astfel, de 14 februarie deținem secretul unei seri memorabile, dedicate celor ce se iubesc. Unul din cei mai apreciați artiști din ultimele trei decenii în România, creator al unora din cele mai frumoase cântece de dragoste - Gabriel Cotabiță vine pentru prima dată la Karta Bucharest pentru două recitaluri extraordinare. Bilet: 45 lei (Presale - primele 50) | 60 lei (preț întreg). Bilete online Iabilet.ro: https://www.iabilet.ro/bilete-gabriel-cotabita-live-on-valentine-s-day-51953/, Entertix.ro: https://www.entertix.ro/evenimente/5304/gabriel-cotabita-live-on-valentine-s-day-14-februarie-2020-karta-bucuresti.html. Rezervări: 0744.391.111,  Bulevardul Unirii 22.

Sâmbătă, 15 februarie

Concert: Tribute to Frank Sinatra La Mama - Muzeul Taranului, 20.30, cu Ana Maria Munteanu, Alexandru Ștefan Constantin și Arya Jazz Band. Ana Maria Munteanu a absolvit Universitatea Națională de Muzică București în 2019. Cel mai mare succes al ei de pînă acum e realizarea CD-ului MILKY WAY împreună cu Arya Jazz Band și lansat în noiembrie 2019 printr-un concert de mare succes la Clubul Țăranului-La Mama. Repertoriul ei cuprinde îndeosebi piese clasice de jazz, așa numitele jazz standards, înterpretate cu mult bun simț muzical și estetic, cu o voce caldă, extrem de expresivă și impresionantă. Alexandru Ștefan Constantin, a abolvit aceași Universitate2012, apoi s-a remarcat pe multe scene de club și concert, cu muzicieni de mare valoare, dar și cu propria formația Alex G Band. Este laureat al Concursului de jazz de la Sibiu-2010, iar în 2013 la Gala Premiilor de jazz-Premiile MUZZA pe 2012, a obținut Premiul CONFIRMAREA ANULUI. Vocea sa bine cultivată și catifelată, îi permite să abordeze, cu același succes, atît repertoriu de operetă cît și de jazz. Atît Ana Maria Munteanu cît și Alex Ștefan Constantin, fiind mari admiratori ai celebrului cîntăreț american Frank Sinatra, propun de aceată dată, un concert special dedicat acestuia, concert care va cuprinde atît piese din repertoriul său, cît și altele, foarte cunoscute și fredonate de melomani, îndeosebi fani de jazz și pop. În demersul lor muzical, vor fi însoțiți de muzicieni experimentați, apreciați și aplaudați pe multe scene de club, concert și festival din țară și străinătate Bogdan Munteanu-pian, Nicu Băran-bass, Adi Tetrade-tobe, Bogdan Roman-saxofon. Bilet- 35 de lei.

Victor Solomon & Vichi Stephanovici live @ Paque Bistro & More, 21.00. Au cântat împreună în Bosquito și au ajuns să fie iubiți de o țară întreagă. Au făcut-o la fel și cu Bandidos iar muzica lor ne-a cucerit definitiv! Vichi Stephanovici și Victor "Solo" Solomon (foto 1) ne fac o surpriză extraordinară și vin să ne încânte în seara de 15 februarie într-o formulă electro-acustică ce ne vor oferi un regal în care vom redescoperi bucuria muzicii, intitulat simplu și sugestiv: "CÂNTECE FRUMOASE". Nu uitați: locurile sunt limitate, vă rugăm să faceți rezervări din timp. RVSP:  0722 330 607, 031 421 7931..... Suport artiști 30 lei

Jack of all Trades Re-Fueled la Ace Custom, 20:00. Cu un prim album proaspăt lansat, un sound reminiscent boom-ului de rock alternativ al anilor 2000, dar cu influențe moderne de hip-hop, folk, post-rock și heavy metal, băieții de la Jack of all Trades se întorc în Fuel by Ace Custom pentru o oră și jumătate de live electric ce vă va trece printr-o multitudine de stări. Activi ca full-band începând cu 2018, Jack of all Trades au la activ peste 50 de concerte și festivaluri, fiind norocoși să împartă scena cu nume grele ale rock-ului românesc, precum Vița de Vie, Timpuri Noi, Partizan, ZOB și Cargo. Pe lângă portofoliul live bogat, băieții se mândresc cu primul lor album lansat în luna decembrie a anului trecut, ‘Extrovertit Selectiv’, cele 5 videoclipuri la activ și nenumăratele apariții și interviuri la radio (Europa FM, Radio Guerrilla, TANANANA, Radio Seven), TV (Music Channel, la Alternativ Hour cu DJ Hefe) și publicații online (ProTV, start-up.ro). Despre albumul ‘Extrovertit Selectiv’, disponibil integral atât pe YouTube, cât și pe toate platformele de streaming, Jack of all Trades spun că este ‘un material autobiografic și complet sincer de la cap la coadă, despre călătoria unei persoane ce se caută pe sine și dorește apartenența la acele grupuri cu o mentalitate și viziune similară asupra lumii înconjurătoare - oameni pe care îi selectează, de altfel, cu foarte mare atenție, pentru că numai în compania lor se pot extroverti în totalitate’. Intrare liberă.

Duminică, 16 februarie

CrossFinger - Live Premiere: Eter @ The Pub- Universității., 21.00. Muzica CrossFinger amestecă emoții și gânduri fără să urmeze rețete. Așa se face că piesele trec de la provocare la candoare, de la răzvrătire la nostalgie și de la neliniște la ironie. Retro Fresh Alternative Rock e de fapt felul în care Rareș, Cristi, Mihail și Alex își numesc locul de joacă în care inventează cântece. CrossFinger: Rareș – voce, chitară, Cristi – chitară solo, Mihail - bass, backing vocals, Alex – tobe. Rezervari: 0728843782 sau www.the-pub.ro

Picuri de Folk la True Club, 19:30 . De la Cluj, pentru prima oara pe scena Sufrageriei True Club, ii asteptam pe membrii trupei Picuri de Folk: Yoyo, Sebi și Afti. Cu minunatele lor cantece folk si de munte, vom avea o seara plina de ritm si veselie! Ne vedem în True Club! Susținere Artist: 15 lei,  Covaci 19, Rezervări & Info: 0727 488 087, https://trueclub.ro

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră