Unde mergem? Concerte din weekend

07 Feb 2020 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend Galerie foto (2)

Vineri, 7 decembrie

Luna Amară acustic în The PUB Universității, la 21:00. Concertul de la The Pub este singurul concert acustic Luna Amară la București din această iarnă & primăvară. După expedițiile de promovare pentru cel mai nou album, “Nord” (Universal Music, CD 2018, LP 2019), Luna Amară s-a întors la rădăcini și a relansat recent albumul de debut “Asfalt” (Roton Music, MC/CD 2004, CD 2019). Având o activitate, fără întrerupere, din 2000, Luna Amară este formația fanion pentru mai multe generații de consumatori de muzică live care apreciază mesajele sociale dar și de dragoste, ale poeziilor care abordează diverse stări. În compozițiile originale se pune accentul pe solourile de trompetă, riffurile de chitară și îmbinarea contrastantă a duetului de voci, cvintetul fiind apreciat și pentru secția ritmică solidă care stă la baza pieselor. Componența-Mihnea Blidariu (voce, chitară, trompetă), Nick Făgădar (voce, chitară), Andrei Boțan (chitara solo), Sorin Moraru (chitara bass), Răzvan Ristea (tobe). https://web.facebook.com/LunaAmaraBand/. Rezervări: (0728) 843 782 sau www.the-pub.ro. Biletele (au mai ramas 30 de buc)- 50 de lei

Gringotronic –AG Weinberger live, la unteatru, 21.00- 23.00. Gringotronic, un spectacolul multimedia propus de AG Weinberger, este un concept inedit, cu cele mai uimitoare poveşti ale secolului trecut, spuse în secolului XXI. Un spectacol care vorbeşte despre una dintre cele mai frumoase călătorii muzicale transpuse în imagine, de la blues-ul tradiţional şi până la electro, de la naşterea patefonului până la noile tehnologii sonore. Spectatorii vor asista la un flux continuu de sunet, imagine, culoare şi emoţie, la povestea unui GRINGO care pulsează viu, călătoreşte azi, în acordurile străzii deceniului doi, şi povesteşte în imagini cele mai cuceritoare experienţe ale secolului trecut, dar cu tehnologia din zilele noastre. Concertul este sold out.

Concert Johnny Mitrache & The Wellknown Boys (foto 2) la Clubul Țăranului- La Mama, 20:30 - 23:30. Un extrem de talentat bluesman român stabilit la Paris de mai mulți ani, respectiv Johnny Mitrache, am putea spune fără exagerare chiar, un bluesman înnăscut, revine periodic în țară (deh, dorurile/nostalgiile/iubirile sînt tare puternice în cazul lui), pentru a-și reuni oastea electrică și electrizantă, și a susține ici-colo, fără prea multe repetiții, că nu e cazul, cîte un happening de...inimă albastră/blue...Așa a fost, în ultimii ani la festivalurile de blues de la Suceava și Brezoi (2018), ca și în cîteva concerte de club la Craiova (2019), orașul natal/magnet a lui Johhny al nostru...și așa sperăm să fie și vineri 7 februarie la Clubul Țăranului-La Mama.Întîmplător sau nu, (colegii de trupă i-au amintit lui Johnny- vezi că tot atunci e și ziua ta de naștere)...vom avea deci, un dublu eveniment...în care, la final, vom cînta ceva din suflet pentru brother Johnny...Știți voi ce...De această dată, trupa lui JM îi reunește pe cîțiva dintre cei mai experimentați bluesmani autohoni, de altfel... „wellknown boys” (din diferite formații/proiecte muzicale), precum Rareș Totu-chitară, Cosmin Farcaș-claviaturi, Mike Dragomir-bass și Vali Vătuiu-tobe. „Cireașa de pe tortul”... muzical, e tînăra și extrem de talentata Maya Ciosa, recent, în 2019, cîștigătoarea emisiunii-concurs de la ProTV „Vocea României junior”, cu care, cel puțin Rareș Totu, s-a încumentat să cînte, nu întîmplător, cu mult succes, pe scene din Brașov și Râmnicu Vâlcea (Aby Stage Club)-2019, piese cunoscute din repertoriul internațional de pop, blues și rock. Biletele sunt 40 de lei, disponibile în reteaua IaBilet si în format electronic pe www.iabilet.ro.

Concert de Jazz Anita Petruescu & Sorin Romanescu la Casa Caragiale, 20.00. Luna februarie îi aduce pe Anita și Sorin din nou impreună pe scena, unde muzica improvizată se creează și se explorează. Anita Petruescu a studiat jazz-ul în cadrul Universității de Muzica din București, și este câștigătoarea competiției New Jazz Players Bucharest Jazz Festival 2019 și al premiului pentru cea mai bună voce în cadrul Festivalului International "Johnny Răducanu" 2018 si Youth Jazz Competition Târgu Mureș 2017. Sorin Romanescu își face debutul în lumea jazz-ului la Festivalul de la Sibiu din 1991. De atunci se manifestă ca muzician polivalent, de la rock , folk-blues și jazz până la muzica contemporană, coloane sonore de film sau muzică pentru spectacole de dans contemporan. Numele său apare pe mai mult de 20 de albume, ca invitat sau co-autor, fiind o prezență constantă pe scenele românești de club și festival. Bilete la https://eventbook.ro/music/bilete-concert-jazz-anita-petruescu-sorin-romanescu,

Green Hours prezintă: Songs For Lovers | Cosmic 4tet, 20.00. Cătălina Beța – voce, Albert Tajti – pian, Florian Nicolau – bass, Gabi Matei – tobe. O invitație la jazz - un univers muzical pe cît de discret și elegant, pe atît de fecund. O evadare blîndă în interior. O introspecție sonoră de iarnă care mîngîie și vindecă gînduri nerostite, ascunse sub învelișuri înmărmurite în înghețare, proiectînd fante de lumină peste așteptarea renăscătoare a primăverii. Cătălina Beța explorează organic, cu finețe și simplitate, acest univers sonor împreună cu Albert Tajti, pianist de jazz, aranjor și compozitor de prim rang. Colaborarea celor doi s-a cristalizat de-a lungul timpului într-o colaborare pură, sinceră, vibrantă. Celor doi li se alătură foarte-talentații Gabi Matei la tobe (care nu e la prima “abatere”, în această formulă) și tînărul muzician Florian Nicolau, la bass. Intrare: 30 de lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, online, pe www.Bilet.ro [achiziționarea online a biletelor presupune și rezervarea automată a locurilor], 35 de lei – achitat în ziua evenimentului, redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică  – în limita a 6 locuri, cu rezervare pe rezervlagreen@gmail.com și achitare în avans, pînă în preziua evenimentului (cu Telefon în Prealabil la 0788 452 485).… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului. Rezervări:  ideal din timp – pe site: http://www.greenhours.ro/  (conf. automată), doar la urgenţă – 0788 452 485 (L-V: 11-18)

Proconsul la Hard Rock Cafe, 22.30. Va fi un maraton printre cele mai îndrăgite melodii ale trupei,  “Cerul”, “Povestea noastra”,”Călătorul”, “Pentru tine” sau “De la ruşi vine ploaia”, dar şi cel mai nou single featuring Lora, „Prea târziu”. Proconsul a fost, este și va rămâne o formație surprinzătoare. Muzicieni de excepție, perfect ”alipiți sufletește”, ”polițiști de investigații” ai secretelor feminine,  cânta despre dragoste așa cum simt ei, de peste 20 de ani. Ne-au spus tuturor că trăim într-o lume mult prea grăbită, ce uită că teii înfloresc o singură dată pe an. Așa cum se uită prima zăpadă și ultima dragoste. Poate fi obositor să iubești cu sau fără noroc? La această întrebare primeşti răspunsul de la Proconsul, în seara concertului din Hard Rock Cafe. Biletele pot fi găsite în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua magazinelor partenere la următoarele preţuri: 50 de lei - VIP, cu loc la masă în faţa scenei. 30 de lei - acces general, cu loc la masă; 30 de lei – bilete fără loc.

Sâmbătă, 8 februarie

The Mono Jacks lansează "Gloria"la Arenele Romane (cort încălzit). Cei de la The Mono Jacks vor lansa noul lor album de studio intitulat ????????????????????????! Formații invitate: byron și Rockabella. Accesul publicului în incinta Arenelor Romane se va face prin intrarea din Parcul Carol începând cu ora 18.00. Concertele vor incepe la ora 19.30 și se vor desfășura după următorul program: 19:30 – 20:15 -Concert Rockabella, 20:45 – 21:45 Concert byron, 22:15 – 00:00 Concert The Mono Jacks – Gloria, 00:10- Meet & greet cu trupa la standul de merchandise. Ultimele câteva bilete (100 de lei) sunt disponibile pe iaBilet.ro: https://www.iabilet.ro/bilete-the-mono-jacks-lanseaza-albumul-gloria-invitati-byron-rockabella-48161/

Luka Sulic (2Cellos) va interpreta 'Anotimpurile' lui Vivaldi, la Sala Palatului, 20.00- 23.00.  Biletele se gasesc pe iabilet.ro si in reteaua iabilet.ro/retea aici: https://www.iabilet.ro/bilete-luka-sulic-the-four-seasons-vivaldi-more-45853/ la următoarele prețuri urmatoarle preturi: presale A - 369 lei, B - 279 lei, C - 189 lei, D - 119 lei, la intrare A - 380 lei, B - 300 lei, C - 200 lei, D - 130 lei. Se pun in vanzare doar 2500 de bilete. La pretul tuturor biletelor se adauga comisionul de emitere bilet de 10 lei. Cunoscut mai ales datorita activitatii din 2Cellos, Luka Sulici este unul dintre cei mai apreciati si iubiti artisti ai scenei de muzica clasica si nu numai. Luka se intoarce cu acest proiect la originile sale muzicale, fiind primul artist din istorie care va canta Anotimpurile lui Vivaldi in intregime. Multi artisti au interpretat celebra creatie a compozitorului italian insa acestia au facut-o la vioara solo. Luka va fi si primul artist care va interpreta Anotimpurile la violoncel solo. Luka Sulici s-a nascut in Maribor, Slovenia, si a inceput sa studieze instrumentul care l-a facut celebrul la varsta de 5 ani, alaturi de tatal sau, violoncelist deasemenea. A continuat cu studii in Zagreb, Viena si Londra unde treptat a castigat notorietate datorita virtuozitatii si a tehnicii. Acest lucru i-a adus concerte alaturi de orchestre celebre din Polonia, Germania sau Rusia. Ulterior alaturi de colegul si prietenul sau Stjepan Hauser a pus bazele 2Cellos care a devenit in scurt timp un proiect muzical cunoscut in intreaga lume. Dupa ce a urcat pe scene renumite din intreaga lumea, de la Royal Albert Hall din Londra pana la Opera din Sydney, Luka a decis sa puna bazele unu proiect dedicat Anotimpurilor lui Vivaldi.

Concert Ride on Band la Louisiana Bistro, ora 21.00. Matca Blues-Rock este fundament al construcţiei muzicale. Ceea ce este definitoriu pentru stilul grupului, alături de temelia Blues-Rock, e ingredientul Funk, colorat foarte subtil cu nunţe de Rock Progresiv. Tehnici instrumentale specifice genului (glissando, slap bass, wah-wah), creează un spaţiu Hard-Funk convingător, iar riffurile de chitară invită la o traducere a lor în riffuri specifice de alămuri. Compoziţii şi texte foarte bune, o secţie ritmică perfect sincronizată, riff-uri şi solo-uri de chitară ingenioase, sunet compact, atitudine rock şi nu în ultimul rând pasiunea ce se face simţită în alveolele actului muzical, sunt doar o parte din virtuţile care fac din fiecare concert Ride on Band un eveniment memorabil. Intrarea- 30 de lei.

Duminică, 9 februarie

Frații Jdieri, Concert & lansare single la The PUB Universității, 20.00. “Am  început să cântăm fiindcă ne place, fiindcă găsim un refugiu în muzică și sperăm că nici măcar timpul nu ne va opri"- spun baietii din trupa Fratii Jdieri (foto 1) din Oradea. Ceea ce a început, cândva, în 2014, ca o distracție între cațiva oameni pasionați de muzică și chitară, într-un local mic, într-un orășel și mai mic, s-a conturat și transformat în timp, odată cu alăturarea altor doi membri, într-un rock band energic și ritmat, care păstrează idealurile și scopurile muzicii: distracție, exprimare si evident, bere rece (precum titlul uneia din piesele lor). De la înființare pâna in prezent, după câteva evenimente restrânse, Frații JDiERI au asaltat atât scenele locale din vestul țării, susținând concerte în Oradea, Arad, Timisoara, Bistrita, Satumare, Cluj cât și podiumurile festivalurilor din zonă, evident cum era firesc au continuat cu aparatiile la radiourile si televiziunea nationala precum si Televiziunea Arthis din Bruxelles si nu s-au lasat pana nu au cantat si pe scenele Bucurestiului. Cu membri ce se inspiră din stiluri muzicale diferite (Grunge, Hard Rock, Pop Rock, Garage Punk, Blues, chiar și muzică populară și lăutărească) fiind influențați de trupe ca Pearl Jam, QOTSA, Kings of Leon, Nirvana, Extremoduro, Heroes del Silencio, Maria Tănase și adoptând motto-ul “Decît să cânt, mai bine JDiER!”, Frații JDiERI promovează naturalețea, simplitatea și răzvrătirea muzicii rock, fără a confirma apartenența la diverse genuri și sub-genuri muzicale. Desi nu sunt fraţi şi n-au nicio legatură cu romanul lui Mihail Sadoveanu,  îşi spun totusi Fraţii Jdieri, pentru că muzica rock,  le este si mamă şi tată fiecăruia si  îi face să "jdiere". "Fraţii Jdieri" sunt patru tineri pasionaţi de muzică şi motociclete care își exprimă trăirile în propriul stil, lasand  vibrația continuă a muzicii rock  să scoată la suprafață toate elementele necesare pentru geneza unui nou stil musical numit de unul din fani "Transylvanian Jdier Rock". Trupa Fratii Jdieri este alcatuita dintr-un  medic, un asistent  generalist si doi poliţişti de frontieră, toti  din Oradea, care in ultimii ani au cucerit scenele din vestul ţării si nu numai. Asa cum spunea mai in gluma mai in serios un bun prieten: doi din membrii trupei se inchina lui Hippocrate si alti doi "Sistemului". Proiectul muzical Fratii Jdieri s-a născut în 2014, când Sfîntu(bass) și Niguel (chitară) s-au cunoscut în fața barului, unde urmau să susțină un mic show acustic. Atunci și-au dat seama că nicio poveste bună nu începe "în fața bibliotecii județene". În 2015 s-a alăturat vocalistul formației, Arty, alături de care au avut prima apariție la un festival moto. Din 2016 cântă în această formulă clasică specifică trupelor rock, toboșarul alăturându-se în timpul unei petreceri moto, unde băieții își probau noile instrumente. Când nu sunt la spital, în uniforme ori la munca, Fraţii Jdieri, se adună în "viziună", casa în care repetă în fiecare săptămână de cel puţin două ori. Nicu Nistor "Niguel", poliţist de frontieră povestea intr-o zi: „Un prieten de-al nostru, Bogdan Păcală, a venit la noi, ne-a întrebat: "Auziţi, băieţi! Ce ne jdieraţi în seara asta? Deacolo am început să trecem la ideea că noi am fi "Fratii Jdieri". De atunci s-au ales si cu numele trupei, regionalismul folosit în Ardeal pentru "a striga" = "a jdiera”. În viaţa de zi cu zi, fiecare dintre cei patru membri ai trupei lucrează  în domenii care nu au vreo legătură cu muzica. Împărtăşesc însă aceleaşi pasiuni - muzica şi motocicletele, aşa că timpul liber şi-l petrec în cea mai mare parte împreună. Viaţa de artişti o iau în serios şi au chiar şi nume de scenă: Niguel,  Artylerian, PDV ori Sfântu. Nicu Nistor "Niguel", poliţist de frontieră, chitarist: „Cea mai mare jonglare pe care am făcut-o privind locul de muncă a fost să mă mut pe aceeaşi tură cu toboşarul nostru care e coleg cu mine, numai că la alt sector, astfel încât să ne sincronizăm mai bine programul.” Aurelian Bulzan "Artylerian", medic, solist şi chitarist: “Sunt medic în medicina de urgenţă la UPU-SMURD Oradea şi evident, mă ocup cu salvarea oamenilor. Consider că asta e o vocaţie mai mult decât o meserie, fac ceea ce îmi place şi în plan profesional şi hobby, deci mă simt o persoană împlinită.” Daniel Valentin Pavel "PDV", poliţist de frontieră toboşar: „Serviciul e serviciu, timpul liber pe care-l petrec în studio este altceva. Nu e o chestie de descărcare, e o chestie de ceea ce simt şi pasiune şi ce îmi place în ultimul timp, chiar şi colegii de lucru, şefii mă sprijină.” Alin Claudiu Baciu "Sfîntu", asistent medical generalist, bass: „În mare parte linia melodică o face Arty, eu vin cu versuri. Fiecare îşi ia şi isi compune partea lui: Niguel solo, in timp ce  Dani caută ritmurile, le combină până iese ce iese". Aparițiile energice și caracterul teatral al formației oferă de fiecare dată o experiență memorabilă fanilor genului. În fiecare an, de Crăciun, Fraţii Jdieri organizează un concert caritabil pentru familii nevoiaşe, proiect numit "Jdier pentru un zambet". Acum cei patru sunt in studioul de inregistrari  lucrand intens pentru  cel de-al doilea album care va iesi cat de curand la lumina, motiv pentru care fanii vor avea parte de un nou concert incendiar.În The Pub, trupa își lansează noul single, intitulat Speranța. Inspirată din povestea adevărată a unui om care a stat neclintit în fața morții, iar acum luptă cu ea prin "Live to Save Lives", piesa Speranța a devenit imnul proiectului. „Live to save lives” („Trăiesc pentru a salva vieți”) – nu este doar un motto care l-a însoțit pe președintele asociației, în cei 20 de ani ai carierei de medic! Este credința și menirea sa în viață! A fost el însuși salvator și salvat, iar Speranța este cea care l-a hrănit în lupta cu cancerul! Președintele asociației, dr. Valentin Dingă, este dovada vie că există viață și după cancer, iar înființarea asociației a venit ca un lucru firesc! Asociația „Live to save lives”,  prin proiectele sale, se adresează acelor oameni care sunt pe cale de a-și pierde speranța, de a renunța în lupta cu cancerul. Imnul Speranța a fost compus de trupa rock Frații JDiERI ca o coloană sonoră a vieții. Rezervări: (0728) 843 782 sau www.the-pub.ro. Biletul de intrare are preț studențesc- 15 lei !

Concert Groove Garden la True Club, de la ora 19:30. Groove Garden este un proiect de jazz-funk, inițiat de binecunoscutul pianist Sorin Zlat, ce reunește muzicieni experimentați cunoscuți pe scena jazz-ului românesc și internațional: Sorin Zlat - keys & band leader, Robert Patai – voce, Razvan Trifan- sax, Alex Man – chitară, Răzvan Cojanu – bass, Laurentiu Ștefan – tobe. Stilurile pe care le abordează grupul sunt: Gospel, Funk, R&B, Soul, Fusion etc. repertoriul fiind format din piese reorchestrate de la artiști celebri precum: Gregory Porter, Earth Wind And Fire, Stevie Wonder, Lalah Hathaway, precum și compoziții proprii. Trupa s-a bucurat până acum de prezențe în festivaluri precum: Câmpina Jazz Festival, Danube Jazz Festival, Ploiesti Jazz Festival, Sibiu Jazz Festival, Targu Mures Jazz Festival și a cântat pentru publicul din Belgia, Olanda, Franta, Anglia, Turcia etc.

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră