Unde mergem ? Concerte din weekend

27 Iun 2019 | scris de Alex Revenco
Unde mergem ? Concerte din weekend Galerie foto (2)

Vineri, 28 iunie

Frații Jdieri din Oradea live@ Cafeneaua Actorilor.După 5 ani de la întâlnirea primilor membri, Frații Jdieri (foto 1) ajung în București, la Cafeneaua Actorilor (din Parcul Tineretului) să vă facă cunoștință cu o mixtură de blues, rock și folk din Transilvania modernă, numită transylvanian (jdier) rock. Proiectul muzical s-a născut în 2014, când Sfîntu(bass) și Niguel (chitară) s-au cunoscut în fața barului, unde urmau să susțină un mic show acustic. Atunci și-au dat seama că nicio poveste bună nu începe "în fața bibliotecii județene". În 2015 s-a alăturat vocalistul formației, Arty, alături de care au avut prima apariție la un festival. Din 2016 cântă în această formulă clasică specifică trupelor rock, toboșarul alăturându-se în timpul unei petreceri moto, unde băieții își probau noile instrumente. Aparițiile energice și caracterul teatral al formației oferă de fiecare dată o experiență memorabilă fanilor genului. Iată câteva cuvinte de la cei patru jdieri Sfântu- "Prin acest concert ne-am propus să cunoaștem mai bine Capitala și totodată, să inhalăm puțin din aerul boem al metropolei. Nu multă lume știe, dar noi venim aici pentru bere rece. PDV: - Deși e foarte aglomerat orașul, mă bucură că sunt multe de văzut: blonde, brunete, roșcate. După șatene nu mă prea omor. Artylerian: - Un, doi, trei, și!... Patru, cinci, șase!, Niguel: - Pe căldura asta, mi-aș dori ca șortul de baie să fie la fel de elegant ca pantalonii mei. " Concertul începe la ora 21.00, iar prețul unui bilet este 20 de lei. Rezervări și informații la tel. 0724147432

Green Hours prezintă: Irina Sârbu 5tet, Back To Standards, de la ora 19.30. Irina Sârbu – voce este acompaniată de Sorin Zlat – pian & director muzical, Cătălin Milea – saxofon, Adrian Flautistu – contrabas, Iulian Nicolau – tobe. Intrare: 30 de lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, la sediul Green Hours, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485 sau, online, pe www.bilet.ro, 40 de lei – achitat în ziua evenimentului++ redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică  – în limita a 6 locuri, cu rezervare pe rezervlagreen@gmail.com și achitare în avans, pînă în preziua evenimentului (cu Telefon în Prealabil la 0788 452 485)... și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com , pînă max. în preziua evenimentului! Detalii sau precizări – tot pe rezervlagreen@gmail.com.

Din Mississippi până în Balcani, la Grădina Sticlarilor, cu Alina Ciolcă, ora 19.30. De la rădăcinile afro-americane cântate-strigate ale blues-jazz-ului la folclor vlah arhaic, trecând prin toate cele patru dialecte ale românei arhaice - aromână, megleno-română, istro-română și desigur...daco-română, în multe și diferite graiuri. Călătoria în timp, spațiu și muzică va fi intensă - de la field-holler-ul plantațiilor de bumbac, gospel-spirituals și prison blues la doină maramureșeană, balade haiducești, cântece armânești vechi și alte polifonii balcanice. Este o cântare eclectică, plină de culoare, energie și emoție ce face punte între lumi aparent îndepărtate care au mai mult în comun decât am putea crede.Alina Ciolcă & Band: Alina Ciolcă – voce, Bogdan Bîngă - chitară electrică, chitară slide, Adrian Chepa - percuție, bass. Prețul unui bilet este de 30 lei. Grădina Sticlarilor-str. Vasile Lascar, nr. 36.

Vynil Party / Powered by Vinillyca@Encore Club, de la 21.00 la 04.00 dimineața. Avem o sesiune speciala de muzica pe vinyl, powered by Vinyllica. Vino sa asculti sunetul fin al vinilului intr-o atmosfera de party de weekend asezonat cu alcool fin (sau nu). Daca vrei o piesa anume, vino cu discul la tine si aproape garantat vei asculta si piesa preferata.

"Zeppelin in the Park" , între 28 și 30 iunie în Parcul Herăstrău (intrare din Aviatorilor). Zeppelin in the Park înseamnă trei scene, concerte, DJ set, muzică live, Food Area, Photo Booth, Body Painting și diverse activități interactive. Concerte susținute de Golan, Șuie Paparude, Cred că sunt Extraterestru, Moonlight Breakfast, The Jam Community, Petra Acker & The Band, A-C Leonte, Kosta, Dj Vasile, Alt Om, Christian Staymaer, Criss Dave. Abonament (earlybird) - 70 lei, programul pe zile/ore- foto 2.

Concert Nicky Jam, Rae Sremmurd și Karol G la Arenele Romane, de la ora 00.00. Bilete-Golden Circle - 169 lei, Acces General - 99 lei. Nicky Jam este unul dintre cei mai de referință artiști de muzică raggaeton ai lumii, colaborând cu Daddy Yankee, Enrique Iglesias, J Balvin, Bad Bunny, Steve Aoki sau Ozuna. Rae Sremmurd este o trupă trap, formată din frații Swae Lee și Slim Jxmmi. Duo-ul a debutat în 2014 cu piesa "No Flex Zone" și de atunci au lansat hit-uri constante, de la "No Type", la viralul "Up Like Trump" (o piesa despre președintele Americii, Donald Trump). Karol G este printre cele mai emblematice artiste latino de la ora actuală, câștigătoare a unui premiu Latin Grammy, cunoscută pentru hit-urile "Ahora Me Llama", "Mi Cama" sau colaborările la "Dame tu cosita" feat Pitbull, " sau "Creeme" feat Maluma.

Unplugged Friday cu TYA pe terasă la Hard Rock Cafe, ora 22.00. Vor putea fi ascultate cele mai iubite melodii din topurile internaţionale, reorchestrate în variantă acustică.  T.Y.A este noul proiect al Loredanei Căvășdan. Talentul și pasiunea pentru muzică și le-a descoperit încă din copilărie, însă a devenit cunoscută publicului larg abia în urma competiției "Vocea României". Din 2012 până în prezent a lucrat alături de cei mai buni oameni din industria muzicală românească. După participarea la ‘Vocea României’ a colaborat cu Marius Moga și așa a avut ocazia să scrie piese pentru Andra, Delia, Ruby, Miră, Dorian Popa, Amna și mulți alții. Intrare liberă.

Zilele Sectorului 4, în Parcul Lumea Copiilor din Capitală. De vineri până duminică, Primăria Sectorului 4 a pregătit, cu ocazia Zilelor Sectorului, concerte cu Inna, Carla s Dreams, Loredana Groza, Delia, The Motans, Antonia si mulți, mulți altii.

Sâmbătă, 29 iunie

Garbage live la Arenele Romane. Program: acces public-19:00, Camioane în Mulțime - 20:00 - 20:30, Garbage - 21:00 - 23:00. Bilete, Presale-Categoria A - 205 lei (cu loc pe scaun în sectoarele K și E. Include brățară textilă cu artistul, poster color și acces în locație cu 30 de minute înainte), Categoria B - 150 lei (fără loc, în fața scenei. Include brățara textilă cu artistul), Categoria C - 110 lei (cu loc sau fără loc în spatele categoriei B, în Arenă). La prețul tuturor biletelor comandate în earlybird și presale se adaugă taxa de 5 lei. La intrare-Categoria A - 220 lei (cu loc pe scaun în sectoarele K și E. Include brățară textilă cu artistul, poster color și acces în locație cu 30 de minute înainte), Categoria B - 170 lei (fără loc, în fața scenei. Include brățara textilă cu artistul), Categoria C - 130 lei (cu loc sau fără loc în spatele categoriei B, în Arenă)

Concerte pe „Strada Anticarilor”. În perioada 15 iunie – 7 iulie, în fiecare sâmbătă și duminică, „Strada Anticarilor” recreează atmosfera Micului Paris cu un târg inedit de antichități, muzică live și activități conexe, în Piața „Sfântul Anton” (Piața „Sfântul Anton”, între Hanul lui Manuc și Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche). Evenimentul de la București este inspirat de tradiția marilor orașe din Europa care găzduiesc frecvent evenimente culturale similare și este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, cu sprijinul Asociației Culturale a Anticarilor și Colecționarilor din România. Atmosfera târgurilor de odinioară este completată de concerte live de muzică veche românească, folclor și muzică lăutărească reinterpretată, dar și concerte de folk, jazz și blues susținute de trupe, artiști și orchestre românești, începând cu data de 22 iunie și până la închiderea evenimentului. Program concerte: 29 iunie, 18:00 – 19:00 – Alex Stefănescu, 19:00 – 20:00 – Cobzality, 20:00 – 21:00 – Damian & Brothers. 30 iunie-18:00 – 19:00 –  Ana Mardare – Tudy Zăhărescu Jazz & Soul Strings Orchestra, 19:00 – 20:00 – Soul Serenade, 20:00 – 21:00 – Nicu Alifantis & Zan

Alma Brasileira - poezie braziliană cântată și rostită la Grădina Sticlarilor, de la ora 19.30. Răstâlmăciri muzicale și poetice: Gabriela Costa - voce și Alex Man – chitară. Un concert al sufletului brazilian în starea lui poetică, melancolică și vibrantă, dincolo de frenezia și strălucirea Carnavalului de la Rio...Muzică presărată cu versuri de o sensibilitate aparte în interpretarea a doi români îndrăgostiți de frumusețea lor. O mică parte din tumultul muzical al acestei țări mare cât un continent, într-un concert ca o călătorie printre ritmuri robuste (ca cele ale sambei) sau suave ( așa cum e melancolinca bossa-nova) și chiar jucăușe precum choro, împletite ingenios și surprinzător, și așezate frumos în armonii spectaculoase. Pasiunea comună i-a adus împreună pe cei doi în trei proiecte inedite (muzica braziliană tradițională, jazz și muzica românească de altădată), care poartă amprenta puternicelor lor personalități, ca oameni și artiști. Bucuria de a cânta muzică braziliană s-a concretizat într-un material unic pentru România sub forma unui album numit “TEMPO DE AMOR” - Softrecords http://www.softrecords.ro/index.php/album/tempo-de-amor/. Prețul unui bilet este de 35 lei.

Concert Heavy Rotation pe terasă, la Hard Rock Cafe. Sunteți invitați la -o călătorie muzicală extraordinară, creată printr-un playlist neașteptat, realizat în stil DJ set, dinamic și fluid, sunete electronice, special FX, samples, lumini sincronizate pe beat-uri, precum și prin prezența percutiilor africane (timbals, djembe, darbuka, cabasa) și a muzicii latino - pop, care alcătuiesc împreună un show unic, de care vă invităm să va bucurați de la primul până la ultimul sunet. Heavy Rotation înseamnă: Ioana Abramiuc - voce și percutii, Alejandro Martinez – voce, Robert Iosifescu – voce, Andrei Neamțu - (chitară, timbales, samples), Andrei Cornea (special FX, controllers, samples, djembe), Ernesto Egues (tobe). Concertul  începe la ora 22.00, intrarea liberă.

Duminică, 30 iunie

Masterclass cu Joel Hoekstra (Whitesnake), la Club Mojo, ora 19.00. Chitarist al grupurilor Whitesnake, Trans Siberian Orchestra sau Cher, precum și colaborator al unor trupe și artiști precum The Foreigner, Wycleaf Jean sau Beth Hart, Joel Hoekstra va oferi o experiență de neuitat în care va dezvălui trucuri și informații despre cum să fii un chitarist profesionist, va povesti ce înseamnă să lucrezi cu artiști de nivel international și va cânta muzica ce a bucurat inimile a milioane de oameni. Bilete- Presale - 50 lei, Preț întreg - 80 lei

Concert Mioara Lincan & Orchestra Lincanii la Grădina Sticlarilor, ora 20.00. Organizatorii- suntem onorați să avem în Grădină un oaspete de seamă, Mioara Lincan. Cunoscută ca fiind, alături de Romica Puceanu și Gabi Luncă, una dintre reginele muzicii lăutărești, doamna Mioara ne va cânta alături de Orchestra Lincanii muzică lăutarească veche, așa cum nu se mai aude demult în urbea Bucureștiului. “Mioara Lincan s-a născut în 1952 în Slatina, fiica țambalistului Ion Andreița și sora acordeonistului Miron Andreița. Începe să meargă la nunți din 1959 alături de mama și tatal ei, cântând folclor oltenesc. Odată cu căsătoria cu Marin Lincan din 1966 și mutarea la București, începe să se apropie de muzica lăutărească (influențată în mod deosebit de Gheorghe Lambru și Ion Nămol). Din 1972 începe să fie recunoscută în comunitățile țigănești din preajma Bucurestiului pentru un stil vocal deosebit, iar în 1973 face prima inregistrare la Electrecord, impreuna cu Marin Lincan la vioară. În 1978 înregistrează unul dintre cele mai apreciate materiale ale sale, cu Toni Iordache la țambal. Odată cu acest material are posibilitatea de a părăsi țara într-un turneu, alături de Horia Moculescu și Stefan Banica Senior, în 1979 în Londra. Din 1986 începe să colaboreze cu fiul sau, Gianni Lincan, în 1987 are câteva concerte la New York alături de Romica Puceanu, iar din 1997 începe să înregisreze și alături de fiicele sale -- Paula si Gina Lincan. În 1998 se mută în Olanda, intorcându-se pentru a înregistra câteva albume din 2005 până în prezent.”(Bogdan Simion). Din Orchestra Lincanii face parte și fiul dumneai, Giani Lincan. “Maestru al ţambalului, Giani Lincan colindă Franţa, Belgia şi Europa, ca invitat al celor mai buni interpreţi de jazz manouche, cântă muzică clasică cu orchestre simfonice, apare pe coloana sonoră premiată cu Oscar a unui celebru film american, predă muzică balcanică la o universitate din ţara sa de adopţie, Olanda. În România, a lansat anul trecut un disc superb, "Hore concertante româneşti", lucrează la un CD cu cântece lăutăreşti culese de George Enescu şi are multe alte proiecte, pe care şi-ar dori să le prezinte publicului de acasă.” (Iulian Ignat, Formula As). Pretul unui bilet este 30 de lei.

Grande Rio - Musica do Brasil @TheDrunkenLords, ora 20.00. Trupa Grande Rio isi propune un tribut adus muzicii braziliene din zona traditionala bossa nova si samba cu infuzii improvizatorice de jazz american. “Orice proiect pornește de la o poveste! O poveste care a început în 2018, nu cu ”a fost odată ca niciodată”, ci cu ”era uma vez” (varianta în portugheză), căci popularele samba sau bossa – nova sunt îmbinate în mintea și în ”faptele” artistice ale formulei Grande Rio. Este un line-up alcătuit din absolvenți sau studenți ai Universității Naționale de Muzică, din București (Marta Popovici – voce, Adi Stoenescu – pian,Bogdan Tănase – chitara, Vincențiu Mantu - flaut, Radu Vălean - contrabas, Adrian Șerban – baterie),  care propun o reformulare a culturii urbane braziliene. Motivul este limpede, o mai bună înțelegere din partea  melomanilor, a reverberațiilor internaținale pe care  samba sau bossa – nova le-au produs decenii la rând. Pe de altă parte, introspecția sonoră  a trupei Grande Rio este o  debarasare  de mimetismul consumerismului muzical actual,  artiștii încercând să arate publicului că jazz-ul brazilian s-a clădit în timp din mirosurile cauciucului natural şi al cafelei, eternele „muze agore” pentru muzicienii – literaţi copii, adolescenţi, adulţi sau bătrâni. Sunt cinci secole de primenire a acestei poveşti sonore rezumate şi comprimate în proiectul Grande Rio, cu o mobilitate stilistică  accentuată și de tradiționalele  choro, forro sau frevo, nelipsite din creațiile lui Antonio Carlos Jobim, Chico Buarque, Sergio Mendes, Ary Barroso, Geraldo Pereira sau Marcos Valle. Este o poveste seducătoare ce se poate plia într-o gamă larga de evenimente (gen festivaluri), stagiuni sau seturi de concerte organizate în cluburi, baruri sau alte spații nonconformiste.” Intrarea este 20 de lei. După concert- party w/ Resident Dj OTS. Intrarea Șelari 3-5.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră