Unde mergem ? Concerte din weekend

23 Mai 2019 | scris de Alex Revenco
Unde mergem ? Concerte din weekend

Vineri, 24 mai

La Casa Caragiale, program muzical cu Ladies Quartet, Quentin Val, Marius Vernescu și Cătălin Ene. Casa Caragiale, situata pe Str. I.L. Caragiale 21-23, intr-una dintre cele mai frumoase zone din centrul Bucurestiului, revine, dupa o lunga perioada, in circuitul cultural al capitalei, prin grija artistului, compozitor si interpret, Quentin Val, artist belgian de origine romana. Deschiderea oficiala a Centrului cultural international Casa Caragiale va avea loc începând cu ora 19.00. Evenimentul va debuta cu vernisajul expozitiei artistului plastic Dan Stefan Minea, membru al Uniunii artistilor plastici din România si va continua cu un program muzical sustinut de Bucharest Ladies Quartet, Marius Vernescu si Catalin Ene. Centrul cultural international Casa Caragiale îsi propune sa ofere un spatiu cultural tinerelor talente, sa intermedieze întâlniri culturale între artisti de diverse origini si sa dea posibilitatea tuturor genurilor artistice sa se exprime într-un spatiu convivial adecvat întâlnirilor profesionale de calitate. Casa Caragiale doreste sa continue o traditie culturala legata de numele marelui dramaturg român si sa fie o gazda buna pentru evenimente diverse care se adreseaza unui public larg si iubitor de arta si cultura. Cu o galerie de arta, o sala de teatru si spectacole, sala de conferinte si întâlniri si spatii conviviale cu posibilitatea de a realiza concerte de jazz si muzica clasica, Casa Caragiale, doreste sa devina un loc inconturnabil de cultura în spatiul artistic bucurestean si sa onoreze numele marelui dramaturg prin evenimente deosebite destinate unui public doritor sa descopere un nou concept de cultura transversal în care artistii îsi exprima talentul în cele mai diverse domenii creând un spatiu de dezbatere cultural accesibil publicului amator de arta, într-unul din cartierele cele mai frumoase ale Bucurestiului, încarcat de istorie si de patrimoniu. Casa Caragiale se vrea un arc peste timp care aduce în atentia publicului iubitor de cultura stralucirea vechii arhitecturi bucurestene si modernismul unei tinere capitale europene cosmopolite.

Quentin Val - De la cea mai frageda vârsta, Quentin Val, artist belgian de origine româna, îsi descopera pasiunea sa pentru muzica. Urmându-si aceasta pasiune, la sfârsitul studiilor se înscrie la Conservatorul Regal din Bruxelles si se consacra instrumentului sau de predilectie, pianul. Tot la acel moment, decide sa se dedice talentului sau de compozitor. Astazi, Quentin Val îsi interpreteaza propriile compozitii. Gratie multiplelor influente muzicale, cum ar fi Chopin si Beethoven sau Brel, Aznavour si Mylène Farmer, Quentin a realizat deja mai multe single-uri, trei albume si a participat la diverse concerte live în Belgia, România, Japonia, Franta si Statele Unite ale Americii

Dan Stefan Minea - artist vizual cu specializarea pictura. In 1977 a absolvit cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Bucuresti, sectia pictura. Din 1980 este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, filiala Bucuresti si din 2005 este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, filiala Brasov. Din 1977 inregistreaza numeroase participari la expozitii de arta din tara si strainatate. In perioada 1977 - 1980 a fost muzeograf al Muzeului Judetean de Etnografie Slobozia, Directia de Patrimoniu. Lucrari semnate de Dan Stefan Minea se gasesc in colecţii publice si private din: Romania, Grecia, Franta, Germania, Italia, Israel, SUA, Liban, Ungaria.

Marius Vernescu a studiat pianul la liceul Dinu Lipatti din Bucureşti, a absolvit Cursul de vară de la Graz Viena şi Academia de Jazz din Hanovra (2000-2003). În prezent activează la Universitatea Naţională de Muzică. Marius Vernescu este câştigătorul prestigiosului concurs de pian de la Montreux din 2002 pentru care în România a primit Premiul pentru cea mai valoroasă performanţă externă a unui muzician român.

Catalin Ene - a absolvit Conservatorul din Bucuresti si are o cariera de muzician clasic dar si de pianist interpret al pieselor celebre din repertoriul international. Are nenumarate concerte în România, dar si în strainatate, în Germania, Austria, Spania, Cipru, Japonia etc. Este un cunoscut protagonist al diverselor show-uri de televiziune si al serilor romantice si pasionate din diverse sali de concerte ale celor mai renumite hoteluri din Bucuresti.

Green Hours Jazz Fest 2019 la Green Hours. Iată programul- Vineri, 24 mai, de la 18:30- Aly Keïta/Jan Galega Brönnimann/Lucas Niggli, Trio-ul amestecă repertoriul tradițional african cu jazzul occidental, improvizația și ritmurile africane. Această "Brotherhood of vibes and grooves" va trimite publicul prezent într-o călătorie muzicală neobișnuită. Antonio Raia/Renato Fiorito, Mutându-se în jurul și în spațiul dintre cele 10 microfoane plasate de către inginerul de sunet și compozitorul electro-acustic Renato Fiorito, saxofonul lui Raia este brut și impetuos, în același timp poetic și romantic. Sâmbătă, 25 mai, de la 18:30- Bartosz Dworak Quartet, Particularitatea quartetului este elaborarea unei muzici spațiale și plină de culoare, puternic înrădăcinată în jazz-ul mainstream, dar transformată într-o creație specială de jazz modern, cu o notă subtilă de folk polonez. Liderul gruuplui, Bartosz Dworak, este pe primele poziții în sondajul cititorilor Jazz Forum - JAZZ TOP în anii 2015, 2016 & 2017, alături de celebrități precum Adam Bałdych și Michał Urbaniak. Takase/Weber/Griener, Pentru a doua oară în București, după prezența la ediția din 2015 a Jazz in Church Festival, legendara muziciană Aki Takase e pregătită să surprindă publicul bucureștean alături de mai tinerii consacrați Christian Weber și Michael Griener. Duminică, 26 mai, de la 18:30-Petros Klampanis Trio, Al patrulea album în nume propriu al multipremiatului compozitor și basist grec stabilit la NY, Petros Klampanis, încununează rezultatul multor ani de concerte, înregistrări, călătorii și turnee cu prietenii, dar mai ales apreciații muzicieni Kristjan Randalu și Bodek Janke. Month of Sundays- În compozițiile lor, tinerii artiști țintesc un nivel înalt al detaliilor și pun accentul pe o coordonare bine gândită între conținutul muzical și forma sa, care se întinde de la muzică minimalistă, la post rock și jazz. Evitând orice tentație de a se remarca în calitate de soliști,  își conduc audiența într-o stare de reflecție printr-un set de compoziții atent aranjate, misterioase, aproape nepământești.

Gramofone live @ Grădina Eden, ora 20.00. “Totul a început odată cu lansarea albumului nostru “Confessions from the Belly of the Beast” în 2017. Albumul, împreună cu cele mai recente single-uri (Mr. Government și Heart & Soul) ilustrează frământările omului modern și realitățile distopiei în care trăim. Mai simplu spus: “I’m smart and I’m in control”. Pentru că toți am simțit măcar o dată teama de a nu ne blaza și ne-am confruntat cu sentimentul că munca pe care o facem în fiecare zi de la 9 la 5 este mecanică și fără vreun scop sau impact. Cu toții resimțim impactul pe care-l au propaganda, mass media sau nepăsarea politicienilor asupra societății noastre și înțelegem încet, încet că nu avem decât parțial control asupra vieților noastre. “I don’t like smothering my urges just to get my cut”. Trebuie să ne facem auziți, să trezim oamenii la realitate, să le oferim genul de muzică de suflet fără să neglijăm esență mesajului care se resimte puternic cu fiecare vers. Hai să facem muzică de suflet și care să transmită un mesaj cu care rezonăm. Semnat, Gramofone”. Intrare- 15 lei.

The Underground Youth live in Control, după ora 21.00, în cadrul turneului de promovare a recent-lansatului album Montage Images of Lust and Fear. Început în 2008, la Manchester, de Craig Dyer, și relocat apoi la Berlin, proiectul The Underground Youth este un melanj unic de peisaje sonore: post-punk, shoegaze și dark psychedelia, ce și-a câștigat o comunitate de fani la nivel internațional. Dyer este un exemplu de succes al curentului DIY, fiind principalul compozitor al trupei, iar procesul său creativ se bazează în mare parte pe experiment, dar și pe influențe din literatură, cinema și poezie. Vocea puternică i-a adus comparații cu Nick Cave sau Jim Morrison, însă The Underground Youth este o apariție originală pe scena post-punk. Formată, în prezent, din Craig Dyer (voce, chitară), Olya Dyer (tobe), Max James (chitară bas) și Leonard Kaage (chitară), trupa combină energie pură, noise și ritmuri antrenante, într-o experiență live ce nu trebuie ratată. The Underground Youth au la activ nu mai puțin de nouă albume de studio, majoritatea lansate de casa de discuri independentă Fuzz Club Records. Din 2012, trupa a concertat în numeroase turnee europene, câștigând aprecierile criticilor și publicului deopotrivă, pentru show-urile live. Lansat în luna martie a acestui an, Montage Images of Lust and Fear este „inspirat de o succesiune de experiențe și subiecte cu care mass-media ne asaltează: sexul, violența, dragostea, suspiciunile, dorința sau suferința. Albumul funcționează ca un montaj, cu fiecare piesă ce abordează aspecte legate de dorință sau de frică. La fel cum navigăm de la un canal TV la altul, până când, în cele din urmă, cădem pradă zgomotului de fond”, spune compozitorul Craig Dyer. Turneul de lansare Montage Images of Lust and Fear va vizita peste 25 de țări din Europa, Asia și continentul australian. În 24 mai, trupa concertează la București, în Control Club, urmând un concert la Form Space, în Cluj, în 25 mai, și altul, în 26 mai, la Timișoara.

Concert CANAF la Hard Rock Cafe, începând cu ora 22.30. Vino să asculți live cele mai noi piese de pe ultimul său album, alături de hituri blues din toate timpurile, interpretate într-un stil inconfundabil. Parcursul muzical al lui Iulian Canaf a pornit de la ediţia din 2012 a concursului “Vocea României”, în care a impresionat cu o interpretare plină de personalitate, pasiune şi sensibilitate. A cântat cu nume mari ale blues-ului precum AG Weinberger, Sugar Blue, Eldad Tarmu, Henry Franklin sau John Marshall. Au urmat apoi multe concerte desfăşurate cu casa închisă, în Bucureşti şi în ţară, care au demonstrat că artistul şi-a câştigat locul nu doar pe scena muzicală autohtonă, ci mai ales în inimile publicului. "The virgin soul of the blues” este numele primului său album, înregistrat 100% live, lansat la Hard Rock Cafe în 2016, urmat de “Endless Blues” în 2018. În prezent lucrează la cel de-al treilea album, ce va conține piese semnate integral de el. Biletele au următoarele preţuri: Cu loc la masă în fața scenei, în zona VIP: 40 lei, cu loc la masă în sală: 30 lei, fără loc: 30 lei disponibile pe www.iabilet.ro și în rețeaua magazinelor partenere.

Subcarpați, Dă-i Foale! la Arenele Romane, de la ora 19.00. Subcarpați promite un show ce se anunță a fi cea mai mare producție "Subcarpați" de până acum. Invitatul special al evenimentului este Maestrul Caliu (Taraf de Caliu). Bilete -Acces General - 85 lei, Golden Circle (în fața scenei) - 125 lei, La minim 5 bilete cumparate - discount 20%, La minim 10 bilete cumparate - discount 30%, pe www.iabilet.ro

Concert R.O & Konoba la Grădina Floreasca, de la ora 20.00. R.O și Konoba se întorc la București cu primul lor album, "10 Project". Concertul de prezentare a albumului are loc la Grădina Floreasca pe 24 mai 2019, de la ora 20:00. "Project 10" este provocarea pe care R.O și Konoba au acceptat-o pentru prima lor colaborare. Proiectul a avut ca scop realizarea unui album care să conțină 10 piese, realizate integral în 10 țări diferite pe care le-au vizitat de-a lungul a 10 luni. Băieții și-au găsit inspirația în locurile pe care le-au vizitat, au compus și au realizat piese și videoclipuri sugestive fiecărei țări în parte. Acces general- 29 de lei

Alianța live la București, în Parcul Izvor. În vinerea dinaintea alegerilor, haideți să ne strângem toți în București ca să sărbătorim o campanie grea dar frumoasă. Haideti sa fim alături de cei asemenea nouă, alături de alți români care cred în schimbare și care - muncind la ea cu optimism și determinare -  o fac posibilă. Da, toți vor face mitinguri în această perioada - unii încrâncenați, altii supărați, toți tensionați. Însă noi vă invităm la un miting relaxat, pe iarbă, în Parcul Izvor. Vom avea muzică, păturici, apa și pufi. Vom juca badminton, ne vom cunoaște între noi, vom cunoaște candidații și vom sta de vorbă cu ei - înainte și după discursuri. Ne vom da unii altora încrederea, hotararea și optimismul de care avem nevoie dumincă, 26 mai, în ziua alegerilor. Pentru mitingul de final de campanie am pregătit un program muzical-artistic pe măsură: Omul cu sobolani, trupa care a fost cu noi încă de la început și care a asigurat soundtrack-ul acestei campanii. Piesele lor sunt fredonate de toți candidații și de echipa de campanie. Le suntem recunoscători și ne bucurăm că împărtășim aceeași luptă. Karpov not Kasparov, unul din cele mai bune produse de export muzical românesc, au concertat pe scene din toată Europa (39 din cele 44 de state europene). Și ca totul să fie perfect, cei doi membri ai formației au reușit cu succes să dea un exemplu de bună funcționare a Alianței, unul dintre ei fiind membru USR iar celălalt membru PLUS. Discotecă, muzică pop românească din anii 60-90, aleasă atent de un colectiv de DJ-i români interesați de arheologie muzicală locală. Suntem determinați și optimiști. Vă așteptăm alături de noi, cu familia, cu prietenii, cu colegii, să sărbătorim terminarea campaniei și să ne pregătim de vot. Program Alianța Live în București: 16.00 - 18.00: Discotecă DJ set, 18.00 - 18.45: Karpov Not Kasparov LIVE, 18.45 - 19.00: Discursuri invitați, 19.00 - 19.30: OCS LIVE, 19.30 - 20.30: Prezentări candidați, 20.30 - 21.15: OCS LIVE. Intrare liberă.

Sâmbătă, 25 mai

La Happy Cinema, Jimi Hendrix- Electric Church. Realizat în 2015 cu o pleiadă de staruri şi imagini rare de arhivă, Jimi Hendrix Electric Church prezintă documentarul legendarul concert susţinut de marele chitarist pe 4 iulie 1970, în faţa a peste 300.000 de fani americani. Proiecția NU va avea subtitrări, va rula în versiunea originală. Preț bilet-26 lei. Vezi trailer- https://youtu.be/pB9Y52eNRb4. Happy Cinema București se află în Liberty Center (Șos. Progresului 151 – 171, Sector 5). Telefon 031 426 0536.

The Acoustic Gentleman - Adi Manolovici live in True Club, ora 20.00. Adi Manolovici a început să cânte la chitară de la vârsta de 11 ani, la București. A fost influențat de muzica rock cântată de Jimi Hendrix, Led Zepellin, Deep Purple, Ac/Dc dar și de trupe precum Beatles sau Duran Duran. În 1993 începe colaborarea cu formația Floare Albastră (orientare jazz-rock) cu care concertează prin țară, câștigă Premiul I la festivalul Folk Rock Jazz de la Craiova în 1994, participă la Vivo Live Rock Night, Convenția pentru Cargo, Gala Tele 7abc, Top T Buzău, iar în 1995 apare split LP-ul Coming Out Of The Maze (Electrecord), Adi Manolovici fiind clasat pe locul doi în topul chitariștilor (revista Vox Pop Rock). În 1996 înființează Adi Manolovici Group, apare în cadrul colecției „Unplugged Romania” (East&Art) cu piesa „Înger și demon”, cunoscând un real succes, fiind clasata pe primele locuri în topurile radio naționale iar în decembrie 1996 lansează „Fusion Rendez- Vous” (East&Art) de factură fusion-progresive, album care propulsează trupa în topurile anului, iar pe Adi în topul chitariștilor revistei Heavy Metal (locul trei).

În iulie 1997 apare „Party Demo Tape” într-o nouă orientare stilistică exclusiv instrumentală. În această perioadă grupul colaborează cu Mălina Olinescu, Ilie Stoian și Mircea Rusu, apare pe compilația “Oameni de zăpadă” (Roton) cu două colinde. În 1998, Adi este cooptat în Sfinx Experience, cu care apare atât în București cât și în țară în cadrul spectacolelor: turneul Dialog, concertele Golden Brau de la Costinești, Voxtel la Chișinău, zilele orașului Bacău, concertele Connex-Coca Cola Always Connected din Jupiter Station, Festivalele Berii de la Timișoara, Mamaia, Bacău, București, recitalul Mamaia 1998, Eclipsa-Râmnicu Valcea, concertul de deschidere al lui Julio Iglesias (septembrie 1999) iar în august 1999 apare albumul „Balkano” (Roton).

Începând cu 1999 își înființează propria casă de discuri Adi Manolovici Production (A.M.P.) și colaborează cu firma de aparatură muzicală Roland susținând reprezentații demonstrative la Tibco București până în mai 2003. În ianuarie 2000 lansează albumul „Instrumental Avenue” (A.M.P.) și în același an înființează „Academia de Rock” – prima școală de chitară rock din Romania. Tot în același an primește premiul Sadco - cel mai bun instrumentist, secțiunea muzică modernă. Între anii 2001-2003 colaborează cu grupul „Blue Spirit” cu care participă la Caravana Radio Contact în orașele Sibiu, Tg.Mureș, Oradea, Giurgiu, București, lansează albumul „Spiritissme” la teatrul Nottara în decembrie 2001, concertează în cluburi de blues în toată țara.

În 2001 are o colaborare cu Paula Seling atât pentru concursul Mamaia cât și pentru câteva spectacole de lansare de album în București și câteva concerte live în țară (Pitești, Constanța, Baia-Mare etc). Începând cu 2003, înființează alături de Costi Sandu grupul „Independent”, de orientare power-rock cu care concertează atât în cluburile din București cât și pe scene rock din țară (Zilele orașului Rm. Valcea, Festivalul Peninsula Tg. Mureș).

În anul 2005 înființează grupul „Adi Manolovici Syndikate”. De-a lungul existenței sale, grupul participă cu recitaluri în cluburi și pe scenă: „Ziua Bărbatului” (2008), „Top T Buzău” 2008 (2008), „Galele Studențești Costinești” (2006, 2007 și 2008) dar și cu ocazia spectacolelor „10+1 ani de activitate solistică Adi Manolovici” (2007), lansarea manualului de chitară al lui Adi Manolovici – „Electrik Master Guitar II” (2008), „Ziua Națională Alba-Iulia” (2007 și 2008), Festivalul „Rock’n’Iași (2007), „Zilele Bucureștiului” (2008), „Tetra Rock” (2009) precum și cu ocazia turneului „Seven” (2006). „Syndikate” a colaborat ca trupă de acompaniament în cadrul a numeroase spectacole, cu ocazia turneelor „Naționala de Rock” de pe litoral și din țară, precum și în cadrul emisiunilor TVR.Colaborări: Grupul Mondial (1998), Cristian Pațurca (1999), Ilie Stoian (1997 – 1999), concertează live cu Paula Seling (2001 – 2002), Laurențiu Cazan (2002-2004, 2007-2009), grupul Jar (2005-2007), Mircea Vintilă (2007-2011), Mircea Bodolan (2009), Raul Cârstea (2011-prezent), George Nicolescu (2014). Bilete: 30 de lei, Info & rezervări: 0727.488.087. Eveniment găzduit de Puiu Crețu.

Sounds of Cotroceni & Bazar. Pe Pasteur 12 este o mică intrare unde timpul o să treacă un pic mai lent pe 25 și 26 mai. În principal datorită muzicii. De pe vinyl sau live. La o pianină care se lasă cântată. Iar cine are propriul instrument acustic, să vină să facă muzică în surdină, printre cântece de păsări. Așa cum poți trăi pe de-a-ntregul sunetul Cotroceniului. Între 16:30 și 19:00 avem invitați în fiecare zi. De la jazz, indie, blues și acorduri clasice. Și o să găsiți și vinyl-uri, înghețată, băuturi tonice și mici obiecte artizanale făcute cu drag. Găsiți mai jos cine a confirmat până acum. Și lista este deschisă. Ana Coman, Chitară acustică și voce. Gen: indie-Sâmbătă & Duminică, Sorina Georgiana Rotaru, Voce și pian. Gen: jazz-Duminică, Chasing I, Full band acustic, gen: Flavored indie- Sâmbătă, Leonte George, Chitară electrică. Gen: blues & funk- Sâmbătă & Duminică.

Paolo Profeti European Collective, concert de lansare „Glide”, în Grădina Eden, ora 20.00. Grupul este alcătuit din Paolo Profeti: Alto Sax, Flaut, efx, compoziție & aranjamente, Florian Radu: Trombon, Adi Stoenescu: Fender Rhodes, Michael Acker: Bass Electric, Synth, Matheus Jardim: Tobe, Siegmar Brecher, Special Guest la Clarinet Bas. Grupul va prezenta „Glide”, cel de-al doilea album al European Collective, lansat în ianuarie 2019 la prestigioasa casă de discuri italiană specializată în Jazz, UR Records. Un proiect extrem de contemporan, cu ecouri Progressive Rock și sonorități inovatoare, însă în același timp adânc înrădăcinate în tradiția jazz-istică. „Glide” este onorat de prezența extraordinarei vocaliste Ana Cristina Leonte, invitat special în două piese. Paolo Profeti European Collective a luat naștere din ideea și pasiunea lui Paolo Profeti, compozitor și saxofonist de origine italiană care locuiește deja de 6 ani la București. Aici a creat European Collective, care a debutat în 2015 cu primul album, „Waiting for Bucharest”, lansat la casa românească de discuri Fiver House Records. European Collective a participat la festivaluri importante precum: TM Jazz Festival 2017 (main stage), TIFF Festival 2017, Transilvania Jazz Festival 2016, preview Green Hours Jazz Festival 2017 & Green Hours Jazz Festival 2015, Arcub - Artist in Residence 2016. De menționat și turneele din Germania, Norvegia, Finlanda, Turcia și Italia. Acces general- 20 de lei.

Concert Mozart la Ateneul Român, ora 18.00. Ce poate fi mai frumos decât să asculți Mozart, într-o sală de concert ca Ateneul Român, alături de artiști desăvârșiți. În program, trei capodopere mozartiene: Uvertura operei "Nunta lui Figaro", Concertul pt. pian și orchestră nr. 24 în c moll Kv 491 și Simfonia nr. 36 "Linz" în C dur Kv 425. Am invitat pentru acest concert doi artiști deosebiți, care se remarcă prin sensibilitatea și profunzimea cu care se exprimă în muzică, pianistul Andrei Licareț și dirijorul Salvador Mas Conde. Andrei Licareț- Numit de Valentin Gheorghiu „un pianist de excepție” Andrei Licareț a debutat în anul 1993 alături de orchestra „Jeunesses Musicales”. A susținut numeroase concerte și recitaluri în unele dintre cele mai importante săli de concerte din Europa și Statele Unite: Carnegie Hall –Weil Hall, Salle Flagey, King’s Place, Sala Muzicii de Cameră a Filarmonicii din Moscova, fiind apreciat de mari muzicieni ai lumii precum Leon Fleisher, Menahem Pressler, Dmitri Bashkirov, Richard Goode, Dominique Merlet. Andrei Licareţ începe de timpuriu studiul pianului sub îndrumarea tatălui său, binecunoscutul pianist şi organist Nicolae Licareţ, continuând mai târziu să studieze cu renumiţi profesori printre care Gabriela Enășescu, Viniciu Moroianu, Dana Borșan, Steluța Radu, Șerban Dimitrie Soreanu, Dan Dediu (compoziţie) la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Jacques Rouvier la Conservatoarele din Paris şi Berlin, Dmitri Bashkirov la Academia de vară Mozarteum de la Salzburg, Leon Fleisher la Peabody Conservatory din Baltimore. Andrei Licareț a înregistrat în repetate rânduri pentru posturi de radio şi televiziune din România. Apariţiile sale în sălile de concert din România şi din străinătate l-au făcut cunoscut publicului şi criticilor de specialitate care au apreciat elogios arta sa. Printre dirijorii cu care a colaborat amintim: Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Jin Wang, Arnold Ostman, Arie Vardi, Cristian Măcelaru, Justus Franz, Gerd Schaller. Salvador Mas Conde- Născut la Barcelona, dirijorul Salvador Mas Conde și-a început studiile muzicale la Escolaria de Montserrat, continuând la Conservatorio Superior Municipal de Música din Barcelona (CSMM). A studiat apoi la Salzburg cu Bruno Maderna, la Siena cu Franco Ferrara și la Universitatea de muzică și artă dramatică din Viena cu Hans Swarowsky și Günther Theuring. A primit premii de la FEV, Ministerul Culturii austriece și de la Concursul Internațional de Conducere a Orchestrei Internaționale Hans Swarowsky din Viena. Cariera sa a adus un contract cu casa de operă din Mainz și, în perioada 1978-1981, a fost numit dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Barcelona și Cataluniei. În ampla sa activitate a condus toate orchestrele spaniole de frunte, precum și orchestre din Austria, Belgia, Canada, Israel, Japonia, Mexic, Polonia, România și Germania. Salvador Mas-Conde a fost directorul general (GMD) al Orchestrei Filarmonicii din Würtemberg (1985-1991) și dirijor principal al mai multor instituții, precum Orchestra Simfonică din Limburgs (1988-1994), Orchestra Simfonică și Corul Musik Verein (1993-2000), Düsseldorfer Symphoniker (Germania, 1996-2000) și Orchestra de Cameră Israel (1998-2001). De asemenea, a fost dirijorul principal al orchestrei din Granada timp de zece ani, iar din sezonul 2008-2012, director artistic. A fost responsabil de studiile orchestrale la Conservatorul din Barcelona și predă conducerea orchestrală la Wiener Meisterkurse din Viena. De asemenea, a deținut funcția de director ESMUC, Escola superior de música de Catalunya din 2005 până în 2008.

O Dată Pe Lună, La Familia, gAZAh & DJ Gharaa în fabrica. "O Dată Pe Lună" este o celebrare a rap-ului Romanesc doar cu Hip-Hop Romanesc. De la ora 22:00,  party 100% cu rap Romanesc alaturi de gAZAh Oficial si DJ Gharaa si invitatii lor speciali, Dj Assan, Kev X Dice si trupa legendara La Familia, care vor sustine un concert. Bilet: 35 lei la intrare.

Duminică, 26 mai

Contează- Votează în Expirat (foto). Ce faci duminică, pe 26 mai? Dacă mergi ziua la urne, seara o să petreci în nocturne. Contează-Votează ajunge la a treia ediție, ocazie cu care te așteaptă la Expirat: Dimitri's Bats, D-L Goe, Partizan, The Sonic Taste (acustic). Acces public: 18:00, Live TV feed cu exit-poll-uri: 21:00, DJ set: Funkoteca. Accesul se face în baza sticker-ului mic de pe verso-ul buletinului care dovedește că ai fost la vot. Păstrează autocolantul, căci el e biletul tău de intrare în Halele Carol.  Evenimentul este unul civic, nu politic. Fiecare votează cu cine-i dictează conștiința. Noi promovăm doar gestul de minimă igienă civică de a merge la vot. Evenimentul este organizat de echipa Contează-Votează, Expirat,  Funky Citizens si Social DOers. Mulțumiri neprețuite artiștilor care vor fi pe scenă, pentru că o fac pro-bono, pentru o cauză bună.

Opt anotimpuri cu violonistul Răzvan & Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius. Celebrele concertele pentru vioară și orchestră “Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, alături de “Anotimpurile la Buenos Aires” de Astor Piazzolla sunt propunerea formulată de violonistul Răzvan Stoica, pianista Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius pentru duminică, 26 mai, ora 19.00, la Sala Radio. O combinație plină de prospețime între baroc și tango, cele 8 anotimpuri de Vivaldi și Piazzolla sunt alegerea perfectă pentru un final de week-end încărcat de emoție și relaxare. Totul, într-o interpretare scânteietoare, specifică pentru Duo Stoica, alcătuit din frații Răzvan și Andreea Stoica, obișnuiți ai marilor scene internaționale. Îi însoțește Kamerata Stradivarius, un ansamblu de cameră compus din 10 muzicieni, înființat în 2010 și condus de Răzvan Stoica. Concertul va fi înregistrat de Radio România Muzical și poate fi ascultat pe 17 iunie, de la ora 17.00. Răzvan Stoica (32 ani) a câștigat în 2013 titlul de talent al anului la concursul “New Talent” de la Bratislava, desfășurat sub auspiciile Uniunii Europe de Radio. A fost propus în concurs de Radio România Muzical și a devenit astfel primul român care a cucerit acest premiu în istoria de 40 ani a concursului. Răzvan Stoica a început studiul viorii la București și a continuat la Amsterdam, unde locuiește de peste 15 ani. În 2009, a cucerit pentru prima dată dreptul de a folosi o vioară Stradivarius din 1729, la un concurs la care a avut peste 200 de contracandidați, instrument la care cântă și în prezent. A apărut împreună cu ansamblul său, Kamerata Stradivarius, în peste 40 de țări. Este apreciat pentru virtuozitatea sa sclipitoare și pentru emoția pe care o trezește în auditoriu. Răzvan Stoica este în prim-planul unui documentar premiat la peste 20 de competiții internaționale, intitulat “Strad Style” și care spune povestea construcției unei viori – Răzvan Stoica interpretează și coloana sonoră a documentarului, care a fost editată pe un disc apărut în 2017 la Universal Music România. Din 1996, Răzvan Stoica cântă în formulă de duo alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, o remarcabilă muziciană care a studiat, de asemenea, la Amsterdam, și care desfășoară o intensă activitate, atât în zona muzicii de cameră, cât și în cea concertistică. Biletele pentru concertul din 26 mai sunt disponibile în rețeaua www.bilete.ro.

 

 

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră