Unde mergem? Concerte din weekend

18 Oct 2018 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend

Vineri, 19 octombrie

De la ora 21:00, în Clubul Ţăranului avem #Shango: Rareș Totu plays #Santana, cu Adi Tetrade, Cosmin Farcaș, Alin Neagoe, Nicu Dumitrescu. Biletele sunt : 40 lei, rezervări la tel. 0770 165 419

BestMusic Live Concerts va asteapta la Hard Rock Cafe de la ora 22:30 la un nou concert Robin And The Backstabbers. Trupa a incheiat anul 2015 lansand noul videoclip „Cosmonaut” de pe mult asteptatul volum secund al trilogiei Bacovia Overdrive, „Arhanghel’sk” iar 2016 a fost un an plin de concerte. Aparut in primavara anului trecut, noul album contine 14 piese despre scafandri, mirese si ingeri, case in flacari si cantece duse de vant. Discul a creat valuri de entuziasm si de controversa, trupa strangand peste 1500 de oameni la concertul de lansare de la Halele Carol – cu siguranta unul dintre cele mai importante si mai reusite evenimente de pana atunci ale trupei. In ianuarie 2017, a castigat si premiul de Best Rock (r)Evolution pentru lansarea “Arhanghel’sk” la METALHEAD Alternative Rock Awards. Biletele sunt: VIP: 69 de lei, cu loc la masa in fata scenei (doar 80 de locuri),  Acces General: 49 de lei, cu loc la masa in sală, Fara loc: 49 de lei şi se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro  si in reteaua fizica iabilet.ro/retea.

De la ora 20:00, Ribcage Booking in parteneriat cu Axa Valaha Productions au un concert aniversar in aceeasi maniera underground, aducandu-i pe aceeasi scena din Quantic pe: Rectal Smegma (gore grind de dans si voie buna - Olanda), Blutrină (death grind in pampers - Timisoara, RO), Senzar (ex-Coldwar, death metal / dark hardcore - Irlanda), Black Pestilence (black metal punx - Canada), Malpraxis (brutal death chilli con carne - Cluj, RO). Acces: 30 lei (anticipat) / 40 lei (la intrare)

Concert caritabil: ”Pe 19 octombrie, începând cu ora 20:00 la clubul Green Hours, ne întâlnim cu o trupă inimoasă, The Ineloquent (USA). Muzica lor își propune nu doar să vă încânte, ci și să vă ofere inspirație, curaj, îndemn la acțiune și, mai presus de orice, speranță. Donațiile voastre vor merge la Adpare un ONG care activează în domeniul traficului de persoane la nivel de prevenire și protecție a persoanelor traficate.” (Good Bureau) The Ineloquent: Daniel Eakins – voce / chitară, Georgiana Eakins – voce / clape, Pablo Calderon – chitară / tobe / percuție. Mai multe despre trupă pe www.ineloquent.com. Un eveniment organizat de Good Bureau, în parteneriat cu Green Hours jazz-café.

Pianistul de jazz, compozitorul și producătorul Johnny Bica va lansa albumul "The Real Vibrations" în cadrul unui concert în Copper's Pub. "The Real Vibrations" este albumul de debut al artistului. Structural, conceptul albumului este construit în jurul a șase teme originale, cărora li se alătură patru interludii de facturi diferite, drum and bass, dub și hip-hop. Aportul creativ al muzicienilor (pian electric, synth, producător - Johnny Bica, bas electric - Michael Acker, chitară electrică - Andy Ava, baterie - Andrei Paraschiv, Dan Alexandru), dar și al invitaților speciali de calibru, precum trompetistul Sebastian Burneci, fondator al Bucharest Jazz Orchestra, saxofonistul spaniol Gianni Gagliardi del’Agnolo și percuționistul cubanez Alexander Himely Benavides (Mandinga), contribuie la întregirea și potențarea sonoră a ideilor muzicale. Cu o vastă experiență în ceea ce privește concertele live și un serios fundament muzical clasic și de jazz, Johnny Bica este doctor în muzică, producător muzical, compozitor și colaborator al secției de jazz a Universității Naționale de Muzică din București. Biletele sunt 30 de lei.

Sâmbătă, 20 octombrie

Titus Constantinescu organizează, în Club Yellow, un concert cu trupa britanica Stahlsarg (raw black metal)- foto. Iată ce spune Titus: “Formatia Stahlsarg urma sa cante in acest weekend la Rites of the Black Mass, festival care s-a anulat. Cu biletele de avion deja cumparate, englezii nu aveau decat trei optiuni: sa nu mai vina, sa vina "in vacanta" sau sa vina si sa cante oricum. Mi-au cerut ajutorul prietenesc, au ales (si am acceptat) a treia varianta. Pentru ca doi din trupa au mai venit pe vremuri cu Eastern Front, le-a placut si au tinut neaparat sa cante si cu actuala formatie. Deci, sambata se va canta black metal la Yellow Club. Va fi un concert din care nimeni nu va avea nimic de castigat, nici macar trupa, banii merg integral la ei, cu speranta sa isi recupereze macar o parte din costurile de deplasare...În deschidere va fi o trupa tanara din Brasov, Mental Disorder, in premiera in Bucuresti, la randul lor venind aici pentru placerea de a canta”. Cântările încep la ora 20.00, iar intrarea e 20 de lei. Programul concertului din Yellow Club: 20.00 acces public, 21.00-21.35 Mental Disorder, 21.55-23.00 Stahlsarg. Stahlsarg ofera ofera gratuit postere celor care vin la concert cu mai multi prieteni sau distribuie evenimentul sau cumpara tricouri/CDuri de la stand sau... vin cu corpsepaint la concert !

De la ora 20.30, în Clubul Țăranului, Loudcity Sessions prezintă ediția de toamnă – concert AG Weinberger Band, cu piese în premieră de pe noul album, ReBorn. Noua formulă AG Weinberger Band recreează, în stil propriu, un univers muzical de înaltă ţinută, cuprinzând piese din repertoriul lui Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson și Charlie Parker. Compozițiile proprii sunt redimensionateş i filtrate muzical de către AG Weinberger în cel mai firesc spirit al libertăţii de creaţie, muzica sa emanând aceeaşi sensibilitate şi aceeaşi amprentă solară universului musical abordat. Considerat de către critici „Mr. Blues al României” și de către legendarul B.B. King „un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat în 2011 cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler. Astăzi, AG Weinberger îşi continuă misiunea cu acelaşi zel, cu aceeaşi pasiune şi credință pentru a impune muzica bună în viaţa culturală din România. Costul unui bilet: presale: 50 de lei, în ziua concertului: 65 de lei. La acest eveniment nu se fac rezervări, cumpărarea unui bilet asigură, automat, loc la masă. Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro şi in reteaua fizica iabilet.ro/retea.

Monuments şi Vola cântă în Club Fabrica în cadrul unui show exclusivist cu doar 350 de bilete în vânzare.Monuments vin din Marea Britanie si abordeaza ca stil Progressive Metal. Bazele au fost puse in 2007 si la doar 5 ani de la lansare au semnat cu Century Media Records. A urmat lansarea primului album, 'Gnosis' si un turneu alaturi de Born of Osiris si After the Burial. In 2014 au lansat un nou album, The Amanuensis urmat de aparitii la festivaluri de top, precum Download. In Octombrie urmeaza sa lanseze albumul Phronesis, al treilea material al britanicilor. In momentul de fata Monuments inseamna: John Browne – chitara, Adam Swan – bass, Olly Steele – chitara, Chris Barretto –voce, Daniel Lang – tobe. Vola vin din Copenhaga si sunt un mix cum rar intalnesti. De la progressiv-ul ce caracteriza anii '70 la industrial cu note electronice, totul blenduit cu influente de metal extrem, Vola sunt considerati o adevarata speranta a scenei metal europene. Albumul de debut, 'Inmazes' a fost consideat de multi specialisti revelatia prog metalului, mai ales pentru ca era vorba de un album de debut. Vola inseamna: Asger Mygind - chitara si voce, Martin Werner – clape, Nicolai Mogensen – bass, Adam Janzi – tobe. Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea la urmatoarele preturi: presale: 85 lei pana pe 20 octombrie, la intrare: 90 lei. Se pun in vanzare doar 350 de bilete.

Luna Amară - Lansare album "N O R D" – în Quantic, de la ora 20.10 la 22.55. Înființată la Cluj în anul 2000, Luna Amară este formația care a combinat armonios forța mesajelor sociale, cu sensibilitatea lirică ce descrie iubirea și stări de spirit dintre cele mai complexe și abisale. Trademark-ul sound-ului Luna Amară s-a consolidat pe baza solo-urilor de trompetă, riff-urilor specifice de chitară și îmbinarea contrastantă a duetului de voci. Pe lângă noul album, trupa mai are la activ cinci materiale discografice: "Asfalt" (2004), "Loc lipsă" (2006), "Don't Let Your Dreams Fall Asleep" (2009), "Pietre în alb" (2011) și "Aproape" (2016). Luna Amară înseamnă Nick Făgădar (chitară, voce), Mihnea Blidariu (chitară, voce), Andrei Eugen Boțan (chitară), Sorin Moraru (bass) și Răzvan Ristea (tobe). Biletele sunt presale- 40 de lei până pe data de 20.10 (www.iabilet.ro) şi 50 de lei, la intrare, în seara evenimentului.

Concert'n 4 de la 08:00 pm la 10:00 pm  , în unteatru, Str. Sfintii Apostoli nr 44,  cu: Anca Hanu, Bobo Burlacianu, Cristi Rigman și Ada Milea. Sunet: Nicu Gălie. Spectacolul e sold out.

Eivør se întoarce în România cu un concert în Club Control, de la ora 20:00. Născută în Insulele Feroe, misteriosul și îndepărtatul arhipelag nordic, Eivør și-a descoperit vocea și pasiunea pentru muzică cântând piese tradiționale împreună cu familia. Imediat după ce învață să cânte la chitară de la mama sa, la doar 10 ani încearcă primele sale compoziții, influențată de Leonard Cohen și de calitățile sale unice de povestitor. La 16 ani, Eivør deja debutase discografic și concerta la festivalurile de folk de-a lungul Scandinaviei. Urmează căutările artistice, interesul pentru jazz și muzică clasică, dar mai ales fascinația pentru experimentele electronice. Cântând în engleză sau feroeză, Eivør își câștigă o poziție privilegiată în peisajul muzical scandinav, unde concertează des. Acces general - 60 lei.

Argatu' lansează un nou album, "Volumul IV", la concertul de la Arenele Romane, ora 20.00.Noul său proiect promite o adevărată poveste, narată prin sound-ul specific – cu influențe din folclor. Alături de el pe scenă vor urca și Subcarpați, Frații Grime, Cred că Sunt Extraterestru, Celula de Criză, Hanu’ cu Bragă. Biletele sunt 45 de lei, disponibile pe http://thefresh.ro/ și în rețelele: MyTicket, iaBilet.ro și Bilete.ro.

Duminică, 21 octombrie

La Ateneul Român, între orele 19.00 şi 21.00, avem Belles chansons et chansonettes,  De la Paris la Micul Paris. Diana Tudor- voce şi Alexandru Burcă –pian susţin următorul program: Hubert Giraud - Sous le ciel de Paris, Norbert Glanzberg - Grands boulevards, Louis Ferrari – Domino, Paul Durand - Mademoiselle de Paris, Charles Trenet - Que reste-t-il de nos amours, Lys Gauty - Sur les bords de la Seine, Émile Carrara - Mon amant de Saint-Jean, Vincent Scotto - Sous les ponts de Paris, Thomas Lauderdale - Je ne veux pas travailler, Charles Trenet - Romance de Paris, Charles Aznavour - La Bohème, Adrien Marès - Un gamin de Paris, Charles Trenet - Je chante, Ion Vasilescu - Vrei  să ne-ntâlnim sâmbătă seară, Ion Vasilescu - Cel mai frumos tango din lume, Henry Mălineanu - Ce să fac dacă-mi placi, Petre Andreescu - Sub balcon eu ți-am cântat o serenadă, Petre Andreescu - Iubirea-i doar o glumă, Nicolae Kirculescu - Coșarul, Benjamin Lara – Zaraza. Biletele sunt 30-35 lei

Concertul “In memoriam Dan Spătaru" are loc la Sala Palatului, începând cu ora 19:00. Participă  nume mari ale muzicii ușoare românești, ale muzicii populare, ale teatrului și comediei: Mirabela Dauer, Aurelian Temișan, Marina Voica, Gabriel Cotabiță, Maria Dragomiroiu, Alexandru Arșinel, Mihai Constantinescu, Silvia Dumitrescu, Nico, Anca Țurcașiu, Romică Țociu și Cornel Palade, Carmen Rădulescu, Annes, Nelu Ploieșteanu, Daniel Iordăchioaie, Ciro de Luca. Artiștii vor fi acompaniați de Orchestra Majestic condusă de Viorel Gavrilă. Biletele sunt VIP - 150 lei, Categoria 1 - 100 lei, Categoria 2 - 60 lei.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră