Unde mergem? Concerte din weekend

11 Oct 2018
Unde mergem? Concerte din weekend

Vineri, 12 octombrie

Gala Folk You! Florian Pittiș București 2018 are loc în Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle) în perioada 12-14 octombrie. Accesul la eveniment este gratuit. Festivalul Folk You! a fost lansat în 2005 la Vama Veche de Florian Pittiş, când regretatul artist a declarat deschisă, prin Folk You!, „mişcarea de rezistenţă împotriva prostiei revărsate”. Iată programul Galei Folk You! Florian Pittiș București 2018, în ordinea intrării pe scenă, în fiecare zi, între orele 16.00- 23.00. Vineri, 12 octombrie - Folk Frate!, Arthur Project, Cristian Buică, Adrian Sărmășan, Alina Manole Quartet, Florin Chilian, Damian Drăghici, Andrei Păunescu și trupa Totuși, CnM, Guz (live band), FiRMA, Sâmbătă, 13 octombrie- Tatiana & Marius Ojog, Adrian Naidin, Dinu Olărașu, Emeric Imre & Jimi El Laco, Proconsul, byron, Kempes, Celelalte Cuvinte, Duminică, 14 octombrie - Walter Ghicolescu & David Gojkovic, Maria Gheorghiu & Radu Grațianu, Zoia Alecu, Cosmin Vaman și trupa Spam, Ducu Bertzi, Mircea Rusu Band, Mircea Vintilă & Brambura, OCS, Calancea Band & Guz, Pasărea Rock, Bună Seara Prieteni (Cristi Minculescu, Valter & Boro)

Ediția cu numărul șapte a Old Grave Fest are loc în perioada 12-13 octombrie în club Fabrica. Programul festivalului, pe zile, este următorul: Vineri, 12 octombrie: Demilich, Arkhon Infaustus, Dawn of Winter, Chevalier, Nuclear Aggressor, Nightbreed, Fuck You! Dracu, Sâmbătă, 13 octombrie: Pagan Altar, Ranger, Malokarpatan, Phrenelith, Nocturnal Witch, Vultures Vengeance, Eggs Of Gomorrh, Speedrush, Crossbone. Recitalurile încep, în fiecare zi, la ora 15.00 ia biletele sunt, în presale, 140 de lei (abonament, 2 zile) şi 75 de lei (bilet o zi).

Formaţia germană farfarello susţine două concerte la Clubul Țăranului Român pe 12 și 13 octombrie, începând cu ora 21.00. Acces General - 50 lei. farfarello înseamnă Mani Neumann (vioară, block flute), Ulli Brand (chitară), Ioji Kappl (bass) şi ca invitat special Ovidiu Lipan Țăndărică (tobe şi darbuka). Înființată în 1982 de Mani Neumann și Ulli Brand, trupa farfarello a reușit să obțină recunoaștere europeană și internațională, ajungând una dintre cele mai bune trupe de folclor est european, condimentat cu influențe rock și muzică clasică. Din 1982 și până acum, farfarello a scos 18 albume, două dvd-uri și a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea. Mani Neumann, supranumit și violonistul diavolului este unul dintre cei mai mari maeștri ai viorii.

De la ora 20.00, în Copper’s Pub (Hristo Botev 25) concert de blues şi etno-jazz cu grupul Cri Gri. Grupul a luat ființă în 1996. A fost ideea lui Ștefan Mardale un pic speriat de apropierea celei de-a treizecișitreia aniversări. Bilanțul nu se anunța prea fericit. O mulțime de cântece scânceau înghesuite în sertar; necântate, neînregistrate. Acum 17 ani, în luna august un greiere i-a intrat în casă și a ieșit doar când a avut el chef, deși fusese amenințat, rugat, implorat timp de aproape trei săptămâni. Legând tristețea ,veselia , greierele de august si bilanțul deficitar, nemaipomenind de admirația pentru G. Topârceanu, numele CRI GRI doar că n-a bătut la ușa care s-a deschis și așa a rămas până în ziua de azi. Având mari posibilități de expresie trupa a abordat stilul Porumbac. Vorbitorii de engleză îi spun fusion. Cercetătorii fizicii nucleare încă se învârt în jurul cozii amețind particulele prin acceleratoare, pe când artiștii au unit deja demult, mai mult decât două particule din cele șapte arte. In formula actuală, reprezentată în chip de binom acustic, alături de vocea și chitara lui Ștefan Mardale , se fac auzite muzicuțele, frunza și fierăstrăul lui Cătălin “Tzetze”Rădulescu, care adaugă un puternic accent de blues și elemente de etno-jazz." Iată ce zice Ştefan “Nea Fane” Mardale: “Cri cri cri toamnă gri, de-abia așteptam să vii, că toată vara am cântat, cântece am repetat, avem chiar unele noi, care-ntreabă despre voi. Cei de la Cooper ne-au etno-jazz-at, eu cred c-au exagerat, dar un sâmbure există, Tzetze e primul pe listă”. Bilet intrare: 35 lei, Rezervari: 0787 655884, 0769 601111.

Masterpiece (Tribut Metallica) live@Hard Rock Cafe , de la ora 22.30. Trupa Masterpiese este prima si singura formatie tribut Metallica din Romania. Este alcatuita din membri cu o vasta experienta muzicala, fiecare cantand si in diferite trupe consacrate din tara (ALTAR, Voices of Silence, Vespera, Scars of a Story, Hungry 4 Heaven, Sinfold, etc). Inca de la inceput s-a bucurat de succese obtinute in concerte si festivaluri atat in Romania cat si in stainatate. Componeţă: Andy Ghost-voce, Szabi-chitara, Dorian-chitara/voce aditionala, Lo-bass, Gabi-tobe. Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro  si in reteaua fizica iabilet.ro/retea, la următoarele preţuri: VIP: 50 de lei, cu loc la masa in fata scenei (doar 80 de locuri), Acces General: 39 de lei, cu loc la masa in sala,  fără loc: 39 de lei

Spitalul de Urgenţă - Concert Aniversar în club Quantic, de la ora 19.00. Este petrecerea de majorat, 18 ani de 'Trăiască Berea'. Invitați speciali Corbu. Biletele sunt: 35 lei, în regim presale până joi, 11 octombrie inclusiv la  https://goo.gl/WGuZsa  sau https://goo.gl/6C3f4C şi  50 lei, în ziua evenimentului, atât online cât și la intrare. Spitalul de Urgenţă s-a lansat în 2000 (la Sala Polivalentă) odată cu super hitul "Trăiască Berea", opt săptămâni în topul radiourilor. Peste 2000 de concerte, participări la festivaluri internaționale. Multe alte hituri scrise de Dan : "Lăutarii" "Ori la bal ori la spital" " Nu îmi pasă de nimic" "Lasa-ne" "Bici my mother"... În prezent, trupa are unii dintre cei mai buni instrumentiști din țară ( Emil Chican, Lyuben Gordievski, Marcel Logofatu, Claudiu Purcarin, Mihai Manzar.. ) Corbu este un proiect muzical inițiat și coordonat de Sergiu Corbu Boldor. Proiectul muzical Corbu este direcționat spre un public divers, ceea ce oferă un plus de flexibilitate genului muzical abordat, stilul lor fiind definit ca #DiscoEasyHardcoreFolclorizat. Un proiect în care se împletesc stiluri muzicale diferite: compoziţii din folclor cu nuanţe de rock, jazz şi cu orchestraţie în stil disco. Concertele trupei Corbu sunt construite sub forma unor spectacole tematice în care muzica, textul şi momentele de expresivitate corporal menţin în permanenţă un dialog viu cu publicul. Corbu însemnă: Sergiu Corbu Boldor (vioară, voce, caval), Patricia Niculae (tobe), Florin Chirilă (chitară bass) și Cristian Flavius Mocanu (pian, saxofon).

Concert lansare Grasu XXL x Guess Who, la Arenele Romane. La exact o lună după ce au lansat primul album în colaborare, Grasu XXL și GuessWho vor susține vineri, 12 octombrie, la Arenele Romane din București concertul de lansare “În Labirint”. Show-ul va fi unul plin de energie, pe durata căruia publicul va asista atât la un concert live din partea celor doi artiști, cât și la un show de lumini atent pregătit. În seara evenimentului, publicul va asculta integral noul album Grasu XXL x Guess Who, cât și hituri lansate de-a lungul anilor. Biletele pot fi achiziționate exclusiv prin rețeaua IaBilet.ro, online direct de pe www.iabilet.ro sau din punctele de vânzare IaBilet.ro (lista completă aici: http://iabilet.ro/puncte-de-vanzare/). Concertul începe la ora 20.00 iar prețul unui bilet este 50 lei, iar, în seara evenimentului, la intrare, biletele vor putea fi achiziționate cu 60 lei.

Sâmbătă, 13 octombrie

Un nou concert "West meets East" are loc la Muzeul Național de Artă al României, începând cu ora 19:00. Evenimentul reprezintă o nouă întâlnire la nivel înalt între muzica clasică a Indiei și cea românească, în spiritul muzicii cântate acum 51 de ani de Ravi Shankar și Yehudi Menuhin, pe albumul de temelie al muzicii World, "West meets East". După turneul sold out din 2017, Alexandru Tomescu, alături de echipa de artiști din India, vă invită să descoperiți noi pagini inedite din creația lui Ravi Shankar și George Enescu, alături de ragas-uri indiene, dar și piese românești consacrate rescrise pentru instrumente muzicale indiene. În acest an, vă veți delecta redescoperind piese românești cunoscute, cântate la vioară, sitar, tabla și bansuri. Udhai Mazumdar, elev al lui Ravi Shankar, va duce mai departe opera maestrului său, recompunând spre bucuria noastră și provocându-ne să ghicim despre ce piese din repertoriul românesc este vorba. Udhai Mazumdar va fi însoțit de discipolii săi, Rohan Dasgupta la sitar și Bhaskar Das la bansuri (flaut de bambus), doi tineri maeștri în curs de afirmare și continuatori ai moștenirii lui Ravi Shankar. Sînziana Mircea va completa echipa de muzicieni, ea simbolizînd prezența în proiectul de acum 51 de ani a lui Hepzibah Menuhin, sora lui Yehudi. Sînziana este o tânără pianistă multipremiată, care se afirmă pe scenele din Europa, SUA, China și Japonia, printre care Carnegie Hall New York, St. Martin-in-the-fields Londra, Tokyo Metropolitan Theater. Biletele sunt Categoria I - 105 lei, Categoria II - 70 lei

Punk şi grunge, Recycle Bin & Nuanţe live in Underworld( Strada Coltei nr. 48). Fenrir's Lions are placerea de a va invita la un concert care va avea in componenta sa doua trupe care intr-o singura seara va vor servi cu ritmuri si pasaje muzicale de Rock, Punk, Funk si Grunge, toate intr-o singura seara in club Underworld. Trupa Recycle Bin a aparut din cenusa odioasa a muzicii punk romanesti prin fuziunea Pokemonului cu doi dintre membri ex-trupei Buzz ce urau visceral muzica emo ( Bitza si X-u’) si cu anarho punkistul Grim, ce activa la modul senzational in trupa Cobe. Au inceput sa cante impreuna din 18 martie 2007, si de atata voie buna si inspiratie Divina s-a nascut albumul lor numit '''STUPIDITY TOUR''' (...). Din Septembrie 2007 s-a insinuat in mirobolanta formatie Levi (Los Pogos), care a apucat cu nadejde si pricepere chitara armonie. Primul turneu al lor a avut loc in toamna anului 2007 si a cuprins orase ca Timisoara, Deta, Cluj, Bistrita, Iasi, Roman, Suceava. Pokemon spunea: "(...) Si a venit fatidicul an 2008, iar noi, in calitate de adunatura de bastarzi, am inceput sa lucram la al 2-lea album: '''POKEMON & THE BASTARDS''' (finalizat in luna iunie 2008 si cu lansarea in septembrie 2008)". O luna mai tarziu ei porneau in al doilea turneu national, de aceasta data in mai multe orase: Arad, Timisoara, Resita, Deva, Deta, Cluj, Bistrita, Lugoj, Zalau, Sibiu, Iasi, Galati. Toate acestea s-au intamplat pana in seara de Craciun a anului 2008, cand, dupa un extraordinar concert de colinde alaturi de formatia Niste Baieti, Cosmin (Pokemon), vocalul formatiei Recycle Bin, a plecat dintre ei. A plecat, dar spiritul lui a ramas alaturi de aceasta trupa. De aceea, formatia Recycle Bin nu s-a oprit aici. In anul 2009, dupa un mini-turneu de revenire care a cuprins orasele Timisoara, Cluj, Sibiu, Galati, Iasi, formatia Recycle Bin s-a apucat sa lucreze la cel de-al 3-lea material discografic, pe care si-au propus sa il lanseze in toamna anului 2010. Tot in 2009, in luna Septembrie, a avut loc prima editie a festivalului '''POKEFEST''', un festival organizat in memoria fostului lor solist vocal, Pokemon. In vara anului 2010 trupa a produs al 3-lea album Recycle Bin, inregistrarile fiind facute in studioul Tomberon Records, de catre JANIN PASNICIUC. '''CRONICILE DIN RETARDIA'', caci asa se numeste albumul, exprima, ca si pe cele anterioare, situatii si intamplari de pe meleagurile mioritice. Materialul contine 12 piese. Recycle Bin nu renunta la ideea de underground si astfel si cel de-al 3-lea album a fost lansat tot independent, sub semnatura proprie "Tomberon Records". In Decembrie 2011, dupa un alt concert de colinde, Levi anunta ca este nevoit sa paraseasca Bucurestiul si implicit formatia. Dupa cateva incercari, locul lui Levi este luat de George, care prin 2002-2003 a fost coleg cu Bitza si cu Xu intr-o alta trupa. In vara lui 2013 Recycle Bin fac o schimbare de componenta si stil cu ajutorul noilor componenti, Sorin (trompeta) si Radu (trombon) au inregistrat un nou material discografic ce a fost lansat la inceputul anului 2014, intitulat IMPARATIA MUSTELOR. Recycle Bin a avut onoarea sa apara pe aceeasi scena alaturi de trupe mai mult sau mai putin cunoscute din tara si de peste hotare. Printre cele mai importante, se numara: LA PLEBE (USA), THE TOASTERS (USA), SICK ON THE BUSS (UK),MOLOTOV COCKTAIL (USA-RO), SILVER SHINE (HU), ANTI-CLOCKWISE (FRA), OTAKE (FRA), DAEMON 340 (UK), DAILY O.D. (FRA),UNDER AUTHORITY OF (BELGIA), BIBI RIBOZO & THE BANDITOS (PL), 3 FEET SMALLER (AU), GUANO APES si ZDOB & ZDUB. GEN MUZICAL: Ska-Punk / Punk-Rock. Componenţă- Bitza - Chitara & Vocal, George - Chitara & B.Vocal, Grim – Bass, X-u - Tobe & B.Vocal. Nuanţe este o trupă formată în Piteşti, la finalul primăverii lui 2016, care abordează un stil de rock puternic nuanţat de funk şi grunge. Sunetul trupei pendulează de la ritmuri energice, până la acorduri melancolice. Rock Alternativ / Funk Rock / Grunge / Post-Grunge. Componenţă: Edi Bolbea - Vocal & Chitara Bass, Alex "Andu" Stoia – Chitara, Iulian Petcu - Tobe & Cajón.

La Hard Rock Cafe avem Heavy Rotation live, “o calatorie muzicala extraordinara, creata printr-un playlist neasteptat, realizat in stil DJ set, dinamic si fluid, sunete electronice, special FX, samples, lumini sincronizate pe beat-uri, precum si prin prezenta percutiilor africane (timbals, djembe, darbuka, cabasa) si a muzicii latino - pop, realizata veridic, care alcatuiesc impreuna un show unic, de care va invitam sa va bucurati de la primul pana la ultimul sunet”. Heavy Rotation inseamna: Ioana Abramiuc - voce si percutii, Alejandro Martinez – voce, Robert Iosifescu – voce, Andrei Neamtu - (chitara, timbales, samples, producator), Andrei Cornea (special FX, controllers, samples, djembe, producator), Cristian Chirodea (tobe). Concertul va incepe la ora 22.30, intrarea este libera si distractia nelimitata.

DOC lansază noul album "Eu" în cadrul unui concert la Arenele Romane, de la ora 21.00. Alături de el vor urca pe scenă: Deliric, Vlad Dobrescu, Vlad Flueraru, Helen, Dorian, Cabron, Exile, Mimi etc. Albumul "Eu" este biografie completă a lui DOC, cele 16 piese prezentând în versuri viața sa încă de când era copil. Îl poți asculta mai jos. Este un album introspectiv, necesar pentru a explica atât evoluția sa ca artist, cât și existența sa în sine. Piesele vin natural, iar poveștile sunt cele reale, așa cum spune chiar el „fără aditivi, fără diluanți”. Scrise exact așa cum s-au simțit, versurile sunt cântate de tovarășii vechi peste beat-uri noi și poate ăsta e motivul pentru care firul narativ continuă de la o piesă la alta. Biletele sunt 45 de lei, disponibile la MyTicket.ro /Entertix.ro, si costă 45 lei în presale. Accesul persoanelor sub 18 ani este strict interzis.

Duminică, 14 octombrie

Artista islandeză Soley vine în România cu un concert ce va avea loc în Club Control, începând cu ora 20:00. Concertul este parte a festivalului de fotografie, Bucharest Photofest. Sóley Stefánsdóttir este cântăreață, compozitoare și multi-instrumentistă. În copilărie,  a început să ia lecții de pian, apoi de compoziție. În 2006 a început să facă parte din trupa indie-folk, Seabear, cântând la pian și backing vocal.În 2010, a lansat primul EP solo, numit "Theater Island", iar anul următor albumul "We Sink". Pentru cel din urmă, Sóley a primit reacții foarte bune din partea publicului. În 2014 a fost lansat albumul "Krómantík", în care se regăsesc doar compoziții pentru pian. Au urmat "Ask the Deep" (2015), "Don't Ever Listen" (2015), "Endless Summer"(2017) și "Harmonik" (2017). Biletele sunt, în presale - 45 lei

Concert Live Vasilis Karras & Ionuţ Galani  la Sala Palatului, de la ora  19.30. Vasilis Karras, legenda muzicii grececeşti, vine în anul centenarului, în premieră, în România, cu band-ul său format din aproximativ 20 de persoane, cu un concert live de excepţie la Sala Palatului din Capitală. Ionuţ Galani, cel mai bun interpret de muzică grecească din România, a pregătit câteva piese special pentru a cânta în deschiderea acestui concert.  "Am ales să vin pentru prima dată în România la cererea publicului. Vreau să descopăr personal ţara frumoasă pe care o aveţi şi mă bucur că acest concert coincide cu Anul Centenarului, o comemorare atât de importantă pentru România! Ştiu că în România există una din cele mai semnificative comunităţi elene din diaspora. Va fi o mare plăcere şi onoare pentru mine să fiu măcar pentru o zi alături de voi! Vă aştept pe toţi pe 14 octombrie, la Sala Palatului să sărbătorim împreună cei 40 de ani de carieră muzicală şi să cântăm multe din melodiile de suflet atât ale mele cât şi ale voastre ! Va fi o seară de neuitat!" - Vasilis Karras. “As’tin na leei”, „Den Pao Pouthena”, „Nychta Kselogiastra”, „Gela mou”, „ An hatheis ti tha kano”, „ Aporo an aisthanesai typseis”, „ Den akoys”, „ Ap’to Vora mehri to Noto”, „Feinomeno” , "Erhomai" și „Aliti me lene” sunt câteva dintre cele mai cunoscute piese ale artistului.  Născut în Kokkinochori Kavala, Vasilis Karras are doi frați, Damianos și Anastasia. La vârsta de 10 de ani s-a mutat cu familia sa în Salonic. În 1969, la vârsta de 16 ani, a avut prima apariție muzicală la clubul de noapte „Refugiatul“ în Evosmos Salonic. În paralel lucra ca mecanic auto, a doua sa mare iubire după cântec. Şi-a început cariera profesională în Salonic. Titlul de „Lord al Dragostei nebune“ l-a câştigat datorită impresionantelor sale cântece dedicate dragostei, cu toate stadiile ei, care ating inimilor fanilor săi, încununând astfel cariera artistului cu un frumos palmares de peste 40 de albume în discografie. Din anul 1980, de când a lansat primul său album, a trecut puțin timp până când toate discurile sale au devenit aur și platină, în timp ce cel mai mare succes comercial a fost albumul “M’eheis kanei aliti”, în 1997, care a înregistrat vânzări de peste 180.000 de exemplare, cu versuri și muzică de Mihail Rakintzis. Vasipap, Minos EMI, Universal Music Greece, The Spicy, Sony BMG, Virus Music sunt casele de discuri care au adus publicului larg frumoasele sale cântece în toţi aceşti ani. El a colaborat cu mari compozitori și textieri precum Phoebus, Giorgos Theothanous, Alekos Chrysovergis și Spiros Giatras, Evi Droutsas, Panos Falaras, Christos Dantis, Kyriakos Papadopoulos și Ilias Philippou, Michalis Hatzigiannis, Christos Nikolopoulos si mulţi alţii. Vasilis Karras a făcut duete cu cântăreți cum ar fi Stratos Dionisiou, Antonis Bardis, Peggz Yina, Stelios Rokkos, Natasa Theodoridoy, Marianthi Kefalas, The PYX LAX, Constantina, Angela Dimitriou, Tolis Voskopoulos, Nikos Zoidakis, Despina Vandi, Elli Kokkinou, Eirini Mercuri, Alchimiștii, Paola și Pantelis Pantelidis. Cu cei mai mulţi dintre ei a colaborat şi pe scenă cu diferite ocazii, atât în Grecia cât şi în străinătate. Vasilis Karras este, de asemenea, compozitor și textier, scriind peste 150 de melodii pentru mulţi dintre cântăreţii consacraţi de muzică grecească. În toți acești ani a susţinut numeroase concerte în Europa, SUA, Asia, Canada și Australia și este primit cu entuziasm de greci și străini. Biletele sunt Golden VIP - 400 lei, VIP - 300 lei, Categoria I - 250 lei, Categoria II - 175 lei, Categoria III - 125 lei, disponibile pe: https://www.blt.ro/concert-vasilis-karras.html, https://www.eventim.ro/ro/bilete/concert-vasilis-karras-bucuresti-sala-palatului-495857/event.html, https://www.salapalatului.ro/index.php/spectcole/395-vasilis-karras#.Wx5fJkiFPIV, https://www.iabilet.ro/bilete-concert-live-vasilis-karras-ionut-galani-sala-palatului-36211/?utm_source=HpRecomandariWeb.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră