Unde mergem? Concerte din weekend

28 Sep 2018 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend

Vineri, 28 septembrie

Green Hours prezintă Ana Dubyk – voce, Albert Tajti- pian, Jazz Duo, de la ora 20.45. Ana Dubyk și Albert Tajti au început să cînte în duo din iarna anului 2015 şi vor aduce pe scena de la Green Hours atît piese originale ale Anei, cît și cîteva standarde de jazz, în aranjamentele lui Albert. În repertoriu vom regăsi și ”Silence in Petrila”, cîntec apărut în documentarul semnat Andrei Dăscălescu, ”Planeta Petrila”. Intrarea e 20 lei - achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, la sediul Green Hours, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485, 30 lei - achitat în ziua evenimentului, redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică, în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului şi 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului. Rezervări: # ideal din timp - pe site: http://www.greenhours.ro/ (conf. automată), doar la urgenţă - 0788 452 485 (L-V: 11-18). Intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului. Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări. Evenimentele artistice încep efectiv cu 15 - max. 30 minute după ora anunţată. Nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotriviţi cu atmosfera culturală, artistică, relaxată promovată în Green.

BestMusic Live Concerts te invita la Hard Rock Cafe de la ora 22:30 la un show Moonlight Breakfast. Trupa Moonlight Breakfast s-a înfiinţat în 2011 şi a început în forţă cariera muzicală odată cu deschiderea concertului Jamiroquai de la Mamaia. Prima piesă a trupei a putut fi auzită la Radio Guerrilla, urmată de o serie de alte piese şi din ce în ce mai multe concerte live.Trupa înseamnă o combinaţie câştigătoare de talente puse pe tavă de Bazooka (tobe şi clarinet), Aditza (chitară, keys şi sampler) şi Christie (voce). Sound-ul abordat ar putea fi descris ca fiind electro îmbrăcat în nuanţe de soul şi funk „retroelectro”, după cum îl definesc chiar membrii trupei. Au cântat în deschiderea concertelor Parov Stelar Trio şi De – Phazz din Viena, urmat de un recital în deschiderea concertului Hurts, tot din Viena. Piesa lor „No More” a fost inclusă pe compilaţia „Superfly – We Are 5,” alături de artişti ca Amy Winehouse, Jason Mraz, Frank Ocean, Marvin Gaye sau Ben L Oncle Soul. Biletele se gasesc pe www.iabilet.ro şi au următoarele preţuri: VIP: 95 de lei, cu loc la masa in fata scenei (doar 80 de locuri), Acces General: 64 de lei, cu loc la masa in sala, fara loc: 64 de lei

Villagers of Ioannina City (foto) susține un concert în Club B52, cu Anemic Disco și Zero Fox Given în deschidere. Villagers of Ioannina City se numără printre trupele care au dat tonul noului val de stoner rock din Grecia, dar se distinge printr-un sound aparte și putem spune că le apartine doar lor. Trupa combină elemente din psychedelic rock, post-rock și stoner rock cu o doză generoasă de folk grecesc și muzică tradițională. S-a format în 2007 și începând de atunci a susținut numeroase show-uri, atât pe scenele locale cât și în străinătate, fiind prezenți de asemenea la cele mai importante festivaluri organizate în Grecia. Primul lor album, "RIZA" s-a bucurat de aprecierea criticilor și a fanilor, ceea ce a dus la epuizarea rapidă a ediției limitate de Double LP-uri si CD-uri. În 2015, trupa a lansat un nou EP, "Zvara/ Karakolia", care a fost la fel de bine primit, atât în Grecia, cât și peste hotare. Villagers of Ioannina City urmează să lanseze un nou material, acesta fiind și motivul pentru care se află în această toamnă în turneu prin toată Europa. Recitalurile încep la ora 19.00 iar biletele sunt, în presale - 25 lei.

La Godot Cafe Teatru, Str. Blanari nr 14,  Ada Milea & Bobo Burlăcianu au “Concert cu bucăți din concerte”, de la ora 21.00. Un fel de muzică asemănătoare mai mult teatrului decât muzicii, cu personaje și instrumente convenționale și neconvenționale. Despre: muște, iarbă, femei ideale, pușcărie, alcool, rugăciuni, porci mâncători de oameni, vecini traficanți de jucării, etc. Durata: 75 minute, preț bilet: 40lei. Bilete pe: https://godotcafeteatru.ro/ada-milea-bobo-burlacianu-concert-cu-bucati-din-concerte-/-bilete-exclusiv-in-avans/ sau https://www.mystage.ro/spectacole/ada-milea--bobo-burlacianu--concert-cu-bucati-din-concerte-1334?af=41.

Sâmbătă, 29 septembrie

Goran Bregović și Wedding And Funeral Orchestra cântă la Arenele Romane , cu inviați speciali  Bosquito alături de care Goran Bregović a cântat și anul trecut la Arenele Române, dar și în primăvară la Sala Palatului din București. Program concert 19:30 – Acces, 20:00 - 21:00 - Bosquito (60 minute), 21:30-23:00 - Goran (90 minute). Goran se întoarce în România alături de orchestra sa pentru a crea un show de senzație care va purta fanii prin toate albumele și hit-urile care l-au făcut celebru. Cel mai recent album al artistului "Three Letters From Sarajevo" s-a bucurat de un real succes. Goran Bregović este unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți artiști balcanici, legătura sa cu România fiind foarte strânsă. Cu o carieră de peste 45 de ani, a cucerit cu muzica sa toți ascultătorii de pe întreg mapamondul, colaborând cu artiști ca Iggy Pop, Eugene Hutz (Gogol Bordello) sau Cesaria Evora, compunând chiar pentru filme celebre precum Time of the Gypsies, Arizona Dream și Underground, toate sub regia lui Emir Kusturica. Biletele sunt Categoria A (cu loc în tribuna sectoarele K și E) - 229 lei, Categoria B (fără loc în fața scenei) - 129 lei, Categoria C - 79 lei

Metale grele în Quantic cu trupele Khors, Kistvaen, Raventale şi Barkasth de la ora 18.00. KHORS, Raventale si Barkasth pornesc in turneul "X Mystified Years", sarbatorind astfel 10 ani de la lansarea albumului "Mysticism", album de referinta al trupei, ce le-a schimbat soundul intr-unul mult mai melancolic. Alaturi de ei, Kistvaen va sarbatori, de asemenea, 10 ani de existenta in cadrul acestui eveniment. Biletele se găsesc  la https://www.iabilet.ro/bilete-khors-kistvaen-raventale-barkasth-live-in-quantic-35335/, cu 30 lei- presale sau 40 lei - in ziua concertului si la intrare.

Unflicted Concert at @Have a cigar (str. Dianei 11), de la ora 18.30.  Ne bucurăm în continuare de grădina Have a cigar, deci este timpul pentru un nou concert. De data aceasta, baieții faini, sexy și talentați de la Unflicted vă invită, începând cu ora 19:30, la un concert acustic foarte cool. Ca să rezumăm: muzică bună, baieți mișto, mâncare delicioasă și râuri, râuri de cocktai-uri bune.  Aşteptăm rezervările  la 0753135655 (Seba), sau 0747573676 (Didi).

Concertul Kira Kiralina la Sala Radio, începând cu ora 19:00. Spectacolul, susținut Ansamblul Anton Pann, este construit în jurul baladei omonime și reiterează prin intermediul muzicii și al video-proiecției o ipotetică peregrinare din apele Dunării în cele ale Mediteranei, pe urmele preafrumoasei Kira, din România până în Maroc, trecând prin Bulgaria, Grecia, Turcia, Egipt, Tunisia și Spania. Alături de muzicienii români, vor fi pe scenă și trei artiști marocani de marcă: Mahmoud Chouki – chitară și louthar, Tawfik Belkhdar – percuții, Roaa – voce, care vor completa exotica poveste. Muzica propusă de artiști este una sincretică ce îmbină jazz-ul cu sonoritățile arhaice specifice fiecărei culturi ce va fi amintită în spectacol. La limita dintre realitate și legendă, povestea tinerei hangițe Kira Kiralina din portul Brăilei străbate timpul, fascinând scriitori, cineaști și muzicieni, deopotrivă prin dramatismul și parfumul oriental ce emană din fiecare scenă istorisită. Biletele sunt Categoria 1 - 20 lei, Categoria 2 - 15 lei, Categoria 3 - 10 lei.

Boogie Bar vă invită la #târgul de #discuri de #vinil devenit deja tradițional. Pasionații de muzică în format analog vor putea alege dintre numeroasele titluri care vor fi expuse, din toate genurile: de la #jazz, #rock si #blues la muzica #electronică, #disco, #pop sau #lautarească. Bineînțeles, #operă, muzică #clasică, poveștile sau piesele de teatru vor fi si ele prezente. Veți găsi discuri noi si second hand, iar amatorii de schimburi sunt și ei bineveniți. Peste 2000 de titluri noi ! Accesul este liber iar programul de desfășurare a târgului este între orele 11.00 și 18.00.

Duminică, 30 octombrie

La Ateneul Român avem Trespass Trio - concert Jazz Eveniment. Este susținut de formația din Suedia/Norvegia, Trespass Trio, care va susține un concert intitulat ”Spirit of Pitești”, inspirat din atrocele “experiment Pitesti” din epoca comunista. Concertul Tresspass Trio este un eveniment muzical unic, o lecție necesară atât pentru generația nouă, cât și pentru generațiile vechi. ”Spirit of Pitești”, discul lansat în 2017 la casa de discuri portugheză CleanFeed, este un album-eveniment inspirat de Reeducarea de la Pitești, unul dintre cele mai cumplite experimente ale omenirii, aplicat studenților închiși de autoritățile comunist între anii 1949-1951. Există o structură narativă care se dezvoltă de la început până la sfârșit, cu o calitate cinematografică, dar totul trece printr-un nivel emoțional (de la furie la o sensibilitate dezarmantă) și invitația clară de a imagina scenarii, personaje și dialoguri. Pitești este un oraș românesc cunoscut și datorită închisorii locale care a găzduit experimente de spălare a creierului în timpul regimului totalitar. În acest proces de “reeducare” a încarceraților politici, violența dintre deținuți a fost încurajată de Securitate. Ororile au atins cele mai cumplite forme de dezumanizare a deținuților. Combinând compoziția și improvizația, rigoarea și pasiunea, tonuri minore și gesturi mari, muzica ne atinge profund. Trespass Trio a devenit una dintre cele mai sfidătoare unități ale jazz-ului european contemporan și fiecare nou opus este o capodoperă. “The Spirit Of Pitești” nu face excepție. Trio-ul Trespass Trio se va afla intr-un turneu national ce include locatii emblematice pentru scena romaneasca: Ateneul Roman din Bucuresti, Sinagoga Sion din Oradea, Filarmonica din Pitesti, Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei - Sighet, Sambata Sonora. Organizator: Fundatia Culturala Memoria - filiala Arges.

Somali Yacht Club, COD şi Straytones live in Quantic, de la ora 19.00, concert organizat de Final Step Productions in colaborare cu Cavalleria Events. Somali Yacht Club este un trio de stoner rock, cu elemente de psychedelic, shoegaze si post-metal, pe care l-am intalnit si in cadrul Soundart Festival anul acesta. Acestia vor avea un set extins, de 90 minute. Foarte recent Somali Yacht Club au lansat si ultimul album, ocazie cu care au pornit turneul "To The Sea". Cu un istoric de 15 ani, cei de la C.O.D. au inceput cu un sound catre heavy metal / hard rock, dar de-a lungul timpului, dupa schimbari de line-up, au ajuns la un southern / stoner fin, cu hint-uri de grunge. Acestia au fost pe scenele mai multor festivaluri, printre care Ghost Gathering, RockINParc, FreeFest, MuscelCloverFest, si au cantat in deschidere pentru Queensryche in 2013. Biletele disponibile pe  https://www.iabilet.ro, sunt 25 lei-presale şi 30 lei - in ziua concertului si la intrare.

Simfonia Unirii cu 2Vibes Symphony la Sala Radio, de la ora 19:00. Povestea și atmosfera “Simfoniei Unirii” continuă cu melodii noi și orchestrații spectaculoase, toate puse în contextul Centenarului Marii Unirii. 2Vibes Symphony – adică Alexandru Anastasiu și Ciprian Rogojan – au numai invitati de marcă: Laura Bretan [soprană], Irina Baianț [soprană] si Ioana Turcu [flaut]. Concertul va fi dirijat de maestrul Tiberiu Soare, cu participarea extraordinară a Cameratei Regale și a Corului Accoustic (dirijor Daniel Jinga). La acest concert, organizat de Asociația Culturală Opera Group Project, intrarea este liberă, în funcție de locurile disponibile, DOAR după ce descărcați un bilet de pe site-ul IaBilet.ro, de la următorul link https://www.iabilet.ro/bilete-simfonia-unirii-35805/

Alte stiri din Muzica

Ultima oră