Unde mergem? Concerte din weekend

31 Aug 2018 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend

Vineri, 31 august

În ultima zi de vară a anului, Luna Amară și Breathlast cântă acustic în Grădina de Vară Quantic, de la ora 19.00. Prietenii noștri de la Breathelast se vor prezenta într-o variantă nouă de acustic, alături de Flora Pop la vioară, iar prietenii de la Luna Amară vor cânta “Aproape” toate piesele dragi vouă și vor reuși să vă facă să zâmbiți și să vă relaxați. Bilete: 35 lei în presale până joi, 30 august inclusiv şi 50 lei în ziua evenimentului, atât online cât și la intrare. Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea.

Concert Partizan – Acustic, de la ora 20:30, la Grădina cu Filme, din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7. Partizan este o formație românească de muzică rock fondată la București, în 2001 de Adrian Pleșca, Cătălin „Tobi” Neagu, Florin Barbu și Răzvan Moldovan de la Timpuri Noi.  Trupa a dat cinci concerte în acestă formulă, însă până la înregistrarea și lansarea primului album în 2002, Cătălin Neagu și Florin Barbu părăsiseră deja formația. Partizan a înregistrat două albume, un disc single și trei videoclipuri în formula Adrian Pleșca, Răzvan Moldovan, Valentin Neamțu, Cristian Sandu , Vasile Malic și Dan Mușetescu. Partizan s-a destrămat în 2004 când Adrian „Artan” Pleșca a decis să reformeze vechea sa formație, Timpuri Noi. În 2011, după șapte ani, Artan a părăsit Timpuri noi și a reînființat formația Partizan. Intrarea la concert este 35 de lei.

Cea de-a treia ediție a festivalului BUCHAREST CRAFT BEER FESTIVAL își deschide porțile la Verde Stop (Barbu Văcărescu 162-164). Programul festivalului se prezintă astfel: VINERI, 31 august, 17:00 – ACCES, 21.00 – 22:00 – concert THE MONO JACKS; SÂMBĂTĂ, 1 septembrie, 12:00 – ACCES, 18:30 – 19:15 – concert THE DETAILS, 19:45 – 20:30 – concert FiRMA, 21:00 – 22:00 – concert COMA; DUMINICĂ, 2 septembrie, 12:00 – ACCES, 18:30 – 19:15 – concert DAYDAY, 19:45 – 20:30 – concert JURJAK, 21:00 – 22:00 – concert B.U.G. MAFIA (foto)– spectacol necenzurat. Craft Beer Fan Ticket are prețul de 69 de lei și include: acces de o zi, în oricare dintre cele trei zile de festival, 1 porție mâncare la alegere, din meniul truck-urilor participante, 1 draught de bere BCBF, 1 cafea revigorantă, 1 voucher de 8% reducere la o comanda de pe Berero.ro, 1 voucher de 8% reducere la o sesiune de cumparaturi de la The Beer Institute. Atât Craft Beer Fan Ticket, cât și abonamentele și biletele obișnuite se pot cumpăra de pe entertix.ro si iabilet.ro, prețurile fiind de 20 lei pentru tichetele de o zi și 48 lei pentru abonamentele ce permit accesul în toate cele trei zile de festival.

George Baicea Electric Blues Band concertează la Green Hours, de la ora 18.30. Spiritul şi culoarea anilor ’70 respiră prin soundul blues-rock al trupei, în a cărei exprimare de-a lungul unui spectacol se regăsesc şi elemente moderne de funk, jazz – și nu numai. Un show unic…de fiecare dată cu George Baicea – voce, chitară, Cătălin Răsvan – bass şi Nicu Georoiu – tobe. Intrare: 25 lei - achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, la sediul Green Hours, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485, 30 lei - achitat în ziua evenimentului, ** redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică :) - în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului … și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!

Concert "Pân’ la Rai" la Casa Filipescu Cesianu, Calea Victoriei nr. 15, ora 20.00, din seria Naidin Boutique Concerts. Cântecele Mariei Tănase vor prinde o nouă formă prin armonia acustică de jazz și de avangardă alături de Naidin Quartet. „Pân’ la Rai” este un proiect de excelență, aplaudat pe scene prestigioase și inclus pe coloana sonoră a unui film internațional nominalizat la Oscar în 2013, “The Necessary Death of Charlie Countryman”, o producție de suflet a americanului Shia LaBeouf. Intrarea este 10 lei și include vizitarea “Muzeului Vârstelor”.

Endless Summer, ultimul mare party al verii, are loc începând cu ora 20:00  în Parcul Herăstrău (intrarea Piața Charles de Gaulle). Line-up: Lino Golden, invitat special: Mario Fresh, Luca Redd (DJ Set), KosTeen/Sax Lounge. Biletele de intrare sunt 40 lei.

Loredana Dorobanţu revine pe scena Hard Rock Cafe, pentru o nouă seară acustică din seria Unplugged Friday, de la ora 22.00.Participantă la Vocea României, absolventă a Facultăţii de Pedagogie Muzicală şi solistă cu experienţă, Loredana se face remarcată prin timbrul inconfundabil şi abordarea vocală foarte versatilă. Se ghidează în viaţă după motto-ul: „Muzica intâi se simte şi apoi se cântă," aşa că avem toate premisele unui concert vibrant şi plin de hituri: Umbrella (Rihanna), Sunday morning (Maroon 5), Feeling good (Nina Simone), La la la (Naughty Boy), Upside down (Paloma Faith ), That man (Caro Emerald) vor fi doar o parte dintre melodiile ce vor da tonul începutului de weekend. Intrarea este liberă.

Sâmbătă, 1 septembrie

În grădină la Muzeul Naţional al Literaturii Române, Nicolae Crețulescu 8, are loc ultimul concert al stagiunii 2018, cu Nicu Alifantis, de la ora 19.00. Fiecare apariție a lui Nicu Alifantis te conectează la forța, emoția și pasiunea pe care le-a așezat în cântecele, dar și în poeziile sale. Are darul de a-și conduce spectatorii spre tărâmuri care îi transformă, care îi ajută să devină mai buni. Nicu Alifantis își descrie experiențele de până acum ca fiind 'un bulgăre de zăpadă care se tot rostogolește și devine din ce în ce mai mare, pe măsură ce anii trec. Intrare liberă.

Umbra full electric @Yellow, de la ora 21,00. Umbra cântă rock alternativ pentru oamenii mari cu suflet de copil. Ascultă-ne dimineața când mergi la job și speră la o lume mai bună sau seara când ești singur, cu lumina stinsă. Ascultă-ne dacă nu ai incă întrebarea potrivită, pentru că răspunsul o să vină de la sine. Înființată în ianuarie 2015, :umbra aparține unui nou val de nume importante ale scenei alternative/indie rock, surprinzând printr-un sunet puternic și melodios cu influențe postrock și grunge. Trupa vede aparițiile live ca pe cea mai bună armă a lor, experiența publicului cu formația fiind una personală, muzica lor reuşind să creeze un mediu intim, în care se trăieşte intens. ​:umbra înseamnă Mihai Alexandru Tacoi - voce principală și chitară, Matei Pușcaru - chitară bas și backing vocals, Cristi „Chinezu” Constantin – baterie și sampler​. Intrare 20 de lei.

Concert Iuliana Puschila la Hard Rock cafe, de la ora 22.00. Solista care a făcut senzaţie la Vocea României va interpreta, alături de trupa ei, coveruri îndrăgite precum “Supergirl”, “Ain’t No Sunshine”, “Sugar”, dar şi piese din repertoriul propriu, într-un concert cu intrarea liberă. “În momentul în care sunt pe scenă, simt că mă transpun într-o lume în care nu există probleme, stress şi energii negative.” spune Iuliana. Aşadar, pe 1 septembrie, de la ora 22.00, sunteti invitaţi la un eveniment în care hiturile şi relaxarea vor fi cuvintele cheie. Pentru rezervări sunaţi la 021.2066261.

Duminică, 2 septembrie

De la ora 10.00, în parcul Cişmigiu, în cadrul Festivalului " Bucureştii lui Caragiale" avem Parafraze cu parfum interbelic. O nostalgie pentru părinți, o descoperire pentru copii – muzica din repertoriul interpreților: Maria Tănase, Zavaidoc, Cristian Vasile, Jean Mascopol, Titi Botez. Texte din autorii: Anton Pann, I.L. Caragiale, Octavian Goga, Constantin Tănase, Adrian Păunescu. Participă Corul de Copii al Operei Naționale București, dirijor Smaranda Morgovan. Intrare liberă

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră