Unde mergem? Concerte din weekend

10 Aug 2018 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend

Vineri, 10 august

Concert Iedera și Trupa Zero în Quantic. Voia bună, prietenii și berea rece sunt cele mai tari condimente al oricărui început de weekend. Iar vineri, de la ora 20.00, se lasă cu super cântare în una din cele mai tari locații de concerte din București, Quantic Club.  În deschidere cântă Berzerk iar intrarea este liberă.

Mr. Jurjak cântă la Grădina cu Filme, Lahovari 7, începând cu ora 20.30. Regizorul și muzicianul bucureștean George Petroșel, Jurjak sau Mr. Jurjak- pe numele său de scenă- a lansat albumul de debut, „Lemon Blues”, în noiembrie 2016, în cadrul unui concert la Expirat – Halele Carol. A  absolvit Facultatea de Drept și Facultatea de Arte (specializarea Regie de film și televiziune). În anul II al Facultății de Drept a realizat că este din ce in ce mai interesat de zona artistică, din acest moment începând să prindă contur cariera sa muzicală. „Bucureşti” este al treilea videoclip semnat de Jurjak, după „Future Ex” și „Un minut” (primul videoclip, „Șoapte”, fiind regizat de Hypno). În clip apar și muzicienii din formula live a proiectului, Daniel „Beavis” Olteanu (tobe), Narcis Axinte (bass) și Dan Minel Stoica (chitară). Intrarea este 35 de lei.  

Red Parlament Party în club True, de la ora 21.00. Cod roșu: the weekend is coming! Așa că se anunță distracție și voie bună din plin alături de Red Parlament, care te așteaptă cu un party fresh & energic. Intrarea liberă. Info & Rezervări: 0727.488.087

Concert The Band pe terasa Hard Rock Cafe , de la ora 22.30. The Band aduce voie bună şi melodii binecunoscute pe terasa Hard Rock Cafe. Trupa reuneşte artişti cu experienţă şi abordează un repertoriu divers şi antrenant, ce include hituri din cele mai reprezentative perioade ale istoriei muzicii. Elementul cheie al show-urilor The Band este energia debordantă, iar plăcerea lor de a cânta se vede cu ochiul liber. Cu o prezenţa scenică bine pusă la punct, Claudiu Dante - voce, Andreea Vatavu – voce, Simona Dumitru – clape, Alex Gomez - tobe, Theodor Groszmuk – bass şi Sarmis Dumitrescu - chitară, transformă fiecare concert într-un adevărat spectacol. Intrarea liberă.

Fashion meets jazz @Băneasa Shopping City, între orele 19.00 şi 21.00, în piațeta din fața centrului comercial, la Jazz Nights

Sâmbătă, 11 august

Brick Lane Jazz Festival în Parcul Herăstrău (intrarea Pta. Charles de Gaulle, langa Golf & Coffee Herăstrău). Aflat la prima editie, ne promite o zi de concerte in care unele dintre cele mai mari nume ale scenei internationale sau autohtone de Jazz vor urca pe aceeasi scena.  Crescut in celebra zona “neagra” din Sudul Chicago-ului, acolo unde “muzica este prezenta tot timpul”, mult asteptatul si aclamatul artist american Steve Coleman, secondat de bandul Five Elements si incredibilul vocalist si M.C. Kokayi va poposi ca si headliner in a doua zi a “Brick Lane Jazz Fest”. Cu influențe primite de la marii compozitori afro-americani, pentru Steve Coleman muzica nu este o disciplină separată față de orice altă activitate creată de catre oameni. Ca si formă de vibrație și energie, el crede ca muzica poate fi concepută ca o parte holistică a întregului spectru vibrațional de la micro la macro. Steve crede, de asemenea, că muzica are formele sale exoterice și esoterice, și din această perspectivă mulți maeștri muzicieni și-au făcut treaba. Cinci elemente au fost formate pentru a continua această tradiție folosind forma personalizată a expresiei muzicale. Pe scena Brick Lane Jazz Fest vor urca Steve Coleman - saxofon alto / Jonathan Finlayson - trompeta / Kokayi (nascut Carl Walker) - wordmith/ Anthony Tidd - bass / Sean Rickman - tobe; Lineupul autohton aliniaza nume importante ale scenei romanesti, printre care Alexandra Uşurelu  feat. Cristian Soleanu cu cel mai nou proiect al ei “Usor Jazz”,  sau redutabilul saxofonist Cătălin Milea, secondat de duo-ul Cool Catz Jazz. Concertele încep la ora 20.00 iar intrarea este 75 de lei. Filmatul este interzis pe toată durata concertului. Biletele se gasesc pe iabilet.ro si in reteaua iabilet din toata tara.

Jazz şi blues în Parcul Naţional. Centrul Cultural Mihai Eminescu, organizează începând cu ora 19.00, în Amfiteatrul Mihai Eminescu din Parcul Naţional un concert de jazz cu participarea artiştilor: Berti Barbera şi Nicu Patoi, Irina Sârbu Band şi Ana Mardare – Tudy Zaharescu Jazz & Soul Project şi invitaţii. Intrarea este liberă. Accesul publicului se va face prin strada Arhitect D. Hârjeu, de la ora 18:00.

Fashion meets jazz @Băneasa Shopping City, între orele 19.00 şi 21.00, în piațeta din fața centrului comercial, la Jazz Nights

Andrei Kivu, Moody Alien & Călin Torsan Live la Gradina Sticlarilor, str. Vasile Lascar nr. 36, de la ora 19.00. Trio-ul va cânta pentru prima oară împreună, cu improvizaţii  marca Magam, proiectul lor actual dar şi improvizaţii free, la un număr neprecizat de instrumente. 

Duminică, 12 august

True Sunday: Foxy Lady - Roxana Stroe (foto) live in club True. În fiecare duminică, Sufrageria True se transformă în locul unde muzica buna prinde sunet și vibrații iar pe 12 august vine Roxana Stroe,  a.k.a Foxy Lady. Este fiica regretatului toboşar constantean Corneliu Stroe şi singura chitaristă de blues si jazz din ţară, absolventa cu masterat la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, sectia jazz, cu un CV impresionant. A concertat alături de A.G. Weinberger, Berti Barbera, Harry Tavitian, Narcisa Suciu, Garbis Dedeian, Directia 5, Ovidiu Lipan “Tandarica”, Alex Man, Clay Windham, Dean Bowman, si altii. A activat ca titulara în grupurile Mike Godoroja & The Blue Spirit (cu care in 2006 a înregistrat albumul “Capra vecinului”), in formatia cantaretei pop Nicola, Balcanamera Band, Red Cat Bone. Din 2008 si pana in prezent are propria sa formatie de blues numita Foxy Lady Band, dar in acelasi timp activeaza in doua proiecte de duo cu vocalistele de jazz Raluca Stoica, Catalina Beta. A participat la numeroase festivaluri de blues si jazz in tara si in strainatate. Info & rezervări la tel. 0727 488 087. Eveniment organizat de Puiu Cretu

 

 

 

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră