Unde mergem? Concerte din weekend

10 Mai 2018 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend

Vineri, 11 mai

Între 11 - 13 mai  are loc SoundArt Festival 2018, ce propune publicului amator de stoner si progresiv trei zile in trei cluburi din Bucuresti – Quantic, Fabrica si Control. Trupele vor canta dupa cum urmeaza: Quantic Club – Stoned Jesus, Somali Yacht Club, Methadone Skies, Need, C.O.D., Puta Volcano, Melancholy, ZiqqurHat, Purple Dino, Lowbau, The Flying Detachment, No Good Advice, Control Club - Klimt 1918, Fabrica Club – RoadkillSoda, Rrichterinvoid. Variante de acces la Sound Festival 2018: Full Pass – abonament care ofera experienta completa SoundArt 2018, mai exact – accesul la toate concertele festivalului din Quantic Club, Control Club si Fabrica Club. Numarul acestui tip de abonament este limitat la 100. Preturi – 120 lei (presale), 150 lei (la intrare). Quantic Pass – abonament ce asigura prezenta la toate concertele festivalului SoundArt 2018 din Quantic Club. Preturi – 90 lei (presale), 120 lei (la intrare). Control Pass – bilet care permite accesul la concertul SoundArt 2018 din Control Club. Preturi – 50 lei (presale), 75 lei (la intrare). Fabrica Pass – bilet care permite accesul la concertul SoundArt 2018 din Fabrica Club. Preturi – 20 lei (presale), 25 lei (la intrare). Important: programul intregului festival este gandit astfel incat sa existe posibilitatea de a urmari toate trupele si de a schimba in timp util locatiile pentru urmatorul concert. Biletele se gasesc in format electronic pe iabilet.ro si in reteaua magazinelor partenere.

Hard Rock Cafe găzduieşte un concert electric al grupului byron începând cu ora 22:30. In cei peste 10 ani de activitate, membrii trupei byron au lansat patru albume, au demarat proiecte marete pe care le-au si finalizat (DVD-ul unplugged, DVD-ul de la Salina Turda, concursul byron – Rock Your High School, musical-ul Nevestele Vesele din Windsor), nemaivorbind de numarul mare de concerte sustinute la festivaluri de renume sau in cluburi. In 2016 byron au pornit si intr-un turneu in toata tara penru a aniversa cei 10 ani pe scena. byron au sustinut in 2013 turneul national intitulat sugestiv “30 de secunde de turneu”, onorand mostenirea bilingva a celui mai recent album de studio, “30 Seconds of Fame/ 30 de secunde de faima”. Pe langa albumul “30 de secunde de faima”, cu piese proprii si texte traduse de 6fingers si Dan Byron, trupa a lansat in 2011 si albumul “Perfect” si sa nu uitam de “Ramai cu mine”, colaborarea trupei cu serialul cu acelasi nume de pe HBO. byron inseamna: Dan Byron (voce, chitara, flaut), 6fingers (voce, clape, chitara), Laszlo Demeter (chitara bass), Dan Georgescu (tobe). Biletele au urmatoarele preturi: VIP: 59 de lei, cu loc la masa in fata scenei (doar 80 de locuri), Acces General: 39 de lei, cu loc la masa in sala, Fara loc: 39 de lei

De la ora 19.30, Green Hours prezintă Maria Răducanu Quartet, alcătuit din Maria RĂDUCANU (RO) – voce, Niko MEINHOLD (DE) – pian, Chris DAHLGREN (SUA) – contrabas, Michael GRIENER (DE) – tobe. “Posedînd una dintre cele mai distincte voci din lume, Maria Răducanu întrepătrunde doina românească cu fado, Rembetiko, blues și improvizații, creînd o muzică pură, profund emoționantă și care-ți merge direct la inimă.” (John Zorn – Tzadik). ”Hipertalentata (dar şi capricioasa) Maria Răducanu şi-a găsit în Niko Meinhold, dacă nu… naşul, atunci un partener de încredere. Solid ancorat pe claviatură, mai mult în postură de inventator decât de instrumentist, pianistul german a reuşit să o ţină în frâul expresionismului pe nărăvaşa vocalistă, indiferent de limba în care cânta aceasta.” (Virgil Mihaiu). Chris Dahlgren: ”… un potențial gigant al basului”. (Ron Welburn – Jazz Times). ”Unul dintre cei mai solicitați bateriști din Berlin, Michael Griener reușește să găsească echilibrul perfect între contextul muzical în care se desfășoară și stilul său personal foarte special.” (Eric Mandel). Intrarea este 40 lei –în avans, pînă în preziua evenimentului, la sediul nostru, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485, 50 lei –în ziua evenimentului (redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică – în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă la rezerlagreen@gmail.com) … și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului.

De la ora 21:00, la Clubul Țăranului are loc cea de-a X a editie Soul Serenade & Friends, la care invitat este Hanno Hoefer, chitarist desavarsit si liderul trupei etno-blues Nightlosers. Biletele sunt: 40 lei in ziua evenimentului; 30 lei pana in data concertului, disponibile online la: https://eventbook.ro/music/bilete-soul-serenade-hanno-hoefer-clubul-taranului. Rezervari: 0726.009.051; 0737.319.386; 021.310.8048

Cafeneaua Hotelului Ibis Nord este gazda unor concerte și jam sessions jazz şi blues, cu nume actuale ale scenei muzicale, în cadrul Cafe Festival – EUROPAfest. Iată programul, 11 mai - ora 20:00 la Caffe Ibis- Dan Papirany |Israel – pian, Mel Hayes | Marea Britanie - voce și chitară, 12 mai - ora 20:00 la Caffe Ibis-Gabriele Agosta 4et | Italia, Robin Menuett Band & Suraiye Myles | SUA, 13 mai - ora 20:00 la Caffe Ibis Symbiosis | Franța, MG3 Jazz Organ Trio | SUA. Intrarea este 40 de lei-pe zi.

Piesele de pe Songbird, primul album solo NAVI, se vor auzi în grădina Paque Bistro&More începând cu ora 21:00. Solistă vocal  şi compozitor, NAVI s-a remarcat cu single-urile: Picture Perfect, The Burning Process, Eyes Wide Shut, My diary dar şi cu piese compuse pentru artişti precum Morandi, Hotel FM (Eurovision 2011), Foişorul de Foc, Bijou, Aurelian Temişan, Julie Mayaya şi mulţi alţii. În perioada 2008-2011 a făcut parte din duo-ul pop rock Alexandra & Alec, formulă în care a lansat trei videoclipuri şi un EP şi a susţinut sute de concerte. 2014 este anul care marchează începutul carierei ei solo, prin controversatul clip “Picture Perfect” şi o serie de show-uri în care artista cântă suspendată în sfori. NAVI a continuat să-şi surprindă publicul cu piese şi videoclipuri din ce în ce mai elaborate, regizate de Marian Nica. În 2017, artista a semnat un contract cu celebra casă de discuri Electrecord şi şi-a lansat albumul de debut, “Songbird”, un LP indie-pop ecletic care se bucură deja de recenzii pozitive în ţară şi în străinătate. Site oficial- www.navisongs.com. RSVP & rezervări: 0722 330 607, suport artist: 25 de lei.

La cea de-a patra ediție BURGERFEST, ce are loc între 11 și 13 mai, la Verde Stop, sunt programate următoarele concerte- Vineri, E.M.I.L. 21.00 – 22:00, Sâmbătă, ROA 19:45 – 20:30, Mihail 21:00 – 21:45, Duminică, Moon Museum 19:45 – 20:30, Șuie Paparude 21:00 – 21:45. Abonamentul, pentru trei zile este 30 de lei, iar biletul de o zi- 18 lei.

Sâmbătă, 12 mai

Luna Amară vine la Clubul Ţăranului cu un concert acustic, de la ora 22:00.  Aveți așadar ocazia să vă bucurați de o seară în tonuri calde, să priviți în aproapele fiecărui vers și sunet ca în voi înșivă. Opening act: Alexu and The Voices Inside. Biletele sunt în pre-sale: 35 lei, în seara concertului: 40 lei, disponibile pe www.iabilet.ro si in reteaua magazinelor partenere.

De la ora 22:30 avem un concert Maria Hojda feat The TM Groove la Hard Rock Cafe. Maria este acompaniată de Mircea Ardeleanu Jr - Poliinstrumentist, absolvent de conservator și "self-taught". Responsabil cu fundamentul armonic al proiectului. Horea Silvio Crişovan - Chitarist din Timișoara fost membru in Cardinal, Bio, Blazzaj, Neurotica, Pro Musica, Stepan Project, actualmente în The TM Groove. Florin Cvasa - Tobar ex Neurotica, de 26 de ani pe scena cu Horea la bine și la rău. (Neurotica, Bio, Rezident ex). Intrarea este liberă.

"Juma de Conexiuni" Victor Solomon & Florian Stoica Live@ Paque Bistro & More (Blv. Pache Protopopescu nr.60), de la ora 20.30. Suport artiști 25 lei, RSVP 0722 33 06 07.

Trupa Tribut - New Lineup Live la Louisiana Bistro, de la ora 20.00. De la Creedence, Deep Purple, Free, Metallica, Van Halen, Judas Priest pana la Pantera si Megadeth, vom trai impreuna o mica istorie a rockului, in Louisiana Bistro (Drumul Taberei 18, Complex Orizont). Tribut este o trupa rock, care activeaza pe piata muzicala romaneasca inca din 2011 si are următoarea componenţă : Sebastian Bolocan Simonis – voce, Petre Traian Roşu – tobe, Costin Ică Varşani - chitara, voce, Gabriel Golescu - chitara, voce, Radu Cartianu – bass. Suport artişti- 25 de lei, rezervari: 0731 497 007 / contact@louisianabistro.ro.

Duminică, 13 mai

La H, de la ora 20:00 are loc evenimentul „Puțin din fiecare” - concert caritabil de susținere a artistului  Adrian Berinde (foto). Vor urca pe scenă Phoenix, Iris, A.G. Weinberger, Krypton, Trooper, Ovidiu Ioncu (Kempes), Emeric Imre, Jimi El Laco, Rareș Totu, Adrian Naidin, Wildside, Solarra etc. Biletele-donație sunt 70 lei, disponibile în reţeaua AmBilet.ro şi la Beraria H, în ziua concertului. Toate fondurile obţinute în urma concertului vor acoperi costurile necesare operației și tratamentului. Donaţii se pot face in conturile de mai jos: Cont în lei RO56BTRLRONCRT0V10821201 - Banca Transilvania, Cont în euro RO14BTRLEURCRT0V10821202 - Banca Transilvania (SWIFT: BTRLRO22), Titular: Berinde Adrian.

În Control avem concert Bison din Canada, LLLN -Danemarca şi Ropeburn –România. Veteranii sludge metalului, canadienii de la BISON au revenit dupa cativa ani cu albumul „You Are Not The Ocean You Are The Patient”, un material care se numara printre cele mai bune release-uri ale anului 2017. Iar acum au ajuns in sfarsit si in Europa, şi implicit in Romania. Formata in 2006 in Vancouver, Canada, formatia BISON a debutat cu lansarea EP-ului “Earthbound”. Un an mai tarziu, trupa a semnat cu Metal Blade Records şi a scos primul material full-lenghts, intitulat “Quiet Earth”. Albumul s-a bucurat de recenzii bune şi a fost un bun exemplu ca uneori numele unei trupe se potriveste cu stilul muzical pe care il abordeaza: riff-uri grele şi ritmuri care te fac sa te şimti ca urmeaza sa dea o turma peste tine. Dupa inca doua albume lansate la Metal Blade Records, “Dark Ages” şi “Lovelessness”, BISON au incetata colaboararea cu casa de discuri şi au luat o scurta pauza, revenind in 2017 cu albumul „You Are Not The Ocean You Are The Patient”, şi se afla in prezent in turneul de promovare al acestui album in Europa. Turneul se desfasoara alaturi de danezii de la LLNN. Cu un sound post-apocaliptic şi o combinatie intre sludge şi harcore, LLNN livreaza ritmuri apasatoare, riff-uri intense, presarate cu strigate care te fac sa te şimti intr-o lume intunecata şi covarşitoare. In deschiderea evenimentului vor canta cei dela Ropeburn, o trupă de hardcore, punk, sludge din Bucureşti, România, care a luat naştere în martie 2014. Adepţi ai muzicii agreşive, Ropeburn reusesc sa expuna muzical sentimental de superficialitate al umainitatii. EP-ul Boundaires of Self Indulgence aduce in prim-plan concepte precum controlul, descoperirea şi religia, trauma şi agreşiunea. Acces public @ 20:00, recitalurile încep @ 20:15, biletele sunt 30 de lei online, 40 lei @ the door.

La Green Hours, de la ora 19.30, concert Sorin Zlat Trio ”The Land Of Dreams”, cool jazz, latin, post-bop, clasic jazz. Sorin Zlat – pian, Michael Acker – contrabas, Iulian Nicolau – tobe cântă standarde de jazz & compoziții proprii. Intrarea este 25 lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, la sediul nostru, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485, 30 lei – achitat în ziua evenimentului, (redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică

Alte stiri din Muzica

Ultima oră