Unde mergem? Concerte din weekend

29 Mar 2018 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend Galerie foto (3)

Vineri, 30 martie

Cargo (foto) susține un concert aniversar,  33 de ani de carieră, la Sala Palatului. A înregistrat 10 albume şi a susţinut mii de concerte în România și peste hotare. Vineri seara, de la ora 19.00, la concertul Cargo mii de fani se adună din toată țara să cânte la unison ”Romanie, te strig”. Timp de mai bine de două ore, Cargo va interpreta piese celebre precum ”Daca ploaia s-ar opri”, ”Doi pași”, ”Ziua Vrajitoarelor”, etc, etc.  ​La concertul organizat de Sublime Romania biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele partenere, la următoarele preţuri VIP (earlybird) - 150 lei, Categoria I (earlybird) - 100 lei, Categoria II (earlybird) - 78 lei, Categoria III (earlybird) - 63 lei, Categoria IV (earlybird) - 45 lei.

Green Hours prezintă supergrupul Hot Leeks, cu un concert de blues & soul & funk. Hot Leeks este alcătuit din  Iulian Vrabete- bass, Vali Vătuiu- tobe, George Baicea - chitară, voce, Adi Mondescu – clape şi Paul Negoiță - voce, percuție. Hot Leeks înseamnă cinci nume grele ale bluesului românesc, consacrate în timp, în diverse alte trupe proprii și/sau varii & versatile configurații, care însă s-au reunit nu de demult, neașteptat și solid, definindu-se ca o nouă voce aparte. Tînărul grup de veterani ne va cînta muzica pe care artiștii au vibrat în tinerețe. Iar filtrată de experiența și în același timp de entuziasmul juvenil pe care și l-au păstrat, ceea ce vom asculta va avea nostalgia valorii muzicilor vechi aduse în prezent dar - important -, propuse și publicului viitor. Intrarea este: 30 lei - achitat în avans, la sediul nostru, pînă în preziua evenimentului, neapărat cu un telefon în prealabil la 0788 452 485, 40 lei - achitat în ziua evenimentului, la intrare (redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică, în limita a 6 locuri și neapărat cu rezervare prealabilă la e-mail-ul de mai jos) și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă prin e-mail, pînă max. în preziua evenimentului. Rezervări: direct prin intermediul greenhours.ro (rezervlagreen@gmail.com)

Robin and the Backstabbers cântă la Hard Rock Cafe, începând cu ora 22:30.Trupa formată în 2010,  la inițiativa lui Andrei Robin Proca, își descrie muzica drept “pop melodramatic”. Cu două albume de succes la activ, “ Stalingrad”și „Arhanghel’sk”, (primele două părți ale trilogiei "Bacovia Overdrive") RATB și-a dobândit propriul loc pe scena alternativă, cu o abordare muzicală eclectică și o amprentă lirică aparte. Biletele sunt acces general (loc la masă, în sală) - 49 lei, fără loc (în picioare) - 49 lei.

Spectacolul aniversar  Alina Manole & Raul Kusak se desfăşoară  la Teatrelli (Piata Lahovari, nr. 7) cu casa închisă. Se împlinesc şase ani de la prima apariție scenică a spectacolului-concept Joia Păcătoșilor – Alina Manole & Raul Kusak. Iată ce spune Alina: “Ca în fiecare an, aniversăm acest experiment de teatru și muzică, pentru care au fost scrise, în timp, mai multe scenarii (deși mai potrivit ar fi să le spunem „povești”).Vă invit așadar pe 30 martie 2018 în sala Teatrelli, sală elegantă și potrivită pentru mărturisiri păcătoase, începând cu ora 19:00”.

Fjord (post rock/ post metal), concert de adio în Quantic Club. Iată mesajul trupei: “ Acum fix 5 ani, undeva pe la ora asta, incepeau emotiile. Primul nostru concert…. si-l mai aminteste cineva? Privind inapoi, suntem foarte mandri de ce am realizat. Am ajuns sa cantam pe aceeasi scena cu trupe cu care nici nu visam sa cantam si care ne-au marcat ca muzicieni (Saturnus, Harakiri for the Sky, Altar of Plagues), am urcat pe scena unui festival extraordinar si enorm pentru sufletele noastre (Dark Bombastic Evening), am crescut mult ca muzicieni (spunem noi) si am scos doua albume simpatice (spune lumea). Si sa nu uitam cel mai important lucru, faptul ca am reusit sa va strangem pe voi toti alaturi de noi. Multumim pentru tot! Si iata-ne in 2018…. Un an in care, din pacate, proiectul nostru va intra intr-o pauza nedeterminata. E greu de spus daca este sau nu sfarsitul povestii Fjord, iar adevarul este ca nici noi nu stim ce ne va rezerva viitorul. Ni se pare insa prea tern sa ne luam ramas bun printr-un mesaj pe facebook si vrem sa va si vedem mutrele. Asadar, pe 30 martie, pregatim ceva cu totul inedit. Vom canta toate piesele Fjord din toate timpurile, scrise si publicate vreodata. Tot, cap-coada, pana si demo-ul “Once forsaken” plus multe alte surprize pe care incercam sa le punem la cale. Cine ne va ajuta cu vocea? Sa spunem ca vom anunta si asta in zilele urmatoare. Va fi una dintre surprize. Asadar, va asteptam in Quantic, unde noi venim cu tot cu Awakening, Lost, From Within, Fading Sun, you name it*, sa ne luam un ramas bun ca la carte”. Biletele sunt 25 de lei (CD "On Icy Shores" cadou) – primele 100 de bilete, 25 de lei – presale şi 30 de lei – in ziua concertului şi la intrare, disponibile pe www.iabilet.ro şi in reteaua magazinelor partenere.

În Open Pub, Str. Tunari, nr.65 (lângă M. Ştefan cel Mare),muzică live cu invitatul serii Vichi Stephanovici. Vichi este unul dintre membrii fondatori ai trupei Bosquito iar mai tarziu, a devenit solist vocal al trupei Bandidos. Este compozitor, textier si producator muzical. In concerte cântă  coveruri celebre de la Emir Kusturica, Goran Bregovic, Hara, Bosquito, Bandidos, Zdob si Zdub, Phoenix , melodii traditionale romanesti reorchestrate si interpretate in stil propriu dar si compozitii proprii sau preluari dupa hituri celebre. Fiind un showman nativ, concertele lui Vichi sunt pline de viata si emoţii pozitive. Intrarea este liberă, rezervari: 0746 48 47 65

Sâmbătă, 31 martie

Legendara trupă Ufomammut (psychedelic stoner/doom metal) se reîntoarce dupa 4 ani în Bucureşti, în Clubul Fabrica. Italienii sunt în turneul de promovare al celui mai nou album, '8', cu un show deosebit de spectaculos, acompaniat de o prezentare vizuala psihedelica. Acelstora li se alatura nimeni altii decat stonerii autohtoni de la RoadkillSoda, care nu mai au nevoie de nici o prezentare pentru fanii genului. Biletele sunt 40 de lei – presale in reteaua iabilet.ro şi 50 de lei – in ziua concertului şi la intrare.

La un an de la încheierea turneului „FolkCore DeTour”, Dirty Shirt a decis că aniversarea unui astfel de eveniment trebuie sărbătorită. Prin urmare, trupa maramureșeană se întoarce la București și va concerta alături de Ansamblul Folcloric Național Transilvania în cadrul evenimentului FolkCore Reloaded, în club Quantic. FolkCore Reloaded va reprezenta nu doar lansarea oficială a albumului și DVD-ului live „Dirty Shirt & Ansamblul Transilvania – FolkCore DeTour”, filmat în cadrul concertului de la Arenele Romane (București) din 1 aprilie 2017, dar va aduna laolaltă și alte formații importante ale valului folk metal actual, care vor fi anunțate curând. De asemenea, alături de Dirty Shirt și Ansamblul Transilvania, pe scena din Quantic vor mai urca și alți invitați speciali, pentru a completa experiența concertului și a o face memorabilă. În cadrul acestui eveniment, Dirty Shirt va cânta în premieră și câteva piese noi care vor fi incluse pe albumul de studio la care trupa lucrează în prezent, așa că e un motiv în plus să nu ratați acest eveniment. Programul serii: 19:00 – acces public, 19: 30 – Corbu, 20:20 – An Theos, 21:20 – E-an-na, 22:30 – Dirty Shirt & Ansamblul Transilvania. Biletele, disponibile pe www.AmBilet.ro, sunt 40 lei – Pre-sale (100 bucăți), 50 lei - normal ticket, 60 lei – în ziua concertului la intrare.

Lara Fabian revine în România, cu un concert la Sala Palatului, de la ora 20.00.  Biletele sunt  VIP –440,00 lei, Premium- 396,00 lei, Categoria I- 330,00  lei  şi Categoria II- 258,50 lei. Fanii care achiziționează bilete la concertul Larei Fabian vor primi gratuit noul album - Camouflage.

Green Hours prezintă spectacolul ”Ninsoarea Mieilor” cu Adrian Naidin Quartet. Violoncelistul și solistul vocal - artistul - Adrian Naidin, împreună cu alți 3 muzicieni din elita jazz-ului românesc, au pregătit un omagiu adus lui Nichita Stănescu. Un spectacol complex cu 4 artiști valoroși de pe scena muzicală a României  Adrian Naidin - voce, violoncel, Sorin Zlat – pian, Eugen Amarandei – contrabas, Gabriel Bălașa - percuții. Intrarea este 50 lei/pers. Iar biletele - nr. limitat 65- se găsesc exclusiv online, în rețeaua Bilet.ro.

Grupul Braids (art rock) din Canada are concert în Club Control, de la ora 21:00.  A luat fiinţă în 2007, a avut numeroase concerte și are trei albume la activ: "Native Speaker" (2011), "Flourish // Perish" (2013) și "Deep in the Iris" (2015). Biletele sunt 25 de lei

Boogie Bar vă invită la Vinilarium de martie, #târgul de #discuri de #vinil devenit deja tradițional. Pasionații de muzică în format analog vor putea alege dintre cele peste 5000 de titluri care vor fi expuse, din toate genurile: de la jazz, rock si blues la muzica electronică, disco, pop sau lautarească. Bineînțeles, operă, muzică clasică, poveștile sau piesele de teatru vor fi si ele prezente. Veți găsi discuri noi si second hand, iar amatorii de schimburi sunt și ei bineveniți. De asemenea, va fi disponibil și un stand cu accesorii pentru ascultat muzica pe vinil (perii pentru disc sau ac, soluții de curățat, folii și plicuri de protecție, mașini de spalat discuri etc). Accesul este liber iar programul de funcționare este între orele 11.00 si 18.00.

Târgul de vinyluri Paradis Paradis, prezentat de Fonoteca Paradis şi Apollo111, are loc în Palatul Universul, sediul fostului ziar Universul (Ion Brezoianu nr. 23 - 25, Palatul Universul, Corp B, subsol). Vor fi câțiva dintre cei mai tari DJ din București cu discuri din colecțiile lor personale, foarte multe noutăți și în Fonoteca Paradis, cinci expozanți cu aproximativ 5000 de vinyluri. Veţi putea găși o mulţime de discuri rock, jazz, soul, funk, disco, avant garde, experimental, ambient, library, industrial, punk, synth pop, new wave, house, techno şi multe alte surprize.

Duminică, 1 aprilie

Fundația Muzza și Institutul Cultural Român organizează, la Hard Rock Cafe, Gala Premiilor de Jazz Muzza pe 2017, ediţia a XVI-a. Vor urca pe scenă , Teodora Enache, Marius Mihalache, Alex Calancea Band (din Republica Moldova), Bianca Olteanu, Cristi Copaciu, Lorin Mihalache, Bianca Oneț, Sandu Bantaș, solistele Sorina Enea și Aminda (cu Rareș Totu’s Midnight Sun) și veteranii bluesmani Iulian Vrabete, Vali Vatuiu, Paul Negoița și George Baicea, reuniți în cadrul supergrupului Hot Leeks. Biletele sunt VIP (loc la masa în fața scenei) - 70 lei şi acces general- 50 lei

În Yellow Club (Str. Lucreţiu Pătrăşcanu, nr. 1) cântă trupa Kunnstra, un mix de hard rock, postmodern blues şi metal. Diana Stoica – voce, Andreea Zerstorer – chitară, Tibi Drăguşin – bass, Cătă Petrescu – tobe vor urca pe scenă la ora 20.00.

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră