Unde mergem? Concerte din weekend

23 Feb 2018 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend

Vineri 23 februarie

La Fratelli Studios, Grimus susține concertul de lansare al noului album, "Unmanageable Species". Alături de Grimus, pe scenă vor urca Like Lovers (Germania), Fine, It's Pink, dar și Doru Trăscău (The Mono Jacks), George Gâdei (Travka) și Alexandra Ungureanu. Înfiinţat la Cluj, în 2005, grupul Grimus a cântat pe aceeaşi scenă cu Red Hot Chili Peppers, Moby, Motorhead, Kasabian, Prodigy, Garbage, Placebo...și are la activ patru albume: "Panikon" (2008), "Egretta" (2011), "Emergence" (2014) și "Unmanageable Species" (2018). Iată mesajul formaţiei cu prilejul acestui concert: “În vara trecuta am pornit la cel de-al patrulea drum muzical si artistic impreuna. Cateva saptamani petrecute intr-un studio din Germania, departe de lume, dar mai aproape ca oricand de muzica, au adus la viata Unmanageable Species. Cel mai scurt si personal material al nostru se va lansa in format fizic si digital pe 23 februarie. Calatoria noastra muzicala alaturi de producatorul Jan Kerscher si perioada de aproape o luna petrecuta in studioul sau indepartat din Bavaria ne-au izolat de orice sistem al carui motor al progresului este nelinistea. Procesul creativ a fost intens si ne-a interconectat pana la punctul in care contactul cu lumea exterioara ne transforma, prin contrast, in salbaticiuni. Va dedicam acest album voua, tuturor celor care isi pastreaza coloana vertebrala, intr-o tara cu un sistem de valori mult prea debusolat pentru ca acest aspect sa mai fie considerat un merit. Pentru ca in cei 13 ani in care v-am avut alaturi nu ati renuntat la muzica noastra, la a veni sa ne fiti alaturi la concerte, va invitam si pe 23 februarie, in Fratelli Studios din Bucuresti, sa cantam si sa deslusim impreuna povestea  din spatele a ceea ce inseamna pentru noi acest al patrulea material”. Biletele sunt 40 de lei.

Grupul AC/CC începe turneul "Highway to Heaven Tour" cu un show la Arenele Romane. În cadrul acestui concert, primul vocalist AC/DC, Dave Evans, îl va omagia pe Malcom Young. Malcom a fost co-fondatorul trupei AC/DC și s-a stins din viață pe 18 noiembrie 2017. Spectacolul va fi completat de cele mai bune trupe tribut AC/DC și de prezența toboșarului Mike Terrana. Biletele sunt 70 de lei şi recitalurile încep la ora 19.00.

TREES orchestra lanseaza albumul de debut, în club Control, la ora 21.00. Trupa, infiintata la sfarsitul anului 2016 in Bucuresti, este alcătuită din Bogdan Rusu (voce, chitara acustica), Calin Radu (bass), Vlad Ionescu (tobe) si Feras Sarmini (vioara).Biletele sunt 15 lei in pre-sale, pe Eventbook.ro şi 25 lei la intrare.

Andra susține trei concerte "Aievea" la Sala Palatului pe 23, 24 și 25 februarie, începând cu ora 20:00. Biletele sunt VIP - 249 lei, Categoria I - 199 lei, Categoria II - 149 lei, Categoria III - 99 lei, Categoria IV - 69 lei.

Sâmbătă 24 februarie

La JazzBook avem Out of the blue, de la ora 20.30, cu Maria Radu – voce şi Crin Grigore – chitara, duet înfiinţat în 2016 plus invitatul lor, Laurentiu Grigore – tobe. Maria Radu este absolventa a sectiei de canto din cadrul Scolii Populare de Arta Vespasian Lungu din Braila. O voce grava, puternica si vibranta care captiveaza si emotioneaza publicul. Crin Grigore este si el absolvent al aceleiasi institutii, sectia improvizatie Jazz. Un chitarist cu o abordare profunda, nuantata si adesea imprevizibila a discursului muzical. Repertoriul lor cuprinde standarde de jazz si blues si un spectacol dedicat, tribut Tom Waits. Anul acesta, cei doi au inceput inregistrarile pentru un CD care va fi cel mai probabil lansat in toamna. CD – ul va cuprinde standard de jazz si blues si piese proprii. Laurentiu Grigore este student la universitatea nationala de muzica bucuresti, sectia compozitie jazz si abordeaza sectia ritmica intr-o maniera melodica, menita sa serveasca actul muzical. Suport artişti 25 de lei, rezervări -0752.206.746.

De la ora 20:00, la Louisiana Bistro cântă Ride on Band, o formaţie cu farmec retro alcătuită din Radu Cârlan-chitară şi voce, Codrin Buliga- chitară şi voce, Andrei Cobzaru-bass şi voce, Ionut Nistor- tobe şi voce. Ceea ce este definitoriu pentru stilul grupului, alături de temelia blues rock, e ingredientul funk. Tehnici instrumentale specifice genului (glissando, slap bass, wah-wah) creează un spaţiu hard funk convingător, iar riffurile de chitare, la unison, invită la o traducere a lor în riffuri specifice de alămuri. Compoziţii şi texte inspirate, o secţie ritmică perfect sincronizată, riffuri şi solouri de chitară ingenioase, sunet compact, atitudine rock şi, nu în ultimul rând, pasiunea ce se face simţită în alveolele actului muzical alcătuiesc o parte din virtuţile care n-ar dezamăgi pe cel care participă la concertele de promovare a albumului, aflate în plină desfăşurare. Suport artişti 25 de lei, rezervari: 0731 497 007 / contact@louisianabistro.ro

În zi de poveste românească a Iubirii, Alina Manole ne invită la concertul Lunii Pătrate, la clubul Ţăranului, la ora 20.30. Concertul este sold out iar organizatorii se gândesc la suplimentarea cu 10 locuri, în regimul "primul venit, primul servit", fără rezervare la club.

De Dragobete se cântă în culori la Madame Pogany (strada Banu Antonache 40-44 -Piata Floreasca), La concertul We Singing Colors intrarea este liberă iar rezervarile se fac la tel. 0735 091 532 / 0744 105 61, razvan@madamepogany.ro.

În  mansarda Muzeului Național al Literaturii Române avem Autentic România, cu Sergiu Corbu Boldor și Diana Giubernea. Autentic România este un spectacol alcătuit din texte populare din Transilvania, Oltenia și Muntenia. Poezii vechi, doine, cântece de dragoste și dor, pline de sensibilitate, muzicalitate și umor. Tema spectacolului este iubirea, o poveste în care DORUL este privit ca personaj. Cei doi actori vor aduce, prin interpretarea lor, doina mai aproape de inimi. Prin doină, românii și-au dat voie să simtă dorul. Dragostea a fost și încă este cel mai cântat dintre dorurile românului, pe pajiştile verzi sau pe prispa casei, cu ajutorul frunzei sau al solzilor de peşte. Din octombrie 2009, doina face parte din Patrimoniul Imaterial al Umanităţii UNESCO. Lumea întreagă a recunoscut acest element ca fiind specific muzicii tradiţionale româneşti. Autentic România ne amintește de sufletul nostru românesc, de o identitate națională care nu s-a pierdut, de valori așezate la locul lor. Prin poezia veche și muzica live din spectacol (vioară și caval) se așază în fața spectatorului o oglindă în care să descopere sau să redescopere Sufletul Românesc Autentic. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Rezervările se fac la info.mnlr@gmail.com.

Duminică 25 februarie

Unflicted susține un concert în Expirat Halele Carol, începând cu ora 20:00. În cadrul evenimentului trupa va lansa single-ul cu videoclip "Hate Me!" iar în deschidere va cânta Bodark. Intrarea este 20 de lei

În True Club (str. Covaci 19) este o seară True Blues, cu Dusty Ride, grup alcătuit din Alina Ciolcă – voce, Mac Marian Aciobăniței – chitara, Adi Chepa "Mache" – bass, Daniel Croitoru – tobe. Este un eveniment găzduit de Puiu Crețu, intrarea este 25 lei, Info & Rezervări la tel. 0727 488 087

De la ora 20.00, Green Hours prezintă concertul Spitalul Amorului cu Maria Răducanu - voce și chitară. „Posedând una dintre cele mai distincte voci din lume, Maria Răducanu întrepătrunde doina românească cu fado, Rembetiko, blues și improvizații, creând o muzică pură, profund emoționantă și care-ți merge direct la inimă.” (John Zorn - Tzadik). Biletele sunt în număr limitat (60), costă 60 de lei şi sunt disponibile exclusiv online pe Bilet.ro. iar pentru studenți și/sau pensionari, - cu rezervare prealabilă pe concerte@greenhours.ro, 6 bilete la 30 lei.

Emeric Imre & Jimi El Laco susţin un concert folk la Bingo Chez Gabi (Blv. Iuliu Maniu, nr 11). Deoarece locurile sunt limitate, sunati la tel. 0724 78 73 78 , unde veti primi toate informatiile legate de concert.

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră