Unde mergem? Concerte din weekend

16 Feb 2018 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend

Vineri 16 februarie

Dark City Nights revine în club fabrica cu o editie speciala : Dark Valentine's. Este o seara cu o serie de trupe din underground-ul romanesc, Between Colos, Downfall, As I Fall şi Vathos. Concertele încep la ora 20.00 iar bilele sunt 15 lei în presale şi 25 de lei la intrare.

Louisiana Bistro (Drumul Taberei 18 - Complex Orizont) prezintă Florin Giuglea Group - Invitation to the Blues, de la ora 20.00. Vor urca pe scenă Florin Giuglea - chitara, voce, Lapi Razvan Lupu – tobe, Adrian Ciuplea – bass. Invitation to the Blues (alaturi de Radu Andrei, Hanes Radu, Mihai Ardelean si alti cativa muzicieni talentati) este proiectul bine-documentat si cercetat al lui Florin, calatorind mii de kilometri in SUA. De pe Beale Street din Memphis, Tennessee, pana in 6th Street in Austin, Texas, apoi de pe Bourbon Street din New Orleans, Louisiana, in renumitele baruri honky-tonk din Nashville si mai departe in Tupelo si Clarksdale, Mississippi, trecand prin clasicele sali de concerte din New York sau Los Angeles etc. Detalii pe site-ul oficial www.floringiuglea.ro. Suport artişti- 30 de lei.

Canaf susţine un concert eveniment la Clubul Taranului, de la ora 21.00. El a cantat cu nume ale blues-ului precum AG Weinberger, Sugar Blue, Eldad Tarmu, Henry Franklin sau John Marshall. În 2009, la Festivalul de Jazz Sibiu a primit Marele Premiu si , de atunci, a fost invitat la multe alte festivaluri de gen. "The virgin soul of the Blues” este numele primului său album – album 100% live - lansat la Bucuresti, în februarie 2016 iar numele sau e deja in playlist-ul BBC Music. În septembrie 2016, a cantat la Sala Palatului, in deschiderea concertului The Original Blues Brothers (SUA). Toți cei care vor participa la eveniment vor primi drept cadou cel de-al doilea album Canaf – EndlessBlues. La acest concert, susținut de Crossworlder Music, intrarea este 50 de lei. Rezervari la tel. 021 310 8048

Green Hours prezintă MPMT Acoustic Blues Duo în showul Talkin’ Blues (Ediție Bilingvă). Este vorba despre Marcian Petrescu - muzicuță, voce şi Mihai Tacoi - chitară, voce, cu muzici, povești și snoave ghidușe din istoria blues-ului. Intrarea este 30 de lei - achitat în ziua evenimentului (redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică, în limita a 6 locuri și cu rezervare prealabilă + 4 locuri gratuite pentru studenții la Conservator - cu rezervare prealabilă, la e-mail-ul de mai jos concerte@greenhours.ro . Concertul este la ora 20.00.

The Mono Jacks cântă la Hard Rock Cafe, începând cu ora 22:30. Grupul este alcătuit din Doru Trăscău (voce, chitară), Cristian Chiru (bass), Andrei Zamfir (chitară) și John Ciurea (tobe) iar concertul este sold out.

Sâmbătă, 17 februarie

La The Coffee Factory (Bulevardul Regina Elisabeta nr.54) avem concertul Othello Trio (foto),  concept unic în România, ce propune o abordare proaspătă a blues-ului condimentat cu arome de folk și jazz, într-un fusion de o manieră inedită. Surpriza vine din regăsirea unor teme clasice alături de noi și inspirate teme românești. În esență, un pian (Florentin Milcof), percuția (Dan Socheri) și bassul (Sabin Țăranu) vă vor spune o poveste a muzicii fără granițe și fără etichete, acea muzică ce ne ține pe toți, dintotdeauna, împreună. Daca, cel putin in spatiul romanesc, blues-ul are ca vedeta chitara, Othello Trio aduce in prim-plan pianul, prin reamintirea unor standarde de piano blues mai putin cunoscute publicului roman dar, mai ales, prin compozitii originale, pe versuri romanesti ale unor poeti consacrati ca George Tarnea sau pe versuri proprii, ale band-ului. Othello (numele de scena al lui Florentin Milcof) a cantat in lungul si in latul lumii, din Canada pana in Coreea de Sud,cu oprire in Germania, Tunisia sau Elvetia. In Romania a orchestrat, compus si interpretat pentru 12 albume ale unor artisti ca Iris, Felicia Filip, Blue Spirit, Claudiu Mirica, Directia 5, a cantat alaturi de Paula Seling, AG Weinberger, Laurentiu Cazan, Stefan Banica jr si altii. A fost distins cu premiul pentru cea mai buna orchestratie - Iris Athenaeum în cadrul Galei Industriei Muzicale Romanesti. Suport artisti: 40 de lei. Intrarea la concert se face numai pe baza de rezervare la: 0746 288 841 (apel sau sms)

În clubul Barfly, grupul Partizan prezintă concertul "avem cu ce ne lăuda, să știe toată lumea". Adrian Pleșca  (Artan) la voce, Răzvan Moldovan (Suedezu')  la chitară, Andrei Bărbulescu la tobe și Augustin Nicolae bass aduc vin în club cu Rock, Industrial, Post Punk românesc. Ei sunt acei puţini artişti cu carieră solidă care au evitat soluţiile facile şi au stat departe de compromisuri. Toată lumea care îi iubeşte îi apreciază şi viceversa. Partizan este un produs 100% românesc și reprezintă suflul natural al străzii bucureștene. Partizanii se feresc de tot ce înseamnă satiră sau critică la adresa oamenilor obişnuiţi. Aduc situaţii din dimensiunea reală şi le transpun în una ştiinţifico-fantastică. Partizan creează un univers paralel în care ne regăsim cu toţii. Concertul începe după ora 22.00.

Sarmalele Reci cântă în club Quantic , de la ora 20:00. Înfiinţată în 1993, cu o carieră de peste 22 de ani, Sarmalele Reci a acaparat scena rock românească, prin versurile lor autentice şi prin sound-ul care îți rămâne întipărit în minte. Pe parcursul carierei, formaţia a beneficiat de recunoaşterea venită din partea revistelor muzicale şi a mass mediei. În anul 2007, Sarmalele Reci a primit premiul "Actualitatea Muzicală" pentru 14 ani de succese în muzica rock. Sarmalele Reci are la activ opt materiale discografice și este formată din Zoltán András (voce), Emil Viciu (chitară), Gabriel Drăgan (tobe), Mircea Lászlo Horváth (clape) și Vlady Săteanu (bass). Biletele sunt în presale (până pe 16 februarie) - 25 lei şi la intrare - 35 lei

Sorin Romanescu & Vlad Mihail susţin un concert în JazzBook. Cei doi au avut o interacțiune muzicală plină de sinergie la un moment dat, in trecut, şi s-au regăsit după ceva vreme in București. In iulie 2017 Vlad Mihail a fost distins cu premiul cel mare pentru cea mai buna voce noua de jazz autohtona la concursul New Jazz Voices din cadrul Bucharest Jazz Festival. Este student in anul II la Universitatea Naționala de Muzică București, la sectia de jazz – trompeta, clasa maestrului Tiberian.  Suport artişti 25 de lei, rezervări la 0752.206.746. Concertul va începe la ora 20.00.

La Louisiana Bistro, de la ora 20.00, avem concertul formaţiei Transilvania.  Dupa concertul sold out din iunie 2017, tinut in memoria colegului si prietenului nostru, Cornel Marin, Transilvania se intoarce in Louisiana pentru o seara “linistita” de heavy-prog. Transilvania este una din cele mai vechi trupe ale scenei romanesti, fiind fondata in ianuarie 1988 la Bucuresti. In anii ’90, Transilvania a participat la o serie de festivaluri rock, cum ar fi: Festivalul Fun Rock - 1990 (Sala Palatului), Festivalul Rock Bacau - 1992, sau Festivalul Samrock - 1995. Grupul este alcătuit din Marius Neumann – Voce, Daniel Himpa – Chitara, Ovidiu Turcu – Bass, Octavian Radoi – Clape, Daniel Bucatariu – Tobe. Rezervari: 0731 497 007 / contact@louisianabistro.ro, suport artisti: 15 Lei

Mariza revine pe scena Sălii Palatului cu un nou concert fado, ce are loc începând cu ora 20:00. Patru categorii de bilete sunt sold out, mai sunt câteva la preţul de 110 lei. După succesul de la București de anul trecut, Mariza promite publicului român un show de cel puțin 75 de minute, în care va interpreta piese de pe viitorul album ce va vedea lumina undeva spre finele acestui an.

Duminică, 18 februarie

Fabrica de Blues prezintă Hanno Hofer & Friends, la Fabrica (parter). În fiecare duminica, la Fabrica Pub (la parterul clubului), incepand cu ora 19.00, avem seara de blues din ăla ca la mama lui, cu tobe, bass, chitare, clape, microfoane. Pe scenă vor urca Hanno Hofer, Cristi Copaciu, Kiba Dachi şi Claudiu Purcărin cu special guest: Eric Hofmans. Intrarea este liberă, rezervari mese: 0753 227 422.

Concert Lexem în Metal Jack, de la ora 21.00. Formaţia rock a luat fiinţă în 2014 şi după câțiva ani de zbucium prin multe cluburi bucureștene unde se cânta live, în anul 2017 a lansat primul material discografic, un EP autointitulat „Singurul nebun”, cu 6 piese. Componența: Anatolie Șcerbina (voce, chitara), Edgar Nicov (bass), Victor-Radu Ceauș (tobe) și Dumitru Samohvalov (chitară ritm).

La unteatru , de la ora 21.00, Alex Ştefănescu prezintă ”Ziua Necunoştinţei”, un concert/one-man show la chitară acustică. Actorul propune o călătorie muzicală pe străzile sufletului uman-urban, în ritmuri de pop, rock, reggae, hip hop și multe altele, în încercarea de a găsi răspunsuri la întrebări profunde precum: “Voi reuși să-mi împlinesc visurile?”, “Ce este dragostea și de ce am nevoie de ea?”, “Oare de ce își pozează oamenii mâncarea?”. Biletele sunt 35 lei iar rezervările se fac la rezervari@unteatru.ro sau sms la numarul 0721.268.516 (nume, data, spectacol, numar de locuri)

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră