Unde mergem? Concerte din weekend

09 Feb 2018 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend

Vineri, 9 februarie

King King (foto), cea mai bună trupă blues rock din Marea Britanie, vine pentru prima oară în România. Concertul are loc @Fratelli Studios iar Axis şi Oxigen cântă în deschidere. Despre King King, care a câștigat “Best Band 2012, 2013, 2014” la British Blues Awards, Classic Rock Magazine scrie  “A revoluționat lumea blues rock”. Anul trecut, în octombrie, King King a lansat cel de-al 4-lea album, Exile & Grace, considerat de Classic Rock Magazine drept cel mai bun album blues apărut in 2017. Despre noul disc, Alan Nimmo, vocalistul formației, a declarat: „Exile & Grace are cu siguranță un aer și un sound mai rock. Urmăm influențele noastre classic rock, Bad Company, Whitesnake și Thunder. Am îmbunătățit compozițiile și sunăm mai bine!” Componenții King King sunt: Alan Nimmo (voce, chitară), Lindsay Coulson (bass), Wayne Proctor (tobe) și Bob Fridzema (clape). Tot la British Blues Awards, trupa din Glasgow a mai fost premiată pentru: Best Album pentru discul Take My Hand (2012), Best Album pentru  Standing In The Shadows (2014), Best Album pentru Reaching For The Light (2016) și Best Song pentru piesa Rush Hour (2016). Acces public- ora 19.30, biletele sunt 50 de lei.

Sevdaliza susține un concert în Club Control, începând cu ora 21:00. Sevdaliza, pe numele său complet Sevda Alizadeh, este o cântăreață, compozitoare și producătoare iraniană, stabilită în Olanda. Muzica artistei a avut un impact plăcut asupra publicului datorită vocii melancolice îmbinată cu diferite genuri muzicale precum electronic, punk, trip hop, grime. Universul muzical al Sevdalizei este completat de efecte vizuale ce completează mesajele pieselor. Versurile melodiilor au un caracter filosofic, iar subiecte precum procesele de înțelegere a emoțiilor sau conceptele de "masculin" și "feminin" își fac simțită prezența. Primul single, "Clear Air" a fost lansat în 2014 și se găsește pe EP-ul "The Suspended Kid". A urmat apoi al doilea EP, "Children of Silk", iar în primăvara acestui an, Sevdaliza a lansat primul său album de studio, "ISON".

True folk cu Maria Gheorghiu în True Club (str. Covaci 19), de la ora 19.30. “Un cantec de dragoste indrăgit de voi, un nume potrivit pentru o seară de iarnă cu muzică numai bună de dezghețat inimi. In așteptarea primăverii și a înfloririi, vă aduc un Câmp de Lavandă (albumul lansat la sfărșitul anului trecut) cu toate poveștile lui alături de alte refrene pe care să le cantăm impreună, așa cum facem mereu. Mi-era dor de voi, mi-era dor să vă cant, să mă dăruiesc vouă cu toată ființa. Este primul concert de anul acesta și abia aștept să ne revedem la un pahar de vin și cateva (des)cantece de dragoste, de Soare și de Lună, cu Fluturi și cu Ingeri păzitori ai iubirii” a spus Maria. Intrarea este 25 de lei, info & rezervări la tel. 0727 488 087. Eveniment găzduit de Puiu Creţu.

Familia Jeff susține la Londophone primul concert din 2018. Este o formație la început de drum. Încă nu și-a format o identitate. Este în căutarea ei. Familia Jeff înseamnă: Laura Sincă – voce, Robert Alexiu – chitară, Albert Weisz – bass, Eddy Alexiu - percuție, Silviu Ciocanelli - chitară . După concert, after party cu muzică rochenrol, hiphop și băiețeală. Music by Meme-uri ROCK. Intrarea la eveniment este liberă.

Sâmbătă, 10 februarie

7inc  prezintă QM Nights cu Perdakh,  Killer Victim şi Expectations,  în Club Motiv, aflat în fosta locație Question Mark de pe Calea Victoriei. Perdakh este o trupă de hardcore din Ruse, Bulgaria și va fi prima trupă care va concerta în seara de sâmbătă. A luat naștere în 2014, este o trupă DIY şi a cântat în deschiderea unor trupe cunoscute precum Last Hope sau Grimaze. Killer Victim este o trupă hardcore/ punk cu influențe crust din București, România. A luat naștere în 2013, iar în 2016 a scos primul material audio; un split cu trupa Drop Out Of Life. În ciuda schimbărilor de componenţă a continuat să concerteze și să scoată piese mixate și masterizate. Aceste piese vor alcătui albumul de debut numit “Terror State”, ce va fi lansat curand. Expectations este o trupă de hardcore din Sofia, Bulgaria. Trupa s-a format în 2009 și a înregistrat primul material discografic în 2012, urmat de alte două albume. Programul evenimentului: 20:30 – acces public, 21:00 – Perdakh, 22:00 – Killer Victim, 23:00 – Expectations. Headfullofnoise After-Party, W Catalin & Georgi. Prețul unui bilet este 20 lei (pentru primele 25 bilete) și 30 lei (pentru restul de 75 bilete). Acestea se pot găsi și online, pe Eventbook.

De la ora 19.30, Green Hours prezintă concertul AxiS, grup alcătuit din Silviu Dan Iliescu - voce, chitară, Dejan Kotarčić – bass şi Ranko Varga – tobe. “Brută, puternică și îndrăzneață” – astfel este caracterizată aura ce învaluie trio-ul româno-sârb cu rădacini fizice in micul oraș sârb, de pe malul Dunării, Kladovo, si rădăcini spirituale în pământurile americane ce au dat nastere blues-ului. Deși influențele sunt evidente, AXiS învaluie blues-ul într-o cu totul altă manta – un fel de lup în blană de oaie – fapt ce definește unicitatea grupului în scena muzicală actuală din Romania. Intrare: 25 de lei - achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485, 30 de lei - achitat în ziua evenimentului (redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică - în limita a 6 locuri și cu rezervare prealabilă pe concerte@greenhours.ro) + 4 locuri gratuite pentru studenții la Conservator - cu rezervare prealabilă pe concerte@greeenhours.ro. Intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului. Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări. Evenimentele artistice încep efectiv cu 15 - max. 30 minute după ora anunţată. Nu este permis accesul la spectacol al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotriviţi cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm în Green.

La Boogie Bar (str. Popa Petre 36) avem  Vinilarium de februarie, primul mare targ de discuri de vinil al anului. Pasionatii de muzica in format analog vor putea alege dintre cele peste 5000 de titluri care vor fi expuse, din toate genurile: de la jazz, rock si blues la muzica electronica, disco, pop sau lautareasca. Bineinteles, opera, muzica clasica, povestile sau piesele de teatru vor fi si ele prezente. Veti gasi discuri noi si second hand, iar amatorii de schimburi sunt si ei bineveniti. AVmall, partenerul Hi-Fi al targului, va expune un stand cu o multime de accesorii pentru ascultat muzica pe vinil, de la perii si solutii de curatat pana la plicuri de protectie sau masini de spalat discuri, dar va pune la dispozitia vizitatorilor si un sistem cu pick up si casti, pe care veti putea testa discurile cumparate. De asemenea, consultantii AVmall vor fi acolo pentru a oferi sfaturi celor care intentioneaza sa achizitioneze/schimbe sisteme audio care includ pick up. Targul Vinilarium se va desfasura cu o frecventa lunara, in fiecare a doua zi de sambata a lunii. Accesul este liber iar programul este intre orele 11.00 si 18.00.

Pe 10 februarie, ne întâlnim cu toții în cadrul unui concert excepțional în Quantic, alături de E-an-na, Twist of Fate - Ro, Linear Disorder și Lucky Thirteen. După un 2017 fulminant, E-an-na revin în Bucureşti, de data aceasta cu un show complet, promiţând să nu plecaţi de acolo fără febră musculară şi zâmbete pe buze. Anul trecut, trupa a susţinut trei turnee şi a reprezentat România la cel mai cunoscut festival de metal, Wacken Open Air (Germania), de unde s-a întors cu locul II, astfel România a devenit singura ţară care a avut două trupe în top 5 de-a lungul întregii existenţe a festivalului. Twist of Fate (metalcore/melodeath) înseamnă Matei – chitară, Rareș - tobe, Alin – bass, Dimitrie – chitară, Abi – chitară, Shov – voce. Linear Disorder (modern melodic death metal /metalcore) : Mihail Georgescu - chitară /voce, Mihai Măciucă voce/chitară, Robert Valentin Bencze – tobe, Abia Necula – bass. Lucky Thirteen este o formație de progressive metal din Brașov, care a împărțit scena cu nume importante ale rockului autohton, precum White Walls, Kempes, Hteththemeth, Bucovina sau Cargo. În noiembrie 2017 a lansat EP-ul „Standing In The Shadows”, primul material discografic. Cristian Medrea - voce/instrumente de suflat, Michael Gross - chitară ritmică/clape, Alexandru Boieș - chitară solo, Alexandru Berbecariu - bass/backing vocals/growl vocals, Theodor Moldovan – tobe. Recitalurile încep la 19.30 iar biletele sunt Presale 1 (50 bilete) - 20 lei (sold out), Presale 2 (50 bilete) - 25 lei (sold out), Preț normal (inclusiv la intrare) - 30 lei.

Sâmbătă noaptea, de la ora 24.00 până duminică dimineața la ora 5.00, Muzică şi Radio la Radio România Actualități, o nouă ediție a emisiunii dedicată sonorităților rock. Din sumar – invitat Eugen Mihăescu (Krypton), sonorități oldies și noutăți discografice, rock news, by request etc. Realizator – Lenți Chiriac.

Duminică, 12 februarie

În club True (str.Covaci, 19) avem True Blues : Bluz Velvet feat. Roxana Stroe & Catalina Beta. Serile True Blues continua cu „Bluz Velvet” - un proiect muzical hot, cu nerv si sensibilitate totodata, alcatuit din doua fete extraordinar de talentate : impresionanta chitarista Roxana Stroe si minunata voce Catalina Beta. Dintr-o prietenie demarata cu seri de auditie si cantat impreuna de-amorul muzicii, s-a nascut organic un proiect muzical. S-au intalnit pe un teren comun, cu blues, jazz, folk & acustic. Le apropie sensibilitati muzicale comune, delicateturi de femei, talent, nerv si multa pasiune.Roxana Stroe a.k.a Foxy Lady este fiica regretatului toboşar de jazz Corneliu Stroe. Este singura chitaristă de blues si jazz din ţară, absolventa de masterat la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, sectia jazz, cu un CV impresionant. A concertat alături de A.G. Weinberger, Berti Barbera, Harry Tavitian, Narcisa Suciu, Garbis Dedeian, Directia 5, Ovidiu Lipan “Tandarica”, Alex Man, Clay Windham, Dean Bowman, si altii. A activat ca titulara în grupurile Mike Godoroja & The Blue Spirit (cu care in 2006 a scos albumul “Capra vecinului”), in formatia cantaretei de muzica pop Nicola, Balcanamera Band, Red Cat Bone. Din 2008 si pana in prezent are propria sa formatie de blues numita Foxy Lady Band, dar in acelasi timp activeaza in doua proiecte de duo cu vocalistele de jazz Raluca Stoica, Catalina Beta. A participat la numeroase festivaluri de blues si jazz in tara si in strainatate. Cătălina Beta are o voce expresiva si fermecatoare cu un timbru de catifea inconfundabil şi este o prezenta unica in peisajul muzical autohton. Cantareata si compozitoare, experimentand mai multe genuri muzicale (jazz, bossa nova si choru, blues, rock, folk, pop), Catalina isi face tot mai simtita prezenta in ultimii trei ani in peisajul underground (jazz, blues, acustic) al muzicii romanesti, avand o bogata activitate concertistica in Bucuresti si in tara. De-a lungul timpului colaborează cu muzicieni ca Jul Baldovin, Jimmy, Ati de Chile, Harvis Padron, Andreas Aron, Luis Palomino, Virgil Popovici, Mur (T-Jazz), Capriel Dedeian, Garbis Dedeian, Eugen Nichiteanu, Eldad Tarmu, Adrian Flautistu, Alex Borsan, Răzvan Cojanu, Ciprian Pop, Sorin Terinte, Alex Man, Sorin Romanescu, Albert Tajti. Info & rezervări la tel. 0727 488 087. Suport artisti 25 lei. Un eveniment gazduit de Alina Ciolca si Puiu Cretu. Acces public -19.30.

Arkona cântă în Club Fabrica, în cadrul turneului de promovare al viitorului album 'Khram'. In deschidere vor urca pe scenă cei de la Syn Ze Sase Tri. Program –acces public 19:30, SynZeSaseTri  20:15-21:00, Arkona 21:30-23:00. Inca mai puteti achizitiona bilete la pretul de presale in valoare de 65 de lei. La intrare acestea vor costa 75 de lei. Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră