Unde mergem? Concerte din weekend

19 Ian 2018 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend

Vineri, 19 ianuarie

Awake, singura formație tribut Dream Theater din România, concertează la Clubul Țăranului, de la ora 22.00. Din componența Awake fac parte muzicienii Sabina Abrudian (voce), Cristi Gram (chitara), Sergiu "6fingers" Mitrofan (clape), Vlady Sateanu (bass) și Alex Mușat (tobe), fiecare dintre ei având cariere artistice confirmate și colaborări în mai multe trupe consacrate sau alte proiecte muzicale cunoscute pe piața muzicală românească. Intrarea este 25 de lei.

Macanache & The Putreds lansează primul lor album în cadrul unui concert live în Club Quantic. În deschidere vor cânta The Kryptonite Sparks și The Purple Dandies. Albumul intitulat "Nam timp" este rezultatul unei fuziuni de stiluri muzicale, printre care: funk, rock, rap, jazz, raggae, blues și câteva elemente specifice care se puteau naște doar în această formulă. The Putreds înseamnă Macanache  (solist), Radu Burcea (chitară și voce), Silviu "Diego" Ruță (chitară bas), Silviu "Papai" Dobrescu (clape și voce), Cătălin Gorgon-Grigorescu (trompetă). Macanache, sau "poetul derbedeu", cum i se mai spune, este un MC din București, originar din cartierul Titan. Numele său real este Dinescu Constantin-Bogdan. Single-ul de debut, "Ăsta sunt eu", a fost lansat în 2015, urmând apoi piese ca ”În fiecare zi”, ”Șefu”, ”O joacă de copii”. Concertele încep la ora 21.00 iar intrarea este 35 lei.

Hard Rock Cafe București sărbătorește zece ani de la deschidere cu un concert Holograf, grupul care a cântat și la inaugurare. Concertul începe la ora 22:30, iar biletele sunt Acces General (loc la masă, în sală) - 119 lei şi fără loc (în picioare, în faţa scenei, unde vor fi mese de cocktail) - 69 lei. Holograf, una dintre cele mai apreciate formaţii din România, și-a început activitatea în 1978 şi continuă  cariera muzicală în formula Dan Bittman (voce), Edi Petroșel (tobe), Tino Furtună (clape), Romeo Dediu (chitară) și Iulian Vrabete (bass).

Sâmbătă, 20 ianuarie

În club Quantic se desfăşoară Dark Sessions 1, prima editie dintr-o serie de concerte organizate de Final Step Productions ce vor avea in prim plan trupe din zona mai dark a metalului international si national. Iată programul- 19:00 – acces public, 20:00 - 20:40 - Self-Hatred- Doom/Black Metal – Cehia, 21:00 - 21:40 - Woe Unto Me- Funeral Death/Doom Metal – Belarus, 22:00 - 22:50 – Evadne- Melodic Doom/Death Metal – Spania, 23:10 - 00:00 - Eye Of Solitude (foto)- Funeral Doom/Death Metal – UK. Biletele sunt: 40 de lei – presale in reteaua iabilet.ro şi 50 de lei – in ziua concertului si la intrare

De la ora 20.00, la Clubul Țăranului Român, Krypton susține un concert unplugged. Proiectul Krypton Unplugged a luat naștere în 2012, o formulă restrânsă a Krypton-ului mare, respectiv: Eugen Mihăescu (chitară), ''Guriţă'' Gabi Nicolau (solist vocal), Dragos Docan - fretless bass. Invitat în cadrul acestui proiect este Rafael (voce). Intrarea este 35 de lei.

Rusidava Music prezintă în club Fabrica o seară dedicată sonorităţilor industriale asezonate cu metal extrem: Dark Fusion și Psychogod, cu Warhanger- în deschidere. Dark Fusion s-a înființat în 2010 și are la activ două albume de studio, InFusion (2012) și Cyber Nation (2015). Stilul muzical este o fuziune de cyber/fusion/industrial/melodic/death metal, iar trupa pregătește piese pentru următorul material discografic ce va însuma experiența muzicală a trupei cu un sound mult mai industrial și riff-uri mai simple. Psychogod activează în underground-ul românesc începând din toamna anului 2009. În cei nouă ani de activitate, trupa a lansat două albume: Alone (2012) și Destroy to Create - Create to Destroy (2015) și a susținut peste 70 de concerte atât în țară, cât și în afara ei. Biletele în presale sunt 20 de lei iar cântările încep la 20.30.

80-90's Reloaded Party, pentru pustii si adolescentii din anii 80, 90 si nu numai unde se va asculta muzica acelor ani în Spice Club , de la ora 22:00. Va asteptam sa retraim amintiriile de atunci! Scapa de rutina zilnica alaturi de noi. Nu uita de rezervare, locurile sunt limitate! RSVP: 021 312 0136 sau 0766 260 390

Duminică, 21 ianuarie

Prietenii din Sufrageria True (str. Covaci, 19), pregătesc o nouă seară magică de blues cu Othello Piano Trio, eveniment găzduit de Alina Ciolcă și Puiu Crețu. Concept unic în România, Othello Piano Trio propune o abordare proaspătă a blues-ului condimentat cu arome de folk și jazz, într-un fusion de o manieră inedită. Surpriza vine din regăsirea unor teme clasice alături de noi și inspirate teme românești. În esență, un pian (Othello Florentin Milcof), percuția (Dan Socheri) și bassul (Sabin Țăranu) vă vor spune o poveste a muzicii fără granițe și fără etichete, acea muzică ce ne ține pe toți, dintotdeauna, împreună. Info & Rezervări: 0727.488.087. Suport artiști: 10 lei.

Trupa americană Crazy Town, susține un concert la Hard Rock Cafe cu  For The Win (SUA) și Confessions Of A Traitor (UK)- în deschidere. Format în 1995, grupul Crazy Town a devenit cunoscut pentru hitul "Butterfly" (numărul 1 în Billboard Hot 100), piesa care a propulsat albumul de debut "The Gift Of Game" să vândă peste 1.5 milioane de exemplare. Cel mai recent album este intitulat "The Brimstone Sluggers" și a fost lansat în 2015, iar piesa "Born to Raise Hell" a ajuns în topurile americane acum doi ani. Recitalurile încep la 21.30 iar biletele sunt Acces General (cu loc la masă, în sală) - 40 lei şi fără loc (în picioare, în fața scenei) - 25 lei

Alte stiri din Muzica

Ultima oră