Unde mergem? Concerte din weekend

21 Iul 2017 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend

Vineri, 21 iulie

Final Step Productions ne invita la un concert de metale grele, alaturi de chilienii de la Sol Sistere şi bucurestenii de la Downfall. Sol Sistere (atmospheric black metal) se afla intr-un turneu european denumit "Seeker of Souls European Tour" si ajung şi în România, în clubul Fabrica.  Program: 20:00 – acces public, 21:00 - 22:00 – Downfall, 22:30 - Sol Sistere. După concert, afterparty in Encore Club (centrul vechi). Bilete 30 de lei.

La Unteatru, Str. Sfintii Apostoli nr 44, concert acustic Partizan începând cu ora 21.00. Suedezu’ şi Artan in varianta acustica, un proiect artistic inedit la care a pus cu voioşie umărul, vioara şi poveştile, Sergiu Corbu Boldor. Biletele sunt 50 lei, rezervari la rezervari@unteatru.ro sau sms la numarul 0721.268.516 (nume, data, spectacol, numar de locuri). Muzica a fost cea care i-a unit cel mai mult. Există între ei o afinitate, o înţelegere artistică reciprocă, destul de rar intâlnite. Le-a plăcut mereu aceeaşi muzică şi nu ai crede că vreunul l-a influenţat pe altul, ci mai degrabă l-a potenţat. Ei sunt acei puţini artişti cu carieră solidă care au evitat solutţile facile şi au stat departe de compromisuri. Toată lumea care îi iubeşte îi apreciază şi viceversa. În lumea muzicală din România, invadată de play-back-uri, de dulcegării, de freze şi busturi sclipicioase, în spatele cărora nu se află mai nimic, muzica lor poate avea efectul unei găleţi cu apă recepţionate dis-de-dimineaţă. Pachetul lor- muzica, text, producţie – depăşeşte un nivel de apetenţă mediu, aşa că este nevoie de puţină stăruinţă din partea ascultătorului, recompensa fiind un mod cu totul special de a te bucura de muzica. Cu alte cuvinte, cine doreşte să cunoască muzica Partizan nu o poate face decât dând de la el puţină şansă, efort pe care Partizan îl răsplăteşte întotdeauna. Partizan a înregistrat până în prezent două albume, un disc single şi trei videoclipuri. Piese precum “Fata mea”, “Păpuşea masculină” sau “Banii” sunt doar o parte din ceea ce am ascultat la Partizan. Fata mea a fost unul din hiturile anului 2002 în România. Piesă muzicală de excepţie “Manualul”, lansat in toamna anului 2013 a fost foarte bine primit de public, de posturile de radio, şi de critica avizată din industria muzicală autohtonă, impresionănd prin orchestraţii, creativitate a sound- ului, tonuri şi interpretare artistică.

De la ora 21.00, Green Hours prezintă concertul An evening with Sorin Zlat Quintet. Sorin Zlat – pian, Mihaela Alexa – voce, Cătălin Milea – saxofon, Răzvan Cojanu – contrabas, Laurențiu Ștefan – tobe. Quartetul este condus de unul dintre cei mai puternici lideri ai pianului din România, recompensat cu numeroase premii pe plan internațional și național. Grupul va prezenta un repertoriu divers, cuprinzînd compoziții originale, teme din folclorul românesc fuzionate cu jazz și celebre standarde, interpretate într-un stil propriu, “un fusion între jazz, pop, latin și muzică clasică”. Cel mai recent album al grupului, "Endurance", a fost prezentat în festivaluri, cluburi și săli de concerte celebre din lume, de la Jacksonville Jazz Festival, pînă la Montreux Jazz Festival, Gărâna ș.a. Intrare: 30 de lei - achitat în ziua evenimentului (redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică,  în limita a 6 locuri). Intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului.

Concert Jezebel, acompaniata la pian de Puiu Pascu, la Trattoria Di Vino (Bd. Mărăşeşti nr. 2B, lângă Parcul Carol), de la ora 20.00. Suport artisti - 25 lei. Rezervari la 0724.33.22.08

De la ora 20:30, la Grădina cu filme - Cinema & More din Piața Lahovari nr. 7, concert acustic Cobzality & friends. Alături de Rainbow Quartet, Nicușor Sava și Vlad Vedeș, Cobzality ne-au pregătit un concert inedit. Bilete pe Eventim.ro sau la sediul creart din Lahovari 7 (miercuri-duminică 15:30-21:30). Trupa Cobzality a lansat primul album de electro-world music din România, „Paparuda 2.0”, material care este distribuit în toate magazinele digitale importante din întreaga lume și sub formă de digipack în diverse magazine din țară. Împletind elemente de folclor autentic cu sound-uri avangardiste și îndrăznețe, albumul „Paparuda 2.0” conține 13 cântece inedite, fiind caracterizat de către cei trei membri Cobzality drept „un posibil brand muzical de țară”. Cobzality este proiectul muzical fondat în 2012 de doi dintre foștii membri Sistem, Florin Romascu și Robert Magheti, cărora li s-a alăturat, ca solist vocal, Bianca Purcărea. Pentru realizarea albumului, cei trei artiști au îmbinat instrumente tradiționale precum cobză, caval, nai, fluiere și taragot cu sunete electro și elemente ambientale. Biletele sunt 35,64 lei.

De la ora 10 PM, la Unteatru Str. Sfintii Apostoli nr 44, cântă grupul byron. Înființat în 2006 la București, byron cântă rock alternativ cu influențe diverse. Și-au făcut un obicei din a lansa periodic concerte filmate – în 2008 concertul 100% unplugged Acoustic Drama a fost difuzat pe MTV, în timp ce Live Underground (filmat în 2010 în Salina Turda, la 100 de metri adâncime) și Electric Marching Band (cel mai recent, filmat în 2014 la Teatrul Național Cluj împreună cu Muzica Militară Bistrița și Corul Excelsior) au fost difuzate pe HBO România. De HBO îi leagă de altfel și colaborarea pentru coloana sonoră a serialului „Rămâi cu mine”, muzica din serial regăsindu-se pe albumul Melancolic. În februarie 2013 au deschis pentru Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators la Sala Palatului și, un an mai târziu, au reprezentat România la “World Fest” în Chennai, India, în cadrul Festivalului Saarang 2014. Prezență obișnuită a circuitului de cluburi și festivaluri (Stufstock, Peninsula/Felsziget, ARTmania, Ursus Evolution, Route 68 SummerFest etc.), byron tocmai au lansat al șaselea album de studio, Eternal Return, înregistrat în High Resolution (24 bit, 96 kHz) la studiourile Windmill Lane din Dublin și masterizat în Londra la Abbey Road. Pret bilet: 50 lei. Rezervari- rezervari@unteatru.ro

Până pe 23 iulie, la Romexpo are loc TimeShift Bucharest Music Festival, desfăşurat pe  mai multe scene (Romexpo Main Stage, Control Stage, Kristal Stage, Black Rhino Stage, TND Stage). Participă peste 100 de Dj-i din întreaga lume. Cele mai interesante showuri pot fi urmărite la scena Control, pe care vor urca Mogwai, Leftfield, Hercules & Love Affair, Sevdaliza, The Soft Moon (foto)-sâmbătă, ora 21.00, Young Fathers, Submotion Orchestra, Alexandrina şi mulţi alţii.

Marius Matache & Folk Band Imperfect cântă în Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza), de la ora 20.30. Concertul face parte din Stagiunea Muzicală Estivală, organizată de Primăria Sectorului 3. Accesul publicului este gratuit și se face din str. Baba Novac, intersecţie cu str. Câmpia Libertăţii.

Sâmbătă, 22 iulie

Concert When Violin Meets Guitar la Roaba de Cultura din Herăstrău, de la ora 20.00. O călătorie muzicală: Vivaldi, Bach, Queen, Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd, Enescu, Django Reinhardt și mulți alții. Două instrumente, doi muzicieni și o stare de spirit comună: pasiunea pentru muzică.

Negru Latent cântă în club Yellow (Str. Lucretiu Patrascanu, nr. 1). Negru Latent este un trio din Bucureşti înfiinţat în noiembrie 2007 şi aflăm că: “Acesta este un concert de prezentare a noului material muzical format din 7 piese noi (albumul 4) dar vom canta si din piesele mai vechi. De asemenea avem o noua componenta. Trupa se înscrie pe coordonatele culturii gotice, subgenul darkwave. In 2009 NL urcă pe scenă în cadrul First Romanian Darkfest, unul dintre puţinele evenimente de gen din România, alăturându-se trupelor germane Das Ich, In Strict Confidence şi Diary of Dreams. În decursul anilor componenţa s-a schimbat de mai multe ori, astfel că actuala formulă constă în: Maria – voce, Nes – chitară, Dragoş – clape”. Program: ora 21.00 Negru Latent, 22.00 Karaoke After Party. Intrare liberă.

Amy Winehouse Tribute Party în Hangover Club (strada Șelimbăr, nr. 1, în centrul Bucureștiului), de la ora 22:00. Pentru că pe 23 iulie se împlinesc 6 ani de când Amy a părăsit definitiv scena, lăsându-ne în schimb piese geniale de care ne bucurăm la fiecare difuzare, îi dedicăm această seară.  Am pregătit 20 de piese din care puteți alege top 10 favorite, melodii pe care le vom include în playlistul serii de sâmbătă, 22 iulie. Votați favoritele voastre accesând acest link: https://survey.fbapp.io/amy-whinehouse-favorites-songs. Intrare liberă.

Ana și Monica Odagiu, un nou concert din seria New Band in Town, la Grădina cu Filme, de la ora 20:30, în Piața Alexandru Lahovari nr. 7. Un cocktail de piese alese din repertoriul internațional, așezate pe acorduri de pian, chitară, ținute de ritmul cajonului şi cele două voci. Intrarea este liberă, iar accesul se face în baza unei rezervări pe Eventbook.ro.

Duminică, 23 iulie

Concert Maria Răducanu & Maxim Belciug la Unteatru, începând cu ora 17.00. Vocea Mariei Răducanu a fost, neîndoielnic, blagoslovită de har. E greu, şi ar trebui să fii mai mult decît răuvoitor, să-i găseşti vreun cusur: uşurinţa cu care intră în intimitatea melodiei, eleganţa cu care ştie să-i folosească şi cel mai neînsemnat detaliu, delicateţea cu care atinge cuvintele desferecîndu-le de praf şi zgură, nonşalanţa cu care îşi leagănă cîntecul te duc cu gîndul la o plutire blîndă pe care numai glasul celor aleşi ţi-o poate dărui. “Maria Răducanu ştie să cînte tristeţea mai bine ca oricine altcineva, inflexiunile ei capătă parfumul deschiderii aceleia tipic ruseşti, intensitatea vibraţiei ei pare a fi totuna cu tînguirea, la fel cum armonia chitării lui Maxim Belciug poate fi atît de desăvîrşită, încît să se confunde cu simplitatea şi curăţenia”. (Matei Florian). Pret bilet: 50 lei. Rezervari la rezervari@unteatru.ro sau sms la numarul 0721.268.516 (nume, data, spectacol, numar de locuri)

La ceainaria ARTea, de la ora 19.30, concert de muzică portugheză cu Ambra. Rezervari: 0773 303 113, suport artistic: 25 de lei

 

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră