Unde mergem? Concerte din weekend

17 Feb 2017 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din weekend

Vineri 17 februarie

Robin an the Backstabbers susține un concert la Fratelli Studios, începând cu ora 21:00. Evenimentul face parte din turneul cu patru headlineri Overground Elements, alături de byron, Travka și The Mono Jacks. Trupele vor concerta prin rotație în țară, ajungând în București, Iași, Cluj și Timișoara. Biletele, în presale sunt 30 de lei.

La Green Hours, de la ora 20.00, are loc concertul Acapella moods, cu grupul vocal The Twisters. În muzica lor regăsim atmosfera primelor decenii ale secolului XX, apoi jazz-ul anilor '50, dar și piese create în anii 90'. Ritmurile de swing, blues, boogie și bossa se întrepătrund în acest repertoriu stilistic.

La Ursuleţ Herăstrău, de la ora 19.30 are loc vizita inopinată a preafericitului nostru prieten Daniel Iancu. Principalele probleme de pe ordinea de zi sunt patria, spitalul de nebuni, mulţimea (val, cal, soacră), capra vecinului, Albă ca Zăpada fără cei şapte pitici. Like, share şi rezervări la 0735265232. Dacă nu răspundem la apel, trimiteţi SMS cu (nume plus nr. persoane) şi veţi primi confirmarea în timp util. Start!

 

Sâmbătă 18 februarie

De la ora 21.00, în fabrica, Nişte băieţi (foto)  aniversează 10 ani de la lansarea primului album, "Adunate Din Popor si Cântate din Topor". Intrarea este 25 de lei iar invitaţi speciali sunt: ZOB, Leo (membru TBA - NOFX acoustic set), Laura Brat (Gray Matters) şi Vlase. "Niste Baieti a luat fiinta intr-un club underground din Bucuresti in care cei patru protagonisti consumau voie buna si dispozitie de cantat. In zilele de luni, ca peste tot, nimeni nu frecventa clubul “lor” asa ca au luat initiativa de a dezmorti atmosfera. Au inceput sa organizeze concerte “for fun”, fara repetitii sau pregatire fizica inainte. In fiecare luni, sub titulatura Niste Baieti, clubul a gazduit seri memorabile la care intrarea era 5 mii de lei (vechi). Din dragoste si respect pentru compozitorii si interpretii care ne-au adus bucurii in anii copilarii, proiectul Niste Baieti propune transpunerea pieselor nemuritoare, scrise inainte, in timpul si dupa epoca “de aur”, in ritmuri de punk rock, pentru a le pasa mai departe generatiilor tinere, in speranta, ca ele sa fie indragite, gustate sau macar auzite si de ei."

În Voltage Bar (Str. Iancu Cavaler de Flondor 6), de la ora 20.00, începe Acoustic Rock Sessions, un concert acustic rock cu Academia de Rock si Adi Manolovici. Academia de Rock este prima scoala de chitara moderna din Romania, a fost infiintata in anul 2000 de catre prof. Adi Manolovici si a format pana in prezent peste 400 de chitaristi profesionisti. Rezervari la 0773 924 897, suport artisti: 25 de lei.

Seară de blues la clubul Ţăranului, susţinută de Glenn Golden, de la ora 20.00. Golden este un tanar bluesman norvegian care se declara inspirat din arta unor muzicieni de blues precum Robert Johnson si Son House (cei care au constituit o sursa de inspiratie pentru multi alti muzicieni ca Rolling Stones, Led Zeppelin sau Eric Clapton - pentru a enumera doar cativa) dar si din muzica folk norvegiana. Aproape nedespartit de chitarele sale cu 6 si 12 corzi cu care dialogheaza vocal (cand spasmodic, cand melancolic – inlocuind cu succes orice efecte electronice), Golden dovedeste din plin ca este un artist al secolului XXI, modern si melodic in acelasi timp. La acest concert, organizat de ONG-ul Hand2Hand, în colaborare cu Prom’Art, intrarea este liberă.

În JamStage (Calea Rahovei 147-153), de la ora 22.00, trupa Domino lansează albumul “Haida”. Catalogat drept unul dintre cel mai îndrăznețe proiecte muzicale din Sibiu, Domino  și-a început parcursul artistic în luna ianuarie a anului 2013 la Viena, reprezentând România la Târgul Internațional de Turism. După acest prim concert, formația a urcat pe scena mai multor festivaluri din țară precum Padina Fest, Peninsula, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Huet.Urban, Colors of Cluj, In Transylvania, Focus Festival, Recylyng Rocks, Greensound Festival, FIF, Creative Fest și multe altele. Trupa îi are în componență pe: Sebastian Marcovici – chitară, chitară bass, voce, Romulus Cipariu – țambal, voce, Valentin Oancea – tobe, Medve Sandor - trompeta si Claudiu Urse - synth-uri. Muzica lor poate fi încadrată la rock alternativ cu evidente influenţe din folclor.

Duminică 19 februarie

Familia Subcarpați se reunește la Expirat Halele Carol – Sala Compresoarelor, pentru un concert caritabil destinat unui prieten drag. Program: 21:00: Fantome, 21:40: Cred Că Sunt Extraterestru, 22:20: Subcarpați, 23:00: Frații Grime, 23:40: Argatu’ și romaN. Donaţie minimă recomandată-50 de lei.

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră