Unde mergem? Concerte din acest weekend

16 Dec 2016 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din acest weekend

Vineri 16 decembrie

Grupul timişorean Blazzaj, alcătuit din Tavi Horvath (vocal), Vali Potra (tobe), Petrică Ionutescu (trompetă),Utu Pascu (bass),Horea Crişovan (chitară) şi Lucian Nagy (saxofon), cântă de la ora 21.00 în club Control. Experiența Blazzaj a început in 1998 când mai mulți muzicieni au fuzionat într-un dispozitiv complex, plin de viață și de culoare menținută prin explozie de energie. Sinergia și coeziunea dintre artiștii ce provin din background-uri și culturi muzicale diferite, de la hardcore la jazz si clasic, a dat naștere unei trupe uimitoare cu o amprentă muzicală foarte definită in zona de funk / fusion / nu-jazz. Intrarea-30 de lei
Dan Byron susține un set acustic la Clubul Țăranului din București (str. Monetăriei, nr. 3). În repertoriu se vor regăsi piese din toată cariera sa muzicală, atât aparținând trupei byron cât și din perioadele Urma, Kumm sau chiar mai vechi. Concertul va începe la ora 21:00 iar intrarea va fi 30 de lei. În deschidere le puteți asculta pe fetele de la Spectrum.

La Sala Palatului, de la ora 20.00, Strauss Festival Orchestra Vienna prezinta, pentru al cincilea an consecutiv in Romania, spectacolul Vienna Classic Christmas. In acest an, ne vom bucura de invitati speciali in spectacol: soprana Felicia Filip si tenorul Robert Nagy.

ARCUB dă startul la Alt.Crăciun, de la ora 19.00, cu concertul Cântece de iarnă semnat Ada Milea, primul dintr-o serie de concerte live. Lucia, Aida și noi, Horia și Flores, Byron, Eyedrops sunt doar câteva din numele muzicii alternative românești, care vor urca în fiecare seară, de la ora 19.00, pe scena din pasajul Gabroveni, iar Corul de Copii Radio va susține două concerte de cover-uri după Robin and the Backstabbers, Șuie Paparude, Alexandrina Hristov, Kumm sau Alternosfera.

Grupul Partizan, ce nu mai are nevoie de prezentare, îşi prezintă proiectul acustic, de la ora 21:00, la UNTEATRU. Alături de Suedezu' şi Artan in această varianta apare cu vioara şi poveştile, Sergiu Corbu Boldor. Intrarea- 40 de lei

Radio Music TV are loc la Arenele Romane, cort încălzit. Manifestarea îşi propune sa arate radiourilor si televiziunilor muzicale alte trupe noi ce merita sa exite în fm sau la tv: “încercam sa scuturam putin de muzica pe care o stiti si voi pe posturi, sa oferim material brut muzical, talente autohtone si tineri foarte frumosi”. Intrarea este 10 lei iar concertele se desfăşoară după cum urmează 18.00-18.30 DJ MISHOO, 18.30-18.50 ALARMA, 18.50-19.00 DJ MISHOO, 19.00-19.20 RMN, 19.20-19.30 DJ MISHOO, 19.30-19.50 BRUTE, 19.50-20.00 DJ MISHOO, 20.00-20.20 AMNESIA, 20.20-20.30 DJ MISHOO, 20.30-20.50 FOUR OF A KIND, 20.50-21.00 DJ MISHOO, 21.00-21.20 LEXEM, 21.20-21.30 DJ MISHOO, 21.30-21.50 UMBRA, 21.50-22.00 DJ MISHOO, 22.00-22.30 UNFLICTED. Invitaţi :22.30-00.00 GOJIRA & PLANET H

Concert de metale grele şi foarte grele, în club Quantic, de la ora 19.00. Vor urca pe scenă grupurile Sadistic Intent (SUA), Dehuman (Belgia), Spinecrusher (Ro) şi Rotheads (Ro). Stand de CDuri si tricouri la acest concert. Daca nu cumperi, o sa ai 7 ani de ghinion, deoarece azi e Sfantul T.T., marele facator de minuni discografice. Biletele disponibile la intrare - 45 de lei.

În Piaţa Constituţiei, la Târgul de Crăciun Bucureşti, la 20.30 cântă trupa Cobzality. După multe călătorii prin toată lumea în diferite contexte muzicale, doi dintre percuționiștii de marcă de la Sistem, Florin Romașcu și Robert Magheti au hotărât să înceapă un nou proiect muzical prin care să declare: „suntem mândri că suntem români!”. Astfel, alături de colegii lor: Victor Mihăilescu (studio production) și Bianca Purcărea (vocal) s-a născut Cobzality, un proiect cu suflet românesc, un proiect care îmbină muzica tradițională, cu sonorități moderne. În concerte, li se vor alătura și alți muzicieni, virtuozi ai instrumentelor și ai cântecului tradițional românesc.

Artist In Residence închide stagiunea de jazz din acest an cu un concert extraordionar, în doua părți, în care vor urca pe scenă trei pianiști români de excepție: Lucian Ban, curatorul si artistul în rezidență al acestei stagiuni, va sustine un recital de pian solo tribut – Mr Joy, a celebration of Paul Bley, iar Mircea Tiberian și Toma Dimitriu vor susține un rar concert de jazz la doua piane – The Pale Dot. Biletele în valoare de 50 lei (25 lei reducere pentru elevi, studenți, pensionari) pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB str. Lipscani 84-90 sau online, pe arcub.ro, bilet.ro.

În Spice Club, de la ora 21:30, cântă Runna şi The Mad Socks. Fondata de curand in Bucuresti, Runna e o noua trupa de rock alternativ formata din Alex Costan, Marius Acsintoaie, Alexandru Ene si Andrei Dobos. Primul single al trupei, „How About You”, a fost lansat recent. The Mad Socks, trupa fondata in 2013, cântă post punk, alternative.

De la ora 19.30, concert de colinde susţinut de Corul Sound, dirijor Dl. Voicu Popescu, la Catedrala Sfântul Iosif. Este un concert caritabil, donaţia sugerată este 15 lei. Banii stânşi vor susţine tratamentul stomatologic al copiilor cazuri sociale prin Caravana Zâna Merciluţă.

Sâmbătă, 17 decembrie

Camerata Regală, ansamblu aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, susține Concertul extraordinar de Craciun, de la ora 20.00, la Ateneul Român (str. Benjamin Franklin, nr. 1-3). Evenimentul se va desfășura sub bagheta maestrului Sabin Păutza, compozitor, dirijor şi profesor, un profesionist de excepție, considerat a fi Leonard Bernstein al României. În program -lucrări din creația compozitorilor Johann Sebastian Bach, Camille Saint-Saëns, Joseph Haydn, Franz Waxman, Sabin Păutza, Leroy Anderson și Leonard Bernstein, lucrări special alese pentru a transmite emoția și energia sărbătorilor de iarnă.

În club B52, grupul E.M.I.L. propune o seara frumoasa, plina de zambete si de optimism ca vom avea un 2017 mai reusit. Invitaţi Unflicted şi Ropeburn, concertele au loc între orele 20.00 şi 23.00. Şi să-i zicem La Mulţi Ani lui Vlad Staricu, cel mai nou vechi membru E.M.I.L. Intrarea -25 de lei şi afterparty până dimineaţa.

Bucovina susţine pe scena Arenelor Romane traditionalul concert de sarbatori, iar anul acesta va avea o serie de invitati speciali care asteapta cu nerabdare sa va cante si sa va incante! Bucium, Tiarra si Untold Faith completeaza lineupul unui show de zile mari. Program:19:00 – acces public, 19:30 - 20:00 - Untold Faith, 20:20 - 21:05 – Tiarra, 21:25 - 22:10 – Bucium, 22:30 - 00:00 – Bucovina. Pretul biletelor este de 45 de lei si pot fi cumparate de aici: www.iabilet.ro si in reteaua iabilet.ro/retea . In ziua concertului, la intrare, biletele vor costa 50 de Lei.

De la ora 20.00, CTC, Basska si K-lu vor urca pe scena Quantic Pub, la o nouă ediţie Sonor. Avand in vedere ca ne aflam in luna cadourilor ne-am gandit ca acest eveniment sa fie unul special. Astfel, o parte din pretul biletului va fi donata, iar in seara evenimentului vor fi două urne, una pentru donatii in bani si alta pentru obiecte. Ne-am hotarat ca aceste donatii sa se indrepte spre o casa de copii. Biletele sunt 25 lei – pre-sale (nr. limitat), 35 lei – la intrare

Duminică, 18 decembrie

Probabil ultimul concert underground al anului are loc în Trollo Pub (şos. Viilor 11), desfăşurat în cadrul Metal Under Moonlight, ediţia nr. 64. Vor urca pe scenă Rublood (industrial gothic metal/Italia) şi Predicator (dark industrial/Bucuresti). Potrivit criticilor, Rublood este o formatie influentata de Rammstein, Marilyn Manson, Depeche Mode si Deathstars. Fara sa nege slabiciunea pentru aceste trupe, italienii si-au creat totusi un stil unic si o metoda de a concepe o muzica intunecata si plina de poezie. Cu o existenta de 8 ani si doua materiale lansate, Rublood ajunge in premiera si in Romania. Intrarea-15 lei.

Concert Ekue Band din Cuba și lansare de CD în Clubul Ţăranului, de la ora 21.00. Grupul este alcătuit din muzicieni de elită din Cuba precum Carlos Enrique Sanchez-pian, Luis Palomino-saxofon și flaut, Raubel Torres-contrabas și Gilberto Acen Ortega-baterie și percuție. Invitat special: Ati de Chile. Intrarea este 30 de lei.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră