Unde mergem? Concerte din acest weekend

23 Sep 2016 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din acest weekend

Vineri, 23 septembrie

La arena Basme cu Cai, din Șoseaua Chitilei, de la ora 19.00, Pasărea Rock lansează primul său album muzical, Legenda. Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Țăndărică, Josef Kappl, Nicu Patoi și Sorin Voinea promit o experiență de neuitat pentru spectatori.

De la ora 20.30, Club A vă aduce pe scenă două dintre cele mai bune trupe metal ale momentului: vikingii de București, pe numele de scenă Berserkers şi Negative Core Project. Negative Core Project serbează șase ani de concerte, turnee și lansări. Au două albume, cel mai nou fiind lansat în 2015, dar și numeroase prezențe la festivaluri, unde mereu au impresionat audienţa. Au fost aleși să deschidă concertele unor trupe faimoase, precum Napalm Death în 2011. Suport artişti 15 lei.

În deschiderea DokStation, singurul festival de documentare muzicale din București, vizionare în premieră în România a filmului One More Time With Feeling, la Centrul Cultural "Mihai Eminescu". Documentarul acoperă interpretările celor 8 piese ale noului album Nick Cave & The Bad Seeds, "Skeleton Tree", intercalate cu reflecțiile lui Nick Cave. Înainte de proiecție, la ora 18.30, concert The Mono Jacks. Ora 19.00 @ Bayou Maharajah (2013) la Sala Teatrelli- Rezervări: http://po.st/DokStationBayou iar de la ora 21.00 Lee Scratch Perrys Vision Of Paradise The Movie, la Grădina cu filme - Cinema & More- Rezervări: http://po.st/DokStationLeePerry

Zmei3 cântă pe scena Clubului Control de la ora 21.00. Cei trei zmei sunt Paula Ţurcaş, Oli Bott şi Mihai Victor Iliescu, cei care au creat la Berlin stilul Rough Romanian Soul. Primul lor album a fost produs în Transilvania de Ian Brennan. Intrarea-50 de lei.

De la ora 21.00, în clubul Evarză are loc un concert cu doua trupe de muzici fara limite cand vine vorba de ironie si umor sanatos: Tapinarii si Fara Zahar. Trupa vocal instrumentala de doua voci si o chitara -Tapinarii- supranumiti "Trubadurii dragostei" canta folk alternativ fara influente. Fara Zahar - trupa de muzica si umor, abordand mai multe genuri muzicale (hip hop, folk, rock, latino) pe versuri comice, de satira sociala, cu teme inspirate din viata satului. Stilul formatiei se construieste parodiind mediul rural in contextul tendintelor vremii, trasate de posturile de televiziune: mondenitati, telenovele, stiri cu crime și violuri, manelism etc. Suport artişti 20 de lei.

Theo & The WristBand filmeaza un nou videoclip in cadrul concertului susţinut in Club Quantic, de la ora 21.00. Noua piesa a baietilor de la TWB, "Lend a hand", este o satira cu un mesaj simplu: bucura-te de prietenii tai. Hai sa ne bucuram impreuna!

Bucharest Jazz Festival Live @ Piața George Enescu , de la ora 20.00- Second Meeting / Decebal Bădilă – Petrică Andrei – Vlad Popescu şi de la ora 21.30- Lisa Simone

Sâmbătă, 24 septembrie

Negură Bunget revine în București, în cadrul unui concert în clubul Fabrica, unde va sărbători lansarea oficială a noului album “ZI”, 20 de ani de activitate Negură Bunget, dar și 10 ani de la lansarea albumului "OM”. Playlistul concertului va reflecta direct această aniversare și va cuprinde atât piese noi, cântate în premieră, cât și unele vechi, cu un accent special pe cele de pe albumul "OM”.

Dan Byron va susține un concert acustic la Clubul Țăranului Român, începând cu ora 20:00. În repertoriu se vor regăsi piese din toată cariera sa muzicală, atât aparținând trupei byron cât și din perioadele Urma, Kumm sau chiar mai vechi. Acces General - 30 lei

Green Hours prezintă: And Then This-late night hours in UnderGreen, cu Sian Brie - chitară electrică, Diana Miron - voce / vioară, Laurenţiu Coţac – contrabas, Daniel Stanciu - no input mixer. 4 muzicieni definiți de background-uri (aparent) contrastante ce pot fi regăsite în ”sound-ul” special al proiectului ”And Then This”.

A treia ediție a festivalului RadiRo va avea loc în perioada 24 septembrie - 1 octombrie 2016, la Sala Radio. Vor evolua pe scena festivalului ansambluri radio care au scris istorie în dialogul special dintre radio și muzica clasică în ultima jumătate de secol: Orchestra Simfonică Radio din Norvegia, Orchestra Simfonică Radio MDR din Leipzig, Orchestra Simfonică Radio ORF din Viena, BBC Concert Orchestra și, gazda evenimentului, Orchestra Națională Radio.

Róisín Murphy susține un concert, de la ora 20.00, în Piața Constituției, în cadrul evenimentului iMapp Bucharest 2016. Echipele finaliste ale concursului internațional de video-mapping își vor proiecta lucrările pe fațada Palatului Parlamentului, de la ora 22.30. Evenimentul, aflat la cea de-a treia ediție, face parte din Zilele Bucureștiului și este organizat de CreArT.

Bucharest Jazz Festival Live @ Piața George Enescu cu Mino Cinelu & Theodosii Spassov de la ora 20.00 şi The Kenny Werner Trio de la ora 21.30.

Duminică, 25 septembrie

În ultima seară a Bucharest Jazz Festival Live @ Piața George Enescu avem trei concerte: Nicolas Simion Group la ora 19.00, Jazz Syndicate – Charlie Parker & Dizzy Gillespie Tribute- la 20.15 şi Trilok Gurtu Quartet la 21.30.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră