Unde mergem? Concerte din acest weekend

19 Feb 2016 | scris de Alex Revenco
Unde mergem? Concerte din acest weekend

Vineri 19 februarie

La Clubul Ţăranului, de la ora 21.00, are loc un concert special: Maria Răducanu și Maxim Belciug.  În ultimii ani, cei doi au cântat rar împreună (fiecare își are propria agendă muzicală), dar atunci când au făcut-o publicul a avut parte de unul dintre acele momente de muzică simplă, directă și sfâșietoare. Cunoscută mai ales pentru modul personal în care “combină bocetele româneşti cu fado-ul portughez, cu blues-ul și cu improvizația”, Maria Răducanu abordează alaturi de Maxim Belciug o muzică de o ținută undeva între clasic și tradițional.

Televiziunea Română şi Berăria H organizează un concert cu cei 12 semifinalişti ai Selecţiei Naţionale pentru Eurovision 2016, aceştia urmând să cânte live piesele înscrise în concurs. Selecţia Naţională se va desfăşura la Sala Sporturilor din Baia Mare (4 martie – Semifinala, 6 martie – Finala) şi va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.

Basska va lansa un nou single și va cânta în club Fabrica, de la ora 21.00. Înființat în 2013 în București din foști membri ai trupei East Roots, Basska realizează un  mix între dub, ska, reggae, Balkan, punk şi electro, pe care l-au denumit “music with soul”,  muzica de-cu suflet.

Proiectul  Beatles'n'Jazz va fi primul din seria de concerte de jazz și rock lansate de Music Club. Cei doi invitați speciali, Cătălina Oana Beta şi Adrian Nour, vor fi acompaniaţi de cinci dintre cei mai talentați reprezentanți ai noului val de instrumentiști de jazz din România, reuniți sub titulatura Cantaloop.Împreună vor explora într-o manieră jazzistică non-conformistă celebrele hituri Beatles Hey Jude”, „Yesterday”, „Yellow Submarine”, „All You Need is Love”, „Lady Madonna” etc.

Overground Music reia seria de concerte Overground Nights cu o a doua ediție, la Fratelli Studios, ora 21.00. De data aceasta vor urca pe scenă trupele The Amsterdams, byron și Robin and the Backstabbers.

Trupa New Jersey va interpreta pe scena de la Hard Rock Cafe, melodii celebre ale grupului Bon Jovi. Activ din 2007, grupul Italian New Jersey este considerat cel mai fidel tribut Bon Jovi din lume. Din concert nu vor lipsi “Wanted Dead or Alive”, „Bed Of Roses”, „Living On A Prayer”, „Keep The Faith”, „Blaze Of Glory”, „It’s My Life” etc.

În Control evolueaiNSANLAR (=“oameni”), trupă înființată în Istanbul la sfârșitul lui 2010 remarcată pentru  concertele live în care  ritmurile turcești sunt condimentate cu accente electro.  

Sâmbătă, 20 februarie

Vița de Vie va susține la Arenele Romane, un concert special, cu ocazia aniversării a  20 de ani de activitate. Vor fi incluse în playlist atât piese de pe primul album, cât și demo-urile din 1996 care l-au precedat dar și piese noi, în primă audiție, de pe noul album ce utmează să apară la  toamnă. Înaintea lui Adi Despot and Co. vor evolua trupele Relative, Anemic Disco, Front, Arashai şi DJ Hefe. Astăzi, Viţa de vie a lansat un nou single, “Inimi surde”, apărut după trei ani de la ultimul material VdV, albumul Acustic.. Iată ce spune Adrian Despot despre noua piesă: “Melodia e simplă, vorbeşte despre singurătate în diverse etape, de la lumea colorată a copilăriei până la lumea lipsită de culori a maturităţii, vorbeşte despre nevoia fiecăruia de a fi ascultat şi înţeles, nevoie care se loveşte mereu de un zid, de indiferenţa celor din jur. De la copilul care strigă pământul "Heei, sunt aici", însă vorbele lui sunt luate de vânt şi nimeni nu îl aude, până la adultul captiv în sforile cotidianului, preocupat doar de ziua de mâine, NU avem timp unii de alţii. E o falsă singurătate, cu toţii căutam acelaşi leac, însă suntem incapabili să ni-l oferim unii, celorlalţi. … Ţii minte filmul “Al şaselea simţ”? Ăia suntem, fantomele care nu înţeleg de ce nu le observă nimeni. Şi un strop din “Micul Prinţ”.” – Adrian Despot

Pasărea Colibri va susține un concert la Berăria H, unde Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Teo Boar şi Vlady Cnejevici vor interpreta hituri fără vârstă, precum  „Vinovații fără vină”, „Ploaia care va veni” sau „Scrisoare de bun rămas”.

La Green Hours cântă George Baicea Electric Blues Band, alcătuit din George Baicea – chitară, voce, Cătălin Răsvan – bass şi Nicu Georoiu – tobe. Va fi un spectacol de blues rock în care se regăsesc şi elemente moderne de funk, jazz - și nu numai. Un show unic...de fiecare dată.

Duminică, 21  februarie

Invitaţie la un concert de jazz, tot la Green Hours, unde avem Jazzy Tarot, un musical realizat de Mircea Tiberian, feat. The Twisters

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră