Turneul Internaţional Stradivarius - #10ani- Anotimpurile

10 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Turneul Internaţional Stradivarius - #10ani- Anotimpurile

În mai puţin de trei zile, Turneul Internaţional Stadivarius - “ #10ani - ANOTIMPURILE”, la care SMART FM este partener media, va porni la drum în Bucureşti şi în 13 oraşe din ţară.

Anul acesta se împlinesc 10 ani de existenţă a acestui turneu, eveniment care a adus la concerte, an de an,  un număr tot mai mare de spectatori, și a atins un număr mediu de peste 15.000 oameni iubitori ai muzicii, din toate categoriile de vârstă. Liderul acestui proiect cultural de excepţie, un adevărat brand naţional, este celebrul violonist Alexandru Tomescu.

Turneul din 2017 propune o întâlnire cu valori ale muzicii clasice, internaționale care au contribuit la dezvoltarea acestei arte, o călătorie muzicală unică, interpretarea în TRIO – Vioară – Pian - Bandoneo a celor 4 Anotimpuri de Astor Piazzola și Manuel de Falla, Enrique Granados, Pablo Sarasate- dansuri spaniole.

Alexandru Tomescu a conectat povestea, cu muzica Viorii Stradivarius și cu publicul. ANOTIMPURILE și muzica spaniolă a lui Manuel de Falla, Enrique Granados, Pablo Sarasate, o formă a dansurilor spaniole  sunt o poveste și o emoție, care definesc timpul în cea mai frumoasă formă de expresie a emoției.

Programul turneului

13 mai: Braşov, ora 19.00, Centrul Cultural Reduta

14 mai: Piteşti, ora 18.00, Filarmonica Piteşti

16 mai: Târgu-Mureş, ora 19.00, Filarmonica de Stat Târgu-Mureş

17 mai: Cluj- Napoca, ora 20.00, Filarmonica de Stat Transilvania Cluj

18 mai: Bistriţa- Năsăud, ora 19.00, Centrul Cultural Bistriţa-Năsăud

20 mai:  Timişoara, ora 19.00, Filarmonica Banatul TM

21 mai: Sebeş, ora 19.00, Centrul Cultural Lucian Blaga

23 mai: Oneşti, ora 19.00, Biblioteca Radu Rosetti

24 mai: Piatra-Neamţ, ora 19.00, Cinema Dacia-Panoramic

25 mai: Iaşi, ora 19.00, Palatul Culturii Iaşi

29 mai: Craiova, ora 19.00, Filarmonica de Stat Oltenia Craiova

30 mai: Bucureşti, ora 19.00, Sala Radio

1 iunie, Sibiu, Muzeul Naţional Brukenthal

9 iunie: Târgu-Jiu, ora 20.00, Parcul Brâncuşi, spectacol în aer liber

 

Despre Alexandru Tomescu

Celebrul violonist român contemporan, Alexandru Tomescu (născut în 1976), întruneşte, în conştiinţa publicului, amprenta unei vocaţii şi a unui destin artistic, dublate de o energie puţin obişnuită pentru a le traduce în faptă şi, în plus, cu şansa de a cânta pe o vioară Stradivarius Elder Voicu, Obiect de Patrimoniu Național, Categoria Tezaur. 
De la vârsta de şase ani, cântă acompaniat de tatăl său, pianistul Adrian Tomescu, participând la numeroase evenimente şi concursuri muzicale. Formaţia lui e desăvârşită, între 1995 şi 1999, la Conservatorul din Bucureşti, cu Ştefan Gheorghiu, cel mai important pedagog român în şcoala de vioară a momentului. Obţine burse de studii în SUA şi Elveţia, unde studiază cu Eduard Schmieder (2000) şi cu Tibor Varga (2001), iar în paralel participă la cursuri de perfecționare cu Ruggiero Ricci, Igor Oistrah şi Hermann Krebbers.Dintre numeroasele competiţii naţionale şi internaţionale câştigate trebuie menţionate Concursul „Paganini“ (Genova, 1995), Concursul „Marguerite Long – Jacques Thibaud“ (Paris, 1999) şi Concursul „George Enescu“ (1999). A concertat sub bagheta unor dirijori importanţi, între care Kurt Masur şi Valery Gergiev, Vasilii Petrenko, alături de pianişti precum Valentina Lisitsa şi Eduard Kunz,  în săli celebre ca Berliner Philharmoniker, Carnegie Hall, Concertgebouw, Théâtre des Champs-Élysées.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră