Tom Petty a încetat din viaţă. Avea 66 de ani

03 Oct 2017 | scris de Alex Revenco
Tom Petty a încetat din viaţă. Avea 66 de ani

Rockerul american Tom Petty, binecunoscut ca lider la formaţiei Heartbreakers, a încetat din viaţă, în vârstă de 66 de ani.

Anunţul a fost făcut de managerul muzicianului, în numele familiei acestuia: "Tom Petty a murit în pace, înconjurat de familie, de membrii formaţiei şi de prieteni". Petty a făcut un stop cardiac acasă, în Malibu, şi a fost transportat la Spitalul UCLA din Santa Monica, unde nu a mai putut fi salvat.  

Petty a devenit cunoscut în anii 70, când alături de Heartbreakers a înregistrat o serie de hituri precum "American Girl," "Free Fallin'," "Stop Draggin' My Heart Around," "Breakdown," "Listen to Her Heart", etc.

Cântece precum "The Waiting," "You Got Lucky," "I Won't Back Down," "Learning to Fly" şi "Mary Jane's Last Dance" au dominat clasamentul Billboard Rock iar majoritatea albumelor sale au fost Discuri de Aur sau Platină. Ultimul său disc, “Hypnotic Eye”, a intrat pe locul 1 în anul 2014. Petty, care a înregistrat şi ca artist solo dar şi cu grupurile Traveling Wilburys şi Mudcrutch, a intrat în 2002 în Rock and Roll Hall of Fame.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră