The Exploited, cap de afiş la Rock la Mureș !

15 Apr 2017 | scris de Alex Revenco
The Exploited, cap de afiş la Rock la Mureș !

La cea de-a opta editie Rock la Mures, un nou val de formaţii confirmă prezenţa la Periam Port, în zilele de 16 şi 17 iunie.

Dupa The Exploited, Implant pentru Refuz şi Jamaram, au mai confirmat Atari Teenage Riot (hardcore punk & electro, Germania), Hamatom (thrash metal, Germania), Jinjer (groove metal, Ucraina), Basska (dub-reggae, Bucureşti) şi Haos din Timişoara, prima formaţie punk rock din România, înfiinţată în 1992.

Cu ocazia sărbătorilor de Paşti, Iepurasul este darnic astfel încât primele abonamente la Rock la Mures au preţul de doar 57 de lei (camping inclus). Acesta este pretul early bird, urmand ca in viitor suma sa creasca. Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile online pe www.iabilet.ro si in reteaua magazinelor partenere.

The Exploited -În 1980, într-o perioada în care în Edinburgh, Scoţia, domnea o atitudine „fără viitor”, patru tineri au decis că, dacă tot nu au locuri de muncă , vor încerca să facă ceva în muzică.  Aşa a luat viaţă The Exploited, formaţie care a rămas un pilon important al punk rockului , până în prezent. În 1981, The Exploited a lansat albumul de debut „Punkʹs not Dead”, ajuns pe prima poziţie în topul albumelor independente din acel an. De asemenea, „Punkʹs not Dead” s-a clasat pe locul 20 în topul naţional, cu peste 150.000 de exemplare  vândute. The Exploited a creat o adevărată explozie şi pe scenă. În vara lui 1981, trupa a fost co-headliner în turneul „Apocalypse Now” împreună cu Discharge.

De-a lungul anilor The Exploited nu s-a depărtat de rădăcinile sale şi de mesajul pe care vrea să-l transmită. Chiar dacă au existat numeroase schimbări în componentă grupului, formaţia a rămas în picioare. Problemele sociale şi politice sunt în continuare la baza spiritului The Exploited, membrii trupei purtând mereu pe umeri un „steag” anti-război. În anii 90 a apărut albumul „The Massacre”, cel mai de succes material discografic lansat de formaţie până acum. În 2003 a fost lansat şi „Fuck the System”, al optulea album ce a demonstrat că  The Exploited rămâne o formaţie la fel de puternică ca întotdeauna. În prezent The Exploited înseamnă: Wattie Buchan- solist vocal, Wullie Buchan (fratele mai mic al lui Wattie)- tobe, Robert Halkett (Irish Rob)- bass şi Matt Justice- chitară.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră