The best of taraf. Tudor Gheorghe despre "generatia englezismelor"

08 Mai 2015
The best of taraf. Tudor Gheorghe despre
 Pe 14 mai, de la ora 20:00, la Sala Palatului, Tudor Gheorghe și instrumentiştii Virgil Iordache (vioară), Floricel Gheorghe (ţambal), Liviu Preda (braci) şi Ionel Feraru (contrabas) vor sustine un spectacol de colecție, o chintesență a cântecului popular tradițional. ”The best of taraf” cuprinde o sinteză a celor mai frumoase melodii de muzică populară pe care maestrul Tudor Gheorghe le-a cântat pe atâtea scene alături de instrumentiștii săi.

„Trăim alături de o generație fascinată de limba engleză, care bagă englezisme d-astea și când e cazul și când nu e cazul. Atunci, ca să mă amuz, am zis The best of taraf”, spune maestrul Tudor Gheorghe.

”Am fost apostrofat, uneori, cu pseudo eleganță intelectuală, că după ce am făcut spectacole cu orchestre simfonice și coruri academice n-ar trebui să mă cobor la un amărât de taraf, fie el și tradițional. Răspund pentru cei care mă înțeleg: mă înalț, dragilor, alături de taraf! Lângă ei mă simt mângâiat de Guguianu și Brâncuși, lângă ei îi aud pe Enescu și Zamfir care-mi șoptesc cum trebuie să rămân. Să rămânem. Credeți-mă!” a adaugat maestrul.Biletele sunt intre 70 si 200 de lei, disponibile in retelele eventim.ro si vreaubilet.ro.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră