Svejk în concert, spectacol- concert de Ada Milea cu Mihnea Blidariu (Luna Amară)- video

20 Dec 2017 | scris de Alex Revenco
Svejk în concert, spectacol- concert de Ada Milea cu Mihnea Blidariu (Luna Amară)- video Galerie foto (2)

Teatrul Național „Lucian Blaga“ din Cluj anunță premiera ŠVEJK ÎN CONCERT după PERIPEȚIILE BRAVULUI SOLDAT ŠVEJK de Jaroslav Hašek, traducere de Jean Grosu, ce are loc, în sala mare, joi 21 decembrie, de la ora 19:00.

Iată ce spune Ada Milea despre ideea spectacolului aflat în plin lucru:  „Am vrut să pară  o călătorie cu trenul spre linia frontului, dar să existe posibilitatea de a «deraia» de la ceea ce pare a fi. Am ales câteva personaje și întâmplări pe care le-am pus în tren, chiar dacă ele nu aveau vreo legătură cu drumul din cartea lui Hašek. M-a interesat atitudinea diferită a fiecăruia în drumul spre prăpăd și moarte. Cartea (sper că și concertul) profită din plin de hazul situațiilor și demonstrează că războiul e o nebunie care nu are nici o legătură cu noi (chiar dacă, eventual, murim în el)".

“După ‘Sânziana și Pepelea’ (regia: Alexandru Dabija), ‘Ubu Zdup’ (regia: Tompa Gabor) si ‘Jocurile DaDa’ (regia: Vava Stefanescu), mă aflu, cu ‘Svejk in concert’, la cea de-a treia colaborare muzicala cu Ada Milea și la ce-a de-a patra cu Teatrul National Cluj. Când am lucrat prima dată cu Ada, nu am înțeles exact ce vroia să spună atunci când îmi zicea că ea nu e muzician. Între timp m-am prins: Ada nu poate fi muzician, pentru că Ada n-are nici un respect pentru muzica, o ia, o întinde, o îndoaie, o lăbărțează sau - dimpotrivă - o înghesuie printre versuri, rime, jocuri de cuvinte sau jocuri, pur și simplu; o aleargă pe la etaj, o fugărește sub scena, o urca in loja și apoi o da de capul cetățeanului spectator, laolaltă cu mult mult umor, ironie și sarcasm. Așa că eu am sa lucrez cu Ada de cate ori mi se va ivi ocazia. La fel, și cu actorii Teatrului Național Cluj, artiști care muncesc enorm și cărora le mulțumesc pentru prietenie și pentru ce am învățat de la ei. Mi-am dorit mereu sa contribui la acest gen de spectacol, de act artistic. "Svejk" vine sa ne amintească de absurditatea războiului, de nevoia de a râde, chiar și în tranșee, de grotescul discursului patriotard și de umorul ca armă împotriva uitării..." - Mihnea Blidariu (cantautor, chitară, trompetă, Luna Amară)

După premiera din 21 decembrie, următoarea reprezentație are loc pe 23 decembrie, tot la  Teatrul Național Cluj.

Spectacol-concert de: Ada Milea, scenografia: Cristian Rusu, asistent muzical: Anca Hanu, maestru de lumini: Jenel Moldovan.

Pe scenă vor urca: Adrian Cucu, Cătălin Herlo, Mihnea Blidariu, Cristian Rigman, Matei Rotaru, Miron Maxim, Radu Dogaru, Sânziana Tarța și Anca Hanu. Cu participarea spectaculoasă a domnilor: Nucu Pandrea și Giovanni Mateescu. Cântece (după celebra carte a lui Hašek) de: Anca Hanu și Ada Milea.

Biletele au preţurile de 10, 20, 30, 40 şi 50 de lei şi se găsesc la https://www.biletmaster.ro/ron/Production/540107/SVEJK-IN-CONCERT

Vezi mai jos câteva secvenţe, de la repetiţii:

https://www.youtube.com/watch?v=tpFeV4glejM

https://www.youtube.com/watch?v=fi-k6WjEAAU

https://www.youtube.com/watch?v=AmJAd4p5z6w

 

Criticii consideră că romanul satiric semnat de Jaroslav Hašek (lansat în trei volume, între 1921-23) este prima mare operă anti-război.

Concerte LUNA AMARĂ- ianuarie 2018

VINERI 5 IANUARIE- BUCUREȘTI. Berăria H: Rock de dat cu capul: LUNA AMARĂ Cap de afiș, alături de: Trooper, Implant pentru refuz, Ura de după ușă, Salmastra

VINERI 12 IANUARIE- ORADEA. Moszkva Kavezo

VINERI 19 IANUARIE- PITEȘTI. Urban Home

SÂMBĂTĂ 20 IANUARIE- CRAIOVA. Cult Club

JOI 8 FEBRUARIE- BUCUREȘTI. Control "BT Live"

VINERI 9 FEBRUARIE- RÂMNICU VÂLCEA. Aby Stage Bar

 

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Muzica

Ultima oră