Shakira a folosit un simbol nazist pentru a-și promova un turneu

28 Iun 2018
Shakira a folosit un simbol nazist pentru a-și promova un turneu Galerie foto (2)

În cadrul turneului său El Dorado World Tour, cântăreața Shakira a dezvăluit o serie de obiecte vândute de magazinul său online. Printre acestea se numără și un colier care a creat un val de critici și pe care Shakira a fost nevoită să îl retragă de la vânzare, scrie France Soir.

Administrat de Live Nation, compania care se ocupă de turneul artistei, magazinul online propune o gamă variată de produse la preţuri accesibile, printre care se număra şi acest colier suvenir care costa 4,95 de euro. Este vorba despre un medalion cu motiv similar unui simbol nazist, "soarele negru"

Mai mulţi fani au fost de părere, însă, că motivul de pe acest medalion, un soare stilizat, seamănă destul de mult cu "soarele negru", un simbol inventat de Karl Maria Wiligut, o figură celebră a ideologiei mistice naziste. Deşi a fost mai puţin utilizat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în prezent, simbolul este folosit de mai multe grupări neonaziste.

Colierul a fost între timp retras de pe site, iar Live Nation a explicat că acest medalion este bazat pe simboluri precolumbiene.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră