Sergiu Cioiu își lansează cartea „Nu știm aproape nimic”

05 Mai 2016 | scris de Alex Revenco
Sergiu Cioiu își lansează cartea „Nu știm aproape nimic”

Luni, 9 mai, de la ora 18.00, la Centrul Socio-Cultural Jean-Louis Calderon din București (str. Jean-Louis Calderon, nr. 39) va avea loc lansarea volumului „Nu știm aproape nimic- Pușa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu”, editat de Ars Longa din Iași, în colecția, Summa cum laude.

Aspecte din viață, anecdote cu poeți, actori, regizori

Cartea este un dialog, între autoarea Pușa Roth și actorul Sergiu Cioiu, interpret de cântece și poeme, care se auto-definește ca un simplu artizan al cântecului și al zicerii. Dialogul dezvăluie aspecte din viața artistului, opinii despre creația muzicală a unei epoci, din care multe refrene au rămas în memoria colectivă, anecdote din întâlnirile cu poeți, actori, regizori, ziariști, compozitori, artiști plastici, unele nume cunoscute din arta spectacolului, altele din cea a politicii. Din carte, nu lipsește biografia sa artistică, cu o postfață semnată de Costin Tuchila.

Cartea e însoțită de un dublu CD

Volumul este însoţit de un audiobook, Sergiu Cioiu în dialog cu dumneavoastră (dublu CD, producție ConArt & Cachaça Prod, 2016, apărut la Editura Ars Longa), ce conţine câteva comentarii pe marginea interviului din cartea Nu știm aproape nimic şi o trecere în revistă a repertoriului artistului din anii ’60, ’70 şi ’80, între care: Cântecul vântului, Venise vremea, Merci, Bécaud!, Facerea lumii, Glasul tău, Tripticul Brâncuşi de Alexandru Mandy; Le voleur de toiles de Florin Bogardo & Romulus Vulpescu după un poem de Marin Sorescu; Botezul, Sud-Nord, Ce?, Orchestra, Viteză, Goange, muzica: Dan Stoian, versuri de Marin Sorescu și multe altele.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră