S-a lansat „Suflet Colectiv”, o nouă melodie semnată Alex Penescu

30 Sep 2020 | scris de Alex Revenco
S-a lansat „Suflet Colectiv”, o nouă melodie semnată Alex Penescu

Alex Penescu a lansat alături de Călin Pop (Celelalte Cuvinte) și Costin Adam (Phoenix) melodia „Suflet Colectiv”, o piesă născută din povești reale și experiența unui rămas bun nerostit, dintr-o seară de octombrie. Întregul concept al piesei pleacă de la ideea că toți cei care au plecat spre astre în 30 octombrie 2015 și în perioada imediat următoare, ca urmare a incendiului din clubul Colectiv, au făcut parte dintr-o mare familie, un singur suflet.

Așadar, fiecare vers, fiecare notă, fiecare acord al piesei, toate devin un rămas bun și un tribut către acest suflet colectiv, plecat prea devreme dintre noi. Videoclipul poate fi vizionat la acest link:

https://www.youtube.com/watch?v=PYr4EnbVRuo

Despre această melodie, Alex a declarat: „Este, de asemenea, piesa pe care am compus-o pornind de la un refren ce și-a facut loc in mintea mea câtă vreme eram în comă, astfel că atunci când m-am trezit, știam foarte clar fiecare notă pe care urma să o cânte fiecare instrument.” Melodia poate fi ascultată sau descarcată de aici: https://Asculta.lnk.to/SufletColectiv

De asemenea, proiectul „Suflet Colectiv” a adus împreună diverși artiști și nume sonore, fiecare dintre aceștia având o legătură atât cu momentul Colectiv, cât și cu Alex. Dintre aceștia, îi amintim pe  Alexandru Petrovici, Irina Radulescu sau Cezar Popescu.

“Dacă piesa aceasta va atinge o coardă sensibilă, este pentru că o poveste spusă din suflet, rezultată dintr-o experiență personală, își găsește drumul către locul în care trebuie să ajungă.”-             Alex Penescu

Suflet by Alex Penescu pe Facebook: https://www.facebook.com/sufletbyAP/

Alex Penescu pe Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC0mB09Tg-FEL8NxHfGF0U7A/

Alex Penescu este de profesie avocat și e pasionat de muzică. Era și pianist în Orchestra Medicilor atunci când s-a decis să se ducă să vadă concertul de lansare al albumului ”Mantras of war” pe 30 octombrie 2015. ”Diagnosticul a fost de arsuri gradele III și IV, pe 45 % din suprafața corpului. Fruntea mea a fost cea mai afectată, a fost reconstruită chirurgical cu piele de pe picior. Nasul, fața, ambele mâini și urechea îmi sunt afectate. Mai sunt arsuri ale căilor respiratorii și pulmonare. Mi s-a spus că de trei ori era să mor pe masă când eram în comă”, i-a spus Alex judecătorului.

”Am fost foarte aproape de cedarea rinichilor. Psihologic vorbind, după 5 ani s-au mai estompat unele chinuri. Dar unele rămân foarte adânci și puternice. Primul șoc l-am avut când m-am privit în oglindă. Auzeam, până să văd, doctorii spuneau cât de bine arată fața. Eu credeam că, practic, nu am nimic. Când m-am văzut, m-am îngrozit și am tradus atunci ce auzeam înainte la medici ca pe o formă de a spune … ce față ai, zi mersi că mai trăiești»”, a mai spus Alex Penescu.

65 de oameni au murit în urma tragicului eveniment din 30 octombrie 2015, după ce la clubul bucureştean Colectiv a izbucnit un incendiu. În club, trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a noului album ”Mantras of War”.

Incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului.

Condamnat în primă instanță la 8 ani și jumătate de închisoare, pentru abuz în serviciu în dosarul ”Colectiv”, Cristian Popescu Piedone ar putea primi un verdict definitiv de la Curtea de Apel București la începutul anului viitor. Până atunci, duminică, Piedone a fost desemnat primar al sectorului 5.

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră