Rock The City 2018, cine cântă în deschidere la Nick Cave şi Arcade Fire

11 Iun 2018 | scris de Alex Revenco
Rock The City 2018, cine cântă în deschidere la Nick Cave şi Arcade Fire

Rock The City 2018 reunește două concerte în premieră în România: Nick Cave & The Bad Seeds pe 19 iunie și Arcade Fire pe 20 iunie. Acestea vor avea loc la Romexpo (în parcarea A), fiind organizate Marcel Avram, East European Production și D&D East Entertainment.

NoruNegru va canta in deschiderea concertului Nick Cave & The Bad Seeds de pe 19 iunie de la Romexpo. Trupa a fost fondata spre sfarsitul anului 2015, în Bucuresti. Muzica sa confirma apetenta naturala a generatiei ’90 pentru curentul indie si evidentiaza diversitatea stilistica din interiorul acestuia. Situate intre indie rock, indie folk si indie pop, cantecele NoruNegru imbina elemente caracteristice fiecarui gen, sintetizand parcursul curentului si trecandu-l prin filtrul viziunii tineretului est-european. NoruNegru spune povesti ale generatiei din care face parte. Le spune în limba romana, cui are urechi să le-asculte.

The Speakers va canta in ziua cu numarul doi a festivalului Rock The City, in deschiderea canadienilor de la Arcade Fire, pe 20 iunie de la Romexpo. Formatia abordeaza un retro rock cu influente electronice, aflat undeva la granita dintre rock alternativ si indie. Mai simplu spus: un retro brit pop. „Consider ca muzica noastra este dedicata tuturor. Nu pot sa spun ca ne-am ales un target bine definit. Sunt melodii de dragoste (pentru cupluri fericite sau nefericite) sau de viata. Incercam sa ii facem pe oameni sa vada dincolo de perceptia normala, a declarat, intr-un interviu, Vicentiu, membru The Speakers.

Greetings Sugar este al doilea grup care va canta in deschidere la Arcade Fire. Trupa este  formata prin anul 2016, a lansat de curand albumul art-rock, cel de debut, „Where did all the wise men go”, mergand pe mana Lydiei Lunch, a lui Alexander Hacke si a lui Billy Gould, producatorii albumului. a fost mixat în octombrie, anul trecut, la Berlin. Greetings Sugar este formata din Stefan Eremia (voce), Gabriel Kirmaier (chitara) si Andrei Cebotaru (clape).  Trupa a lansat primele doua videoclipuri la sfarsitul anului trecut, "Greener" si  "Drunken Revelations". In primul apare actrita Ana Ularu, iar in cel de-al doilea Bogdan Serban.

Firma este un alt nume de referinta care va concerta in deschiderea canadienilor. Este o formatie romaneasca de rock alternativ, fondata in 2001, si este considerata un pioner al rockului alternativ din Romania. Dupa nominalizarile la MTV European Music Awards 2004 la categoria ”Best Romanian Act” si MTV Romanian Music Awards pentru ”Best Rock Band” din 2005, Firma devine prima trupa romaneasca nominalizata la o sectiune internationala. Firma a reusit sa ajunga printre cele trei finaliste ale categoriei, devansand alti 15 artisti, printre care si Sunrise Avenue (Finlanda) si The Klaxons (Marea Britanie). Datorita aparitiei la acest eveniment, Firma s-a bucurat de aprecierile unor artiști precum Wyclef Jean, Snoop sau Foo Fighters. Peste putin timp, Firma a reusit o performanta remarcabila, devenind prima formație romaneasca care a intrat in playlist-ul cunoscutului post muzical VH1 Europe, cu videoclipul piesei „Baby Is Crying”, primul extras pe single de pe albumul „Exit”. In octombrie 2014, dupa 7 ani de absenta, Firma a revenit pe scena muzicala cu un nou album, intitulat „Descantece”.

Repetitor urca pe scena inaintea celor de la Arcade Fire. Este un grup de alternative rock din Belgrad, format in 2005 de catre chitaristul si vocalistul Boris Vlastelica si tobosara Milena Milutinović, cooptand-o destul de rapid pe bassista si si vocalista Ana-Marija Cupin. Inca de la debut au castigat atentia publicului, iar albumul lor de debut, „Sve što vidim je prvi put”, a fost intampinat cu reactii pozitive atat de audienta, cat si de critici, devenind una dintre cele mai proeminente trupe ale scenei muzicale noi din Serbia.

In ambele zile, atmosfera dintre prestatiile live ale trupelor romanesti va fi sustinuta cu muzica rock de catre DJ Hefe de la Coma.

Biletele se gasesc in rețelele www.entertix.ro şi  www.eventim.ro  la următoarele preţuri: ABONAMENTE PENTRU AMBELE ZILE, Oferta EARLY BIRD- Diamond Festival - 256 lei, Golden Circle Festival - 208 lei, Normal Circle Festival - 176 lei. Dupa epuizarea EARLY BIRD: Diamond Festival - 320 lei, Golden Circle Festival - 260 lei,  Normal Circle Festival - 220 lei. Bilete concert Nick Cave & The Bad Seeds: Diamond Circle - 250 lei, Golden Circle - 220 lei, Normal Circle - 160 lei. Bilete concert Arcade Fire: Diamond Circle - 220 lei, Golden Circle - 190 lei, Normal Circle - 160 lei

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră