Revin discurile de vinil ! Clasamente săptămânale în Anglia

02 Iun 2015
Revin discurile de vinil ! Clasamente săptămânale în Anglia
Începând din această primăvară, site-ul Official Charts Company a început să publice, săptămânal, clasamentele de vânzari ale discurilor de vinil, unul pentru singles şi altul pentru albume. Această măsură a fost luată în urma unei creşteri spectaculoase a vânzărilor: de la 205.000 de unităţi în 2007, la 780.000 în 2013 şi 1.290.000 în 2014.

Martin Talbot, Managing Director al Official Charts Company a declarat: “Da, stiu, vinilurile reprezinta, inca, o mica parte din business. Dar neobisnuit e altceva: de obicei asistam la cresterea in popularitate a unui nou suport iar dupa ce atinge un varf, incepe declinul si uneori disparitia (vezi discul de vinil, caseta audio, CD, mp3).

De aceasta data, avem de-a face cu un format ce a urcat in popularitate in anii '60 si '70, a inceput sa scada in anii '80 si '90, pana a ajuns jos de tot, dupa care a inceput, din nou, sa creasca in popularitate. Iar revenirea continuă a acestui suport atat de indragit se petrece oricum, indiferent dacă ești fan Arctic Monkeys, Noel Gallagher, Led Zeppelin sau David Bowie.”

 



 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră