Remember Cornel Chiriac

26 Mai 2015
Remember Cornel Chiriac
Recent a avut loc lansarea volumului “Metronom'70: Cornel Chiriac in documentele securitatii”, a treia carte despre Cornel scrisa de bunul sau prieten din copilarie, Mircea Udrescu. Miercuri 27 mai, in club Oldies, Radu Nicolescu este amfitrionul intalnirii intre Mircea Udrescu si fanii lui Cornel Chiriac. Iata ce scrie in prefata cartii realizatorul tv Doru Ionescu:

"Mircea Udrescu continua recuperarea, retrocedarea si clarificarea „vietii si operei” acestuia. De asta data dintr-o alta perspectiva, aceea a documentelor Securitatii aflate in arhiva CNSAS. In spiritul altor lucrari de gen, este dezvaluita masinaria de urmarire, de interceptare si de inraurire folosita de Securitate. Cartea are accente uneori dure, alteori de-a dreptul rizibile, dupa cum fiecare om angajat in sistem „sfintea locul”. Am convingerea ca nu au putut fi cercetate toate documentele referitoare la Cornel Chiriac; probabil ca unele dintre ele sunt inca secrete.

Datorita acestui volum, acum stim mai multe despre cum a aparut celebra emisiune „Metronom” realizata de Cornel Chiriac si Geo Limbasanu, despre plecarea din tara a lui Cornel... De apreciat munca impresionanta de consultare a documentelor, de decriptare si de interpretare a acestora, de refacere a unui puzzle a carui imagine finala, chiar daca nu se cunoaste inca in intregime, continua sa se infiripe, sa transpara”.


0;

 

 

 

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră