Răzvan Suma şi Visul unei nopţi de vară, la Sala Radio

22 Iun 2015
Răzvan Suma şi Visul unei nopţi de vară, la Sala Radio
Orchestra Naţională Radio vă invită la un eveniment estival într-o zi şi la o oră de concert neobişnuite! Sub bagheta tânărului dirijor Gabriel Bebeşelea, concertul programat luni, 29 iunie (ora 18:00), la Sala Radio, vă propune un repertoriu inedit, ritmuri exotice şi „parfum” de vară, o „reţetă” perfectă pentru o plăcută seară muzicală estivală avându-l ca solist pe binecunoscutul violoncelist Răzvan Suma.
Concertul debutează cu Uvertura cubană a compozitorului american George Gershwin, iniţial intitulată Rumba şi inspirată de o vacanţă a compozitorului la Havana.

În interpretarea solistică a violoncelistul Răzvan Suma, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio aplaudat în numeroase evenimente pe scena Sălii Radio, dar şi în turneele sale naţionale, veţi asculta în programul serii o lucrare rar cântată pe scenele din România. Este vorba despre Concertul pentru violoncel şi orchestră de suflători semnat de Friedrich Gulda (1930 – 2000), pianist şi compozitor austriac apreciat atât pentru muzica simfonică, cât şi pentru creaţiile sale de jazz.

Seara se va încheia cu o lucrare extrem de potrivită pentru acest moment al anului: Visul unei nopţi de vară, partitura lui Mendelssohn – supranumit „Mozart al sec. XIX” – inspirată de piesa de teatru a lui Shakespeare şi care cuprinde celebrul Marş nupţial.  

Alte stiri din Muzica

Ultima oră