Prejudecată infirmată de ştiinţă: cei care ascultă metal şi punk devin mai calmi, nu agresivi!. VIDEO un concert Sex Pistols

22 Iun 2015
Prejudecată infirmată de ştiinţă: cei care ascultă metal şi punk devin mai calmi, nu agresivi!. VIDEO un concert Sex Pistols
 Un studiu al University of Queensland, din Brisbane, Australia arată că atunci când asculţi muzică „extremă”, ce aparent te îndeamnă la violenţă, rezultatul este că devii mai calm, în urma „unui mod sănătos de procesare a furiei”.

Concentrate pe heavy metal, emo, harcore, punk, screamo şi alte subgenuri ce pot fi catalogate drept muzică „extremă”, studenta Leah Sharman şi Dr Genevieve Dingle au studiat un număr de 39 de persoane, între 18 şi 34 de ani, care ascultă frecvent muzică „extremă”. “Am descoperit că muzica îi face pe subiecţi să depăşească tristeţea şi să şi regleze emoţiile pozitive. Deasemenea, acest gen de muzică îi face mai activi şi mai inspiraţi. Un alt scop al studiului a fost să vedem ce piese selectează subiecţii. A fost interesant să observ că jumătate din melodiile alese au ca teme furia sau agresivitatea, iar restul izolarea și tristețea, dar nu numai” a spus Sharman.

Rezultatele studiului arată că nivelele de ostilitate, iritare şi stres scad după ce subiecţii ascultă muzica preferată iar cel mai semnificativ efect este creşterea nivelului de inspiraţie. 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră