Posada Rock, câştigătorii secţiunii concurs şi primele confirmări din 2019 !

05 Sep 2018 | scris de Alex Revenco
Posada Rock, câştigătorii secţiunii concurs şi primele confirmări din 2019 ! Galerie foto (4)

Juriul concursului din acest an al Festivalului Posada Rock, format din Lenți Chiriac, Alex Revenco, Andy Ionescu, Bogdan Prundeanu, Răzvan Brăileanu, Denis Uţă și Bogdan Ștefan Trîmbaciu, a decis următoarele:

- Alpha Q (Sibiu) foto1 - Marele Premiu (2.000 de euro) + Premiul “Underground Music” (pachet de promovare);

- The Wax Road (Ungheni, Republica Moldova) foto2 - Premiul I (1.000 de euro);

- Divided By Perception (Cluj) foto3 - Premiul al II-lea (500 de euro);

- Machiavellian God (București) foto 4 - Premiul al III-lea (200 de euro) + Premiul de popularitate "Zaharia Rădulică" (500 de euro).

Posada Rock este cel mai vechi festival de muzică rock din România, prima ediție având  loc în 1986. Încă de la început s-a dorit a fi un festival concurs, desfăşurat pe parcursul a trei zile, care aducea la Câmpulung cele mai bune trupe din zona underground și, în recital, numele valoroase ale muzicii rock româneşti. De-a lungul timpului, pe scena de la Câmpulung Muscel au urcat toate marile formații ale rock-ului autohton, festivalul reușind, în același timp să lanseze an de an nume importante pe scena rock din România.

În prezent, Posada Rock este cel mai important festival concurs pentru formațiile rock din underground-ul românesc, dar, a devenit și un respectat festival internațional de rock (începând cu 2012), la Câmpulung Muscel ajungând să concerteze nume importante ale rockului mondial (în ultimii ani). Organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung, festivalul este proiect prioritar al Ministerului Culturii.

Iată ce a spus organizatorul festivalului, Bogdan Ștefan Trîmbaciu: „Este ediția despre care pot spune că sunt cel mai mulțumit. Atât din punct de vedere organizatoric cât și al publicului prezent în cele trei zile de festival, lucrurile au fost superioare anilor precedenți. Anul acesta spectatorii au fost mai bine împărţiţi pe zile iar per total festival publicul a fost cu 50% mai numeros decât anul trecut.

Festivalul ăsta este făcut prin munca și pasiunea unui număr extrem de redus de oameni. Avem o istorie cu care ne mândrim și prieteni buni care ne ajută. A pornit ca un vis care s-a transformat, parcă firesc, într-o realitate pe care o trăim din ce în ce mai intens, cu fiecare an. Am simțit în acest an că Posada Rock a devenit o familie. O familie care crește an de an și care contribuie la atmosfera aparte pe care doar la Posada Rock o poți întâlni.

Am văzut fani Stratovarius dansând pe Dog Eat Dog, am văzut fani gothic sărind pe Ugly Kid Joe. Am văzut părinți care, după ce și-au lăsat copiii la locul de joacă, s-au băgat la un pogo pe Last Hope. Și am văzut copii. Foarte mulți copii. Copii fericiți. De fapt despre asta este totul. Despre zâmbetul de pe fața fiecărui participant, despre fericirea din ochii oamenilor. La Posada, rockul este cultură, distracție, spirit liber și bun simț. Din toate aceste motive, vom crește în continuare. Luni vor fi puse în vânzare biletele early bird pentru ediția de anul viitor, pentru care sunt deja confirmate formaţii precum Tiamat, Moonspell sau Soen. Și surprizele sunt abia la început. Vă promit că încrederea voastră va fi răsplătită! La revedere Posada Rock 2018, bun venit Posada Rock 2019!!!

Alte stiri din Muzica

Ultima oră