Posada Rock 2017, câştigătorii secţiunii concurs

04 Sep 2017 | scris de Alex Revenco
Posada Rock 2017, câştigătorii secţiunii concurs Galerie foto (4)

Organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung şi proiect prioritar al Ministerului Culturii, festivalul Posada Rock 2017 a avut loc între 1 şi 3 septembrie pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel.

După două zile de recitaluri, la secţiunea concurs a ediţiei din acest an au fost desemnate câştigătoare următoarele grupuri: Marele Premiu: Within the Nova (Timișoara); Premiul I: Between Colors (București); Premiul al II-lea: Apa Sîmbetii (București); Premiul al III-lea: GUERRILLAS (Cluj).

Within the Nova: “Suntem extraordinar de incantati ca am castigat Marele Premiu de la Posada Rock Fest 2017!! Multumim tuturor pentru sustinere si va asteptam si la anul sa rupem scena din nou alaturi de voi!”

Between Colors: „Multumim din suflet, Posada Rock!!! Am castigat premiul I, dar la fel de important, am avut una dintre cele mai frumoase experiente din cariera noastra de pana acum. Nu doar ca ne-am intalnit idolii muzical de la Evergrey, dar am impartit scena cu trupe absolut bestiale romanesti, atat din concurs, dar si din recitaluri. Sincere felicitari tuturor formatiilor, suntem onorati sa va fim colegi de scena! Multumim inca o data celor din fata scenei, pentru ca fara ei si sustinerea lor nebuneasca n-am fi nimic, multumim juriului pentru incredere si feedback, lui Bogdan si echipei organizatorice pentru ca duc traditia mai departe, lui Horatiu pentru sunetul bestial, echipei tehnice pentru suport si ajutor, fotografilor prezenti (Gheorghe Paraschiv, Ana-Maria Bucur de la The Intermission, Frames by Andreea Anghelescu), lui Eugen de la GUERRILLAS, lui Titus / Bestial Records pentru merch si absolut tuturor ce au tras si s-au distrat alaturi de noi, sunteti pur si simplu minunati!”

Posada Rock este cel mai vechi festival de muzică rock din România, prima ediţie având loc în 1986. Încă de la început s-a dorit a fi un festival concurs, desfăşurat pe parcursul a trei zile, care aducea la Câmpulung cele mai bune trupe din zona underground şi, în recital, numele valoroase ale muzicii rock româneşti. De-a lungul timpului, pe scena de la Câmpulung Muscel au urcat toate marile formaţii ale rockului autohton, festivalul reuşind, în acelaşi timp să lanseze an de an nume importante pe scena rock din România.

În prezent, Posada Rock este cel mai important festival concurs pentru formaţiile rock din underground-ul românesc, dar a devenit şi un respectat festival internaţional de rock, la Câmpulung Muscel concertând nume importante ale rockului internaţional.

Aşa cum spunea şi Bogdan Trîmbaciu, organizatorul evenimentului, în weekend-ul recent încheiat s-a desfăşurat cea mai reuşită ediţie a festivalului Posada Rock, la care au asistat, în trei zile, peste 4000 de spectatori veniţi din toată ţara dar şi din străinătate.

Vineri, în seara cu Gothic, Taine şi Evergrey au fost peste 1000 de spectatori, sâmbătă, când au cântat Invader, Kempes şi Dirkschneider s-au înregistrat peste 2000 de oameni iar duminică, cu Arashai, Firewind şi Soen, până să înceapă ploaia- în jur de 1000.

Este de remarcat că, Dirkschneider şi Firewind care au fost acum la Câmpulung Muscel sunt pe afişul celebrului festival Wacken 2018, Evergrey şi-a promovat cel mai recent album, „The Storm Within”, despre care fondatorul şi liderul Tom Englund a spus că e „un album masiv”, cu o producţie de top, în care precizia instrumentală se împleteşte perfect cu momentele de feeling. Iar supergrupul suedez Soen, alcătuit din foști membri Opeth sau Testament, a concertat pentru prima oară în România.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră