Pe 31 mai, Adriana Trandafir este Maria Tănase

27 Mai 2015
Pe 31 mai, Adriana Trandafir este Maria Tănase
Este un spectacol memorabil, care a făcut istorie, încă de la premiera sa din 1988, de la Teatrul Odeon. Peste ani, Maria Tănase, Adriana Trandafir şi spectacolul “Pasărea măiastră – Maria Tănase” şi-au păstrat tinereţea, prospeţimea şi unicitatea în tabloul cultural românesc. Poftiţi, aşadar, la un regal muzical-teatral de excepţie, pe 31 mai, la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani.

În Franţa a fost Edith Piaf, portughezii o au pe Amalia Rodrigues. Mândria românilor se numeşte Maria Tănase (1913-1963). Vocea ei gravă, profundă, a rămas de neuitat. Oameni simpli şi personalităţi proeminente, contemporanii ei, au văzut în această cântăreaţă inimitabilă ieşită din popor, o adevărată regină a cântului folcloric autentic.

Iata opinia profesorului Ion Toboşaru: “…în raza recitalurilor exponenţiale se înscrie Pasărea Măiastră,...reîntânlnirea cu unica Adriana Trandafir, temperament eruptiv, colorit curcubeic, în complexele stări întruchipate. Surâsul şi lacrima, adâncul teluric şi poezia diafană sunt placate pe o cuceritoare sensibilitate, pe autenticitate şi adevăr. Adriana Trandafir, magnifica Pasăre Măiastră a teatrului românesc…” (A.R.)

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră