Pasărea Rock a lansat „Fagul și iedera”, o frumoasă poveste de dragoste

17 Feb 2016 | scris de Alex Revenco
Pasărea Rock a lansat „Fagul și iedera”, o frumoasă poveste de dragoste

Supergrupul Pasărea Rock revine cu un nou single, „Fagul și Iedera, un cântec nou și, în același timp, vechi de când lumea, de când există dragostea pe pământ. Balada ethno rock reia o temă tradițională, întâlnită în mitologie, dar și în marea literatură universală. O poveste de dragoste nefericită, supraomenească, îi transformă pe cei doi iubiți în două ființe care vor trăi de-a pururi îmbrățișate: un fag și o iederă.

Ritmuri arhaice și moderne
Muzica semnată de Josef Kappl atrage și farmecă în mod firesc, de la prima audiție, iar rafinamentul componistic special îi poate provoca pe ascultători. Ovidiu Lipan Țăndărică se remarcă prin felul în care dezlănțuie și stăpânește o întreagă dantelărie de ritmuri, deopotrivă arhaice și moderne. Vocea lui Mircea Baniciu, puternică și duioasă, legată în memoria publicului de o mulțime de cântece de dragoste, interpretează cu dramatism una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din istorie.

Ce spune Ioji Kappl
“Am știut ce mă așteaptă îndată ce am citit acest text deosebit de frumos al lui Florin Dumitrescu, și anume o muncă îndelungată și minuțioasă prin care să ajung să-i compun muzica, la nivelul și valoarea lui. Textul m-a impresionat nu numai prin frumusețea lui, ci și pentru că tratează cu multă dăruire și rafinament subiectul dragostei neîmplinite shakespeariene într-un context folcloric care mi-a ușurat orientarea inspirativă. Recunosc că nu mi-a fost ușor, dar iată că Pasărea Rock poate prezenta primul ei cântec de dragoste, chiar dacă deocamdată e doar dragostea dintre un Fag și o Iederă.”

Mâine, Mircea și Ioji sunt invitații lui Țăndărică la Smart FM !

Mâine, 18 februarie, fanii grupului Pasărea Rock sunt invitați să asculte, între orele 13.00 și 15.00, Smart FM, pe 107, 3 FM. De ce ? Pentru că în emisiunea sa, „Ora Hora”, Ovidiu „Țăndărică“ Lipan îi va avea ca invitați pe Mircea Baniciu și Joji Kappl ! Cu acest prilej, cei trei prieteni vor vorbi despre activitatea prezentă, dar vor depăna și amintiri din trecutul lor, de peste 40 de ani împreună. Și cu siguranță au ce povesti !

Alte stiri din Muzica

Ultima oră