Ostring și Europa de Est. Concurs pentru trupele metal din underground

02 Feb 2016 | scris de Alex Revenco
Ostring și Europa de Est. Concurs pentru trupele metal din underground

Cavalleria Events lansează concursul Ostring, ce-și propune „încurajarea profesionalismului și promovarea trupelor underground din zona rock/ metal.Acest proiect, la care se lucrează de câțiva ani, are ca scop depășirea “barierei” dintre lumea metalului din Estul Europei și cea din Vest. Așa cum știm, trupele din Estul Europei (cu excepția Poloniei) cu greu reușesc să urce pe scena festivalurilor mari occidentale sau alături de o formație legendară și asta nu din cauza lipsei de valoare, ci mai degraba din cauza factorului logistic”.

În prima etapă participă patru țări

Evoluția proiectului a fost gândită gradual, în primul an pornind de la un nucleu format din câteva țări vecine (Moldova, Ucraina, Bulgaria), urmând ca în edițiile următoare conceptul Ostring să se extindă în Rusia și Polonia (s-au stabilit deja parteneriate), iar mai târziu, în toate țările din Europa de Est. Câștigătorii concursului Ostring „vor fi premiați cu un slot pe scena principală a unui festival, alături de formații legendare”.

Înscrierea în concurs se face până pe 25 februarie

Concursul are format clasic cu faze locale și naționale care duc la finala internațională, particularitatea fiind reprezentată de faptul ca Ostring se adresează strict trupelor din spațiul est-european. Mai multe detalii, regulament, înscrieri etc. pe www.ostring.ro.

Înscrierile în concurs sunt gratuite și se pot face până pe 25 februarie

5-6 martie Semifinala Transilvania (Cluj) Hard Club

11-12 martie Semifinala Muntenia (București) Quantic Pub2

5 martie Semifinala Moldova (Suceava) 31 Motors Pub

4-5 martie Semifinala Banat+Oltenia (Craiova) Casa Studenților

5 martie Semifinala Centru (Târgu Mureș)

15 martie Anunțarea trupelor calificate

26 martie Finala Națională (București) Quantic Pub2

23 aprilie Finala Internațională (Cluj) Hard Club

Alte stiri din Muzica

Ultima oră