Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, susţine concerte la Arad și Budapesta

18 Iun 2019 | scris de A.V.
Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, susţine concerte la Arad și Budapesta Galerie foto (2)

Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal îşi continuă periplurile naţionale şi internaţionale prin două concerte ce se vor desfăşura la sfârşitul lunii iunie la Arad şi Budapesta. 

Duminică, 23 iunie, de la ora 19.00, va avea loc primul concert la Palatul Cultural din Arad solistul Orchestrei Naţionale de Tineret fiind violoncelistul Ștefan Cazacu.

Programul cuprinde lucrări semnificative pentru zona în care se desfăşoară concertele şi anume Béla Bartók - Tablouri ungare, David Popper - Rapsodia ungară pentru violoncel și orchestră, Johannes Brahms - Trei dansuri ungare, György Ligeti - Concert românesc, George Enescu - Rapsodia Română nr. 1, op. 11 în La major.

Cu același program muzical, luni, 24 iunie, de la ora 18.00, Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal va susține în premieră un concert la Budapesta, în sala Pesti Vigadó, în cadrul proiectului "România în lume" inițiat de anul trecut de Centrul Național de Artă "Tinerimea Română".

Solistul concertului de la Budapesta va fi tânărul violoncelist maghiar  Bánkövi Bence.

Marin Cazacu, directorul Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” declara înainte de acest eveniment: „Este prima dată când Orchestra Naţională de Tineret va cânta la Budapesta, în superba sală Pesti Vigado şi de asemenea, prima oară când va cânta în vestul extrem al ţării, la Arad, în superba sală de concert a Palatului Cultural. În vremuri în care armonia pe care o aduce muzica este de dorit să se extindă şi în relaţiile dintre cetăţenii şi dintre naţiunile Europei, ne bucurăm să putem contribui după puterile noastre la o atmosferă cât mai senină, alăturând muzica lui Béla Bartók, David Popper, Johannes Brahms, György Ligeti şi George Enescu”.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Muzica

Ultima oră