Orchestra Română de Tineret condusă de concert-maestrul Rafael Butaru, la Roma

20 Apr 2019
Orchestra Română de Tineret condusă de concert-maestrul Rafael Butaru, la Roma

Orchestra Română de Tineret revine pe afişele internaţionale în formula sa de cameră, condusă de concertmaestrul și solistul ei Rafael Butaru cu un concert eveniment care va avea loc la Roma, la Auditorium Santa Cecilia la 5 mai.

Această manifestare este inclusă în seria concertelor ce marchează preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene.

Concertul va avea ca soliști muzicieni ce cântă sau au fost membri ai orchestrei pe parcursul mai multor proiecte, respectiv Iulia Adriana Cazacu – vioară, Ioana Jijian – vioară, Mircea Lazăr – vioară, Radu Dunca – vioară, Ştefan Cazacu – violoncel.

Programul cuprinde lucrări celebre ale repertoriului universal, dar și piese românești, pentru a marca evenimentul căruia îi este dedicat, mai precis : Arcangelo Corelli – Sarabandă, Gigă și Badinerie, Antonio Vivaldi – Concert pentru 4 viori în si minor, W.A. Mozart – Divertimento KV 136 in Re major,  Luigi Boccherini – Fandango, Giacomo Puccini – Crisantemi, Constantin Dimitrescu – Serenada română pentru violoncel și orchestră şi Dans țărănesc pentru violoncel și orchestră, George Enescu  - Balada, Sabin Păutza – Dans din Maramureş, Bela Bartok – Dansuri populare românești.

Marin Cazacu, directorul Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” declara în pregătirea evenimentului: „Această formulă de orchestră de cameră, înfiinţată mai recent în cadrul proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României are acum ocazia de a concerta pe o scenă emblematică a vieţii muzicale europene, Auditorium Santa Cecilia din Roma, iar fiecare dintre tinerii care vor putea fi văzuţi acum şi în ipostaze solistice cu siguranţă vor încânta publicul”.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră